DEBUSTROL - Steak

DEBUSTROL - Steak

DEBUSTROL - Steak

DEBUSTROL - Steak

Co se vám vybaví pod pojmem DEBUSTROL? Pokud automaticky naskakují slova jako neskutečně drtivá mašina, instrumentálně řádně promazaná, která na thrashové kořeny roubuje vlastní ksicht, nebudete zřejmě zklamáni ani krvavou flákovou - tedy "Steakem". A že je opět řádně syrový, zvukově nadupaný, efekty prolezlý a textově úchylný. Zapomeňte už konečně na české SLAYER - tohle je samoděržaví!

Opakovat znovu, jak důležité pro skupinu, respektive Kolinse samotného, bylo v roce 1997 angažování kytaristy Voláka, je nošením sov do Athén (nebo Marigolda ke kadeřníkovi, chcete-li). V jeho osobě dostal nejen rovnocenného partnera pro uskutečňování vlastních vizí, ale především excelentního kytaristu a fanatického hledače (pa)zvuků. Až to občas s „krabičkovým parkem“ přehání. Za škopky se, snad definitivně, usídlil Libor Fanta (alias Skull 2) a jeho skvělá hra žene celý DEBUSTROL již od "Apokalysmu". Hru na Škatulata - Zed za Cizáka, Cizák za Zeda - v současnosti vyhrává opět Zed, protože „izolepový král“ odjel do USA vyhrát konkurz do METALLICY.

Materiál „Flákoty“ je skutečně hodně rozmanitý. Kromě klasických sypaček "Nasranej", "Zbraň", "Čas skončit" nebo "Hladoví psi" zbylo dost místa i na experimenty (ale nebojte, žádná "Chytrá past" part 2). Hodně atmosférická, odříkávaná "Hookie Dookie", šeptaná "Barbecue", trochou španělského odéru načichlá "Jennifer Lopez", ale především mrazivá, akustikou podpořená, balada "Té noci" a neméně husí kůži nahánějící "Prach jsi…", obě s hodně sugestivním přednesem a texty. Skutečně povedené záležitosti! Jinak o Kolinsových slovních výronech asi netřeba diskutovat. Povedou-li se slogany (vrchol desky zřejmě hned v úvodní titulce, kde dvě malá děvčátka roztomile recitují - „my tě zabijeme, my tě zabijem“ - koneckonců stačí shlédnout obal) je o zábavu postaráno. A že se často najdou perly!

P.S.: Více než 20 minutový pohled do zákulisí (nejen) nahrávání v ostravském studiu Citron pak jasně prokazuje, že studio je mocná čarodějka na psychiku jedinců a všichni muzikanti jsou úchylná prasata (kdo pochyboval o Melmusovi - současném bubeníku ALKEHOLu, u DEBUSTROLu společně s Tondou Rauerem jako kuchař a pomocník? - tomu ukáže, jak se močí v C-čku do odpadkového koše). To se nasmějete!

 6

Darkmoor

Verdikt

Úchylná nářezovka, jako vždy. Díky neúnavnému hledačství Voláka místy překrabičkováno, ale ve čtyřiceti minutách stihne DEBUSTROL sdělit všechno potřebné a nenudí!

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6,4 / 10

Další informace

Stopáž: 40:17

Produkce: Kolins & Volák
Studio: Citron (Ostrava)

debustrol.hyperlink.cz