WENDIGO - Let It Out (promo EP)

WENDIGO - Let It Out (promo EP)

WENDIGO - Let It Out (promo EP)

WENDIGO - Let It Out (promo EP)

Prešiel rok a do mojich rúk sa dostala nová nahrávka, z dielne skvelej Maďarskej kapely WENDIGO. Ich predchádzajúci počin „Reconnecting...“ som ohodnotil plným počtom bodov. Ako dopadne aktuálna nahrávka? Rozhodol som sa, že body neudelím... Prečo? Preto, že ide len o neúplný promo materiál. Body budem udeľovať, až sa mi do rúk dostane celá nahrávka. Prejdem ale radšej k tomu, čo sa na aktuálnom kotúčiku nachádza.

WENDIGOPrvú skladbu s názvom „Broken“ poznám už z debutového EP, takže by sa v podstate nemalo konať žiadne prekvapenie.

...and the morning will rise
in the world of decay
and I open my eyes
as I´m fading away

To by ale neboli WENDIGO, prekvapenie sa koná po stránke zvukovej. Už pri predchádzajúcej nahrávke sa kolega Darkmoor dožadoval hustejšieho zvuku a myslím, že bude tentoraz spokojný. Wendigo sa zavreli koncom minulého roka do štúdia a v spolupráci s jedným z najzamestnanejších maďarských producentov, Barnabásom Hidasim (klavírista a klávesák), vytvorili takpovediac novú tvár kapely. Hidasiho produkcia je v Maďarsku veľmi cenená a je považovaný za jediného maďarského producenta (TANKCSAPDA, DEPRESSZIO, STONEHENGE, NECK SPRAIN, STEREOCHRIST), ktorý dokáže vytvoriť špičkový, "západný" zvuk. Nejde o nejaký skok inam, ale o vydarený zvukový krok vpred. „Thousand Voices” dostala na aktuálnom nosiči druhé miesto a ide o pre mňa známu skladbu z koncertov, ktorá má takpovediac hitový potenciál a naživo doslova zabíja.

WENDIGOI feel the world inside, I’m the sun and I’m the cloud
You can laugh but I’m the one who turns this world around

Tvrdé riffy premiešané s krásnými melódiami a výborný melodický spev podporený perfekcionistickými viachlasmi. Paráda... Tretia skladba „Butterfly“ je pomalšieho razenia, no nejde o žiaden presladený chyták na temné slečny.

In this world,
There is no place for dreamers and no place for dreams
But it’s you to decide how to live
Just a blink and this life disappears
Don’t be washed away by your tears

WENDIGOVynikajúci text podaný s takou vervou, až mi z toho ide mráz po chrbte. Priam dokonalý produkt, a to záverečné sólo? Zabíjajúce... Posledná zvuková stopa už svojim názvom prezrádza, že ide o mix ostatných skladieb, ktoré v štúdiu vznikli a ktoré sa objavia na debutovom dlhohrajúcom nosiči, už vraj čoskoro. V tomto mixe je možné začuť aj skladby z prvého EP „Reconnecting...“, „Disconnected“ a „Two As One“, taktiež v novom zvukovom kabáte, ale aj iné skladby a prekvapenia. Doslova ma šokoval úryvok s textom v španielčine. No ako som napísal už v predchádzajúcej recenzii: „...mne neostáva nič iné, ako zapriať kapele veľa šťastia do budúcnosti.“ Teraz to platí dvojnásobne. Som presvedčený, že s aktuálnym nosičom môže kapela urobiť takpovediac dieru do showbiznisu a myslím, že členovia WENDIGO sú dostatočné ostrieľaní harcovníci, aby sa ním nedali pomlieť. Držím palce...

Foto: ivin

 2

Koscj

Verdikt

Moderný metal, stojaci na klasických metalových koreňoch, ktorý čerpá vplyvy snáď zo všetkých subžánrov rockovej a metalovej hudby. Tešme sa na debutový materiál „Let It Out“, ktorý by mal vyjsť čoskoro a ktorého predzvesťou je recenzované EP.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 15:04

Produkce: Barnabás Hidasi & WENDIGO
Studio: Acustair, HSB & St. God Hard studios

www.wendigonet.com

Skladby

  1. Broken
  2. Thousand Voices
  3. Butterfly
  4. Mix Of Other Songs

Diskografie

Audio Leash (2009)
Let It Out (2006)
Let It Out (promo EP) (2006)
Reconnecting... (EP) (2004)