SURGICAL DISSECTION - Disgust

SURGICAL DISSECTION - Disgust

SURGICAL DISSECTION - Disgust

SURGICAL DISSECTION - Disgust

SURGICAL DISSECTION ze slovenskej Banskej Bystrice představují na poli death-grindového hoblování již léty zkušené matadory a aktuální deska „Disgust“ je už jejich třetím řadovým albem. Vychází s katalogovým číslem 15 pod hlavičkou v poslední době velmi agilních NTEY Records, z čehož rovněž jasně vyplývá žánrové zaměření této úderky.

SURGICAL DISSECTIONA věru, žádné překvapení se nekoná. I další titul z dílny tohoto vydavatelství nese pečeť s nápisy death anebo grind. Po odeznění krátkého a typického intra se na vás z reproduktorů vyvalí klasická směs zběsilých bicích, riffové smršti a nezbytného growlingu. V tomto směru se SURGICAL DISSECTION ani nesnaží nikterak vymykat a své řádění pojímají v poměrně konvenčním duchu. Vlivy na tvorbu této pětice tak můžeme hledat převážně v zámoří, o čemž vypovídá hlavně typický způsob riffování, který je příznačný pro kapely vyznávající americký styl brutálního death metalu.

Co však nelze banskobystrickým upřít, že i přes nulovou originalitu si dokáží posluchače svého žánru nejednou pohýčkat, čemuž napomáhá jak kvalitní zvuk, pocházející z osvědčeného bzeneckého studia Shaark, ale rovněž i přesvědčivá instrumentalita, se kterou kapela s přehledem zvládá různé přechody, riffové krkolomnosti a změny temp. V jednotlivých skladbách se neustále něco děje a nesklouzávají tak k bohapusté hudební brutalitě. Navíc je znát, že SURGICAL DISSECTION hrají svojí muziku úpřímně a s nadhledem.

„Disgust“ tak představuje další přírůstek do bohaté rodiny death-grindových nahrávek s přívlastkem nadprůměrných. K tomuto pocitu, krom již uvedeného, opravňuje i fakt, že mě jejich muzika ve spojení s tou správnou náladu prostě baví.

 3

Dalas

Verdikt

Solidní zvuk, kvalitní instrumentace a správně našlápnuté tempo. Nehledáte-li originalitu, či osobité pojetí, nemůžete být zklamáni. V rámci death-grindu určitě nadprůměr.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 30:06

Produkce: SURGICAL DISSECTION
Studio: SHAARK Bzenec

Kontakt: Martin Majer, Bernolákova 41, 974 05 Banská Bystrica, Slovakia

www.surgicaldissection.sk

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. Frame Of Mind
  3. Vanity
  4. Regeneration
  5. Dead End
  6. Manipulation Lines
  7. Asquiel
  8. Unsatisfied
  9. Distrustful

Diskografie

Origin & Intention (2013)
Disgust (2005)
Absurd Humanism (2003)
Promo 2001 (2001)
The Inborn Malignance (1999)
Dehumanized (demo) (1997)