ADULTERY - Age Of Seven Towers

ADULTERY - Age Of Seven Towers

Další novoobrozenci, kteří s černou korouhví a válečným zpěvem na rtech vyrážejí do širých krajů šířit ideu velké všeslovanské jednoty... Zároveň další black metalová kapela na české scéně – a nutno přiznat, že zdaleka ne průměrná! Čtyři zdatní moravští chasníci a jedna lepá děva na svém promo demu Age Of Seven Towers dávají ve známost, že s Adultery je pro budoucnost třeba počítat.
.....Počáteční závany strachu z další smečky, která pod rouškou ušlechtilé myšlenky hlásá rasistické bludy se nenaplnil. Texty sice oplývají militantním duchem a nepřítel je, jak už to tak bývá, nepojmenován, nicméně obsah i zpracování slovanské poezie ke dvěma písním je na celkem solidní úrovni. Zbylé dva záseky bohužel (ehmmm, perunžel) nemohu posoudit, neboť booklet texty k nim neobsahuje...

Po hudební stránce je úroveň čtyřpísňového počinu více než chválihodná. Zvuk je vskutku výborný, vyvážený, průrazný, čitelný... Rozhodně nestojíme před elegantním monolitem bůhvíjak (ehmmm... radegastvíjak) technického a progresivního černého kovu, naopak je zde cítit vliv starých dobrých model. Kytary pěkně bzučí, riffy nemotají palici a zhusta nastupují s trashovou zatvrzelostí, aby pak počaly imitovat průlety roje rozzuřených sršňů. Adultery si ovšem s poměrně krátkými a údernými tracky vyhráli, nechali vyniknout pečlivou práci tlučmistra Zhenerase a navíc zasadili do černých jízd i hymnické refrény, ve kterých přichází ke slovu nejen čistý mužský, ale i ženský hlas. Nejde o žádné klenoty, tuším, že tady ještě existuje jistá rezerva. Nicméně „folkové“ popěvky fungují a důkazem toho budiž výtečná skladba „The Seventh Tower“. Jestli slovanský black metal, tak právě takto. Bojovným duchem a hymničností je hojně opředen i jediný český zásek – „Píseň slovanských mečů“. Pěkné, do řeže se má jít s písní na rtech.

Dobrá zpráva je, že kapela chystá plnohodnotné album, na němž by se měly objevit i dva tracky z dema – „Ancient Prophecy“ a „Last Hope“. Ty jsou v porovnání se zbývající dvojicí výrazněji blackové a překypují zlobnou syrovostí, přesto jim pohanský plamen nechybí. Co dodat? Snad jenom že bych nerad, aby Adultery skončili jako nějaká „kontroverzní“ kapela, o které se člověk bude bát napsat... Hudba je výtečná a slovanská idea nutně potřebuje rozumné a myslící bardy. Adultery mi takoví připadají...

 Přidejte svůj názor

Marigold

Verdikt

Nadějně vyhlížející demo slovansky se tvářících bojovníků. Pokud nesklouznou k NS debilitě, kterou slují někteří jejich kolegové, mohli by být ADULTERY konečně poslouchatelnou slavic BM kapelou... Ale nepředbíhejme.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,3 / 10

Další informace

Produkce: Elrabor
Studio: M – Player, Šenov

Kontakt: Franta Zemčík, nám. T.G.Masaryka 800/6, 736 01 Haviřov-Šumbark, Czech Republic

Sestava

Skladby

  1. The Ancient Prophecy
  2. Last Hope
  3. The Seventh Tower
  4. Píseň slovanských mečů

Diskografie

Age of Seven Towers (promo demo) (2001)