CRUENT STERCURARO - V našom rodnom meste je viac kostolov, ako verejných záchodov (rozhovor)

CRUENT STERCURARO - V našom rodnom meste je viac kostolov, ako verejných záchodov (rozhovor)

CRUENT STERCURARO - V našom rodnom meste je viac kostolov, ako verejných záchodov (rozhovor)

CRUENT STERCURARO - V našom rodnom meste je viac kostolov, ako verejných záchodov (rozhovor)

Vyspovedal som týchto Košičanov, pretože aj napriek tomu, že sa nevenujú nejakej komplikovanej hudbe, tak majú čo povedať a ponúknuť. Ako taká malá ochutnávka nech vám poslúži tento rozhovor.

Vaša skupina je v podstate celkom neznáma. Prvý album ste nahrali už pekne dávno, no akosi sa nedostal do povedomia, prečo?

V podstate sme nemali žiadne skúsenosti s nahrávaním. Ale po dlhšej dobe je to celkom uletená vec s odkazom na kapely v štýle IMPETIGO, REGURGITATE... ale popravde... vysrali sme sa na to :) ,na propagáciu a na ostatné aktivity s tým spojené. Bolo v tom aj dosť lenivosti, ktorá nám nechýba ani teraz... haha.

CRUENT STERCURAROPovedz nám niečo o vašej histórii, ale hlavne o tom, čo na nás chystáte v budúcnosti.

Kapela vznikla v zime 1999 ako dvojčlenný spolok bicie – Lacko, gitara, spev - Adko. V lete 2000 sa ku nám pridal basák Funess a v roku 2001 sme debutovali CD demom „Delicatesa“ a taktiež aj koncertne na známom košickom Without Shame feste, kde kapela zožala búrlivé ovácie. A to asi z dôvodu absencie podobného hudobného žánru na košickej hudobnej scéne. V roku 2002 Lacko opúšťa kapelu tesne pred nahrávaním druhého CD dema, ktoré nikdy nebolo nahrané a zachovala sa iba jeho veľmi podpriemerná koncertná nahrávka. Začiatkom roku 2003 nastupuje na Lackove miesto Maťo a ďalší bassman Peter a kapela sa s nasadením púšťa do tvorby nového materiálu a zúčastňujeme sa viacerých koncertov doma aj v zahraničí. Je vyprodukovaných 12 nových gore songov, ktoré majú kladný ohlas u fans. Kapela sa natrvalo usadila v košickom podzemí. V roku 2004 odchádza Peter a nahrávajú sa tretie CD demo – „Symphony Of Horror“ a mini zvratka – „Grindjunk“. V súčasnosti máme hotový materiál na nový, štvrtý menzes.

Ste dosť inšpirovaní hororovou tématikou a masovými vrahmi, prečo? Páči sa vám to, alebo sa snažíte šokovať? Mne sa skôr zdá, že cez tieto dosť šokujúce témy sa snažíte vysmievať úzkoprsosti a malomeštiactvu. Tak ako to vlastne je?

Samozrejme sme veľkými fans horror movies, hlavne stará dobrá škola osemdesiatych rokov. Kto raz zhliadol filmy ako napr. Reanimator, City of the Living Dead, Braindead, Necromantik... teda diela od majstrov ako Fulcci, Romero, Jackson, Bava, tak nie je čo riešiť. Masový vrahovia je tématika samá o sebe. Človek až neuverí, čo dokáže jeden neukojený kokot. A hlavne keď mu chutí ľudské mäsíčko. STAY GORE!

V podstate celá zostava C.S. pôsobí tiež v NOMENMORTIS a pokiaľ dobre viem, tak ty sám pôsobíš ešte minimálne v jednom projekte. Nezdá sa ti, že by bolo možné hovoriť o workoholizme? Stíhaš sa potom venovať všetkému na 100%?

Zostava C.S. pôsobí samozrejme aj v NOMENMORTIS, aj keď v poslednom období nie je veľa možností sa s touto kapelou realizovať. Čakáme na vydanie jeho posledného albumu, ktorý sme prezentovali na Obscene extreme feste ´03. Zatiaľ sa nám do rúk nedostal, trvá to už asi rok, konkrétne ide o švédsku firmu Downfall Records, ktorá už rok sľubuje vydanie tohto na domáce pomery celkom nadupaného a grindom nasiaknutého brutal death metalu. Máme aj projekt SLOWTORN, ktorý ale momentálne stagnuje. Bolo s ním odohraných zopár flákot.

CRUENT STERCURAROVaše koncertné aktivity niesu nejako početné, koľko koncertov ste asi odohrali? Kde naďalej ste hrali a ako to tam dopadlo? A čo mienite urobiť preto, aby ste hrali viac?

Na domácej scéne sme toho odohrali dosť (cca. 20 koncertov), naši fans papkajú pravidelnú krvavú kašičku, ktorú im podávame v malých dávkach, aby ich to nezabilo, haha. Ale na nedostatok gore sa nemôžu sťažovať. Najďalej sme hrali tuším v Přerove na Morave a v Miskolci v Maďarsku (viem, je to bližšie ako Poprad, ale poteší, nie? :) V Přerove bola fantastická atmosféra, taký malý klub, celkom naplnený a fans sa myslím dostatočne zabavili, veď o tom to hlavne je. Snažíme sa naše show obohatiť...takže sa nechajte prekvapiť

Aké je podľa teba postavenie slovenského undergroundu v porovnaní napríklad s českým, alebo svetovým?

Podľa nás sa minimálne vyrovnáme českému a aj niektorým "svetovým" kapelám. V Čechách je akurát viac nezávislých labelov, ale čo sa týka kapiel, všade nájdeš sračky aj vyslovené pecky... o tom by sa dalo dlho polemizovať.

Ak si myslíš, že som sa ťa niečo nespýtal, tak teraz máš možnosť sa k tomu vyjadriť.

Tak teraz sa vyjadríme osobitne:

Funess: S tým malomeštiactvom je to úplná pravda, v textoch podrývame hlavne ľudské ovce, ktoré nemajú vlastný názor a potrebujú debilov, aby im kázali, čo majú robiť.

Nespýtal si sa na veľa vecí, ale aj tak to potiaľ dočíta len zarytý fanúšik a tí všetci ma určite poznajú ako vlastný mobil... haha.

Adko: V Košiciach, našom rodnom meste je viac kostolov (skurvených) ako verejných záchodov. Všetci sme homo sapiens, čo myslíš, čo je dôležitejšie???

P.S.: Nespýtal si sa nás na pohľad na košickú scénu. Je maximálne rozmanitá. Vieme o minimálne desiatich kapelách, ktoré si zaslúžia už roky seriózne CD. Ale sme na konci sveta.

P.S. 2: Thanx and hallo: OBLITERATE, REDRUM, CONTEMPT, ERYTROSY, PROS AND CONS, THORWALD, NOSTRUM, WAYD, PROTEST, DRACO HYPNALIS a mnoho ďalších...

 7

Koscj

Sestava

Diskografie

Grindjunk (mini) (2004)
Symphony Of Horror (demo) (2004)
Delicatesa (demo) (2001)