DISFIGURED CORPSE - Mankind Collapse

DISFIGURED CORPSE - Mankind Collapse

DISFIGURED CORPSE - Mankind Collapse

DISFIGURED CORPSE - Mankind Collapse

O české grindcoreové scéně se dá vcelku s jistotou prohlásit, že nabízí několik zajímavých kapel schopných stvořit kvalitní alba. Mezi letité stálice lze zařadit i severomoravské DISFIGURED CORPSE s menšími přestávkami okupující koncertní pódia již přes 10 let. Právě hlavně prostřednictvím živých vystoupení jsem se doposud seznamoval s tvorbou této kapely a nyní nastala doba zakusit i plody její studiové práce.

DISFIGURED CORPSEOznačit DISFIGURED CORPSE za čistě grindovou kapelu by bylo poněkud zavádějící, protože ač většina písní sype v pěkně vysoké rychlosti, nezřídka se kapela uchýlí i k jiným, než klasickým drtícím rytmům. Ke štěstí nahrávky se tak děje velice často, a tak nejsme ušetřeni mnoha rytmických změn a nemá asi cenu dodávat, že „Mankind Collapse“ je tím nesporně zajímavější. Takže chvíli je ke slyšení našlápnuté hardcore, poté punková vypalovačka (hlavně v „Gotta Go“ projev kapely velmi připomene americké kohouty THE CASUALTIES), zpomalující pasáž a pak zase hups zpátky do grindových otáček. Nahrávka tak plyne skutečně rychle a její poslech se tak stává vším možným, jen ne jednotvárnou nudou. Zaujme i několik podařených vtípků v podobě country vypalovačky „Texas Cowboy“ anebo záměrně agrární hymny „Budweisss“.

Vláďa Třískala, jinak známý redaktor rockového magazínu Spark, předvádí své hrdlo v plné parádě a mám-li jeho řev k někomu přirovnat, tak mě nemůže napadnout nikdy jiný, než Barney z NAPALM DEATH. Příměr s britskou legendou by se dal aplikovat v podstatě na všechny aspekty tvorby DISFIGURED CORPSE. Ke spokojenosti pomáhá i kvalitní produkce a velmi slušivý booklet obsahující seznam skladeb a jejich texty ve formě novinových článků. Dobrý nápad.

Ač DISFIGURED CORPSE budou stěží ohromovat originalitou a novátorským přístupem, své slovo alespoň v rámci domácí scény rozhodně mají a troufám si tvrdit, že tímto albem získalo na ještě větší váze. Jelikož mám v oblibě inteligentní a nápaditou formu extrémního metalu, tak nemohu být nespokojen. Myslím, že spokojeni budete i vy.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Kvalitní extrémní nářez, ve kterém se mísí hned několik stylů. Slušná produkce, našlapané skladby a dobré nápady. Rozhodně česká špička.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,3 / 10

Další informace

Stopáž: 31:25

www.disfiguredcorpse.cz

Sestava

Skladby

  1. Deadcoldworldvirus
  2. The Poisoning
  3. Until Our Heart Stops
  4. Spineless Worms
  5. Demanding Attention
  6. A Fortress
  7. Piggy Bank
  8. Last Laugh
  9. As We Fall Down
  10. Texas Cowboy
  11. Piece Of Shit
  12. Shit Star
  13. Two Fathers
  14. Gotta Go
  15. Budweisss
  16. Chilli Con Carne

Diskografie

Mankind Collapse (2005)
United He666and (2002)
Mega Ultra Intergalactic Core 2000 (2000)
Flash Of Pain (1998)