ILLDISPOSED - 1-800 Vindication

ILLDISPOSED - 1-800 Vindication

ILLDISPOSED - 1-800 Vindication

ILLDISPOSED - 1-800 Vindication

ILLDISPOSEDAk by sa mala niekde overiť stará múdrosť o trpezlivosti, čo (krvavé) ruže prináša, bolo by to práve v prípade veteránov dánskej deathmetalovej scény, ktorí si hovoria ILLDISPOSED. Veľmi veľa tuborgov im muselo pretiecť dolu hrdlom, kým sa prebojovali pod krídla veľkého vydavateľstva. Veď svoj debut „Four Depressive Seasons“ nahrali pred celými dvanástimi rokmi! Naozaj sa nestáva často, aby bossovia labelu Roadrunner Records, ktorí doslova držia prst na tepe doby, dali takýmto spôsobom šancu zrelým tridsiatnikom, kapele, ktorá je podľa všetkých nemilosrdných marketingových pravidiel už dávno za svojim zenitom. V prípade ILLDISPOSED však vsadili na správneho čierneho koňa.

Doska „1-800 Vindication“ je manifestom inteligentnej brutality. Niečo takéto dokážu zahrať naozaj iba muzikanti, ktorí majú v prstoch tisícky hodín skúšok, stovky koncertov, jedným slovom prax. ILLDISPOSED vedia veľmi dobre, čo chcú a ako to dosiahnu. Výsledkom je muzika, ktorá povznáša zhýralého ducha každého fanúšika kvalitného death metalu.
Medzi úvodnou majestátnou hymnou „Believe In Me“ a záverečnou rýchlou riffovou jazdou „The Final Step“ si môžete vychutnať všetko to, čo robí kov smrti zaujímavým.

ILLDISPOSEDILLDISPOSED vsadili na tradičný valivý death v štýle anglického vojnového monštra BOLT THROWER, ktorý počas sympatickej polhodinky vyšperkujú sebe vlastnými nezvyčajnými postupmi. Spev vynikajúceho Bo Summera miestami akoby vychádzal zo sírnych hĺbok pekelných, inokedy zo zákutí krvavých amerických bitúnkov a o chvíľu zasa z planín severských, škrekotu havranov zasnúbených.

Nechýbajú ani čisté vokály, viachlasné zbory či dokonca ženské spevy. Prekvapia klávesy a vkusne naprogramované pazvuky, nádherné gitarové sóla, výborné riffy. Pestrosť s veľkým P je tu hlavným heslom dňa.

ILLDISPOSED dokazujú v niektorých refrénoch priam hitový potenciál – songy ako „Dark“, „Now We´re History“ alebo „In Search For Souls“ sa v priebehu budúceho leta stanú zaručenými trhákmi festivalovej sezóny.
Zrelosť, zohratosť a skvelé nápady týchto piatich death-maestrov dosahujú priam impozantné rozmery.

Ak na sklonku roku 2004 pátrate po ďalšom prírastku do rodinky kvalitných deathmetalových nahrávok, skúste zaloviť aj v netradičných dánskych vodách. ILLDISPOSED vás rozhodne nesklamú, skôr naopak, popredné miesta vášho osobného rebríčka budú ohrozené.

THERE´S STILL SOMETHING ROTTEN IN THE STATE OF DENMARK!

 Přidejte svůj názor

Rudi

Verdikt

ILLDISPOSED hrajú profesorský death metal. Profesorský v tom najlepšom slova zmysle. Jedna z najvydarenejších poklôn majestátnej sile Smrti v roku 2004 nesie názov „1-800 Vindication“

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,4 / 10

Další informace

Stopáž: 36:01

Produkce: Ziggy
Studio: www.zigzound.dk

www.illdisposed.dk

Sestava

Skladby

  1. I Believe In Me
  2. Dark
  3. Now We´re History
  4. When You Scream
  5. Jeff
  6. In Search Of Souls
  7. Still Sane
  8. You Against The World
  9. No More Time
  10. The Final Step

Diskografie

Sense The Darkness (2012)
There Is Light (But It's Not For Me) (2012)
The Best Of Illdisposed (2011)
To Those Who Walk Behind Us (2009)
The Prestige (2008)
Burn Me Wicked (2006)
We Suck, Live Aarhus (DVD) (2005)
1-800 Vindication (2004)
Kokaiinum (2001)
Retro (2000)
There's Something Rotten In The State Of Denmark (1997)
Submit (1995)
Helvede (1995)
Return From Tomorrow (MCD) (1994)
Four Depressive Seasons (1993)
The Winter Of Our Discontempt (demo) (1992)