SKARP - Requiem

SKARP - Requiem

SKARP - Requiem

SKARP - Requiem

Špína, bordel, smrad, anarchie, chlast, drogy, chaos… Tahle nějak lze stručně a výstižně pojmenovat děj nahrávky „Requiem“, kterou má na svědomí americká čtveřice SKARP. Ta svoji tvorbu charakterizuje jako „blackout grind“, což je myslím vcelku výstižná škatulka. Je pravdou, že z nádherného kalifornského města San Francisco už vzešla nejedna divoká nejen metalová sebranka, ale SKARP jsou v tomto ohledu možná ještě o nějaký kus dále.

SKARPŠkatulka obsahující pojem grind je však poněkud zavádějící, protože tahle čtveřice se orientuje spíše na crustovou hudební polohu inklinující ponejvíce k brutálně punkovému feelingu. Divoženka Renae za mikrofonem trápí svoje hlasivky seč může a přes několik málo pomalejších a klidnějších pasáží hudba SKARP jako celek působí dosti zdivočelým dojmem. Je to nepochybně záměr, který se i díky velice špinavému zvuku pocházejícího ze san franciského Secret studia podařilo splnit do puntíku. Kapela však kromě uvedeného velice ráda čerpá i z metalových a hardcoreových rezervoárů, ze kterých si bere hlavně ty nejbrutálnější polohy své tvorby a stoprocentně tak naplňuje dojem naprosté anihilace, jenž byl nepochybně tím nejpádnějším důvodem, proč SKARP vůbec tuto nahrávku pořizovali. Pokud bych měl jejich tvorbu k někomu přirovnat, tak právě hlavně díky něžnému pohlaví za mikrofonem mi nejvíce připomenou bratislavské ADACTA, kteří se rovněž velice rádi orientují na zdivočelý a rychlý crust.

Desítku písní navíc ještě doplňuje další pětice skladeb, které pocházejí ze split nahrávky se stylově spřízněnými HUMAN TERROR a jsou tak příjemným bonusem. Jednoduše řečeno – „Requiem“ je kvalitní výplach, sice jeden z mnoha, ale stojí za pozornost.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 1

Dalas

Verdikt

Zhudebněná anarchie.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 40:43

Produkce: SKARP & Billy Anderson
Studio: Secret Studios, San Francisco (USA)

ww.skarp.us

Skladby

  1. Intro
  2. Requiem
  3. Turn Away
  4. Industrialized
  5. Soulless
  6. Cold Blue Serenity
  7. The Plague
  8. Feed The Addiction
  9. Carrion
  10. Reclaim
  11. One In Five
  12. Hooks
  13. Not A Human
  14. Fuck Your Bad Boy
  15. Absence

Diskografie

Requiem (2005)