OBSCENE EXTREME 2007 - Preview

OBSCENE EXTREME 2007 - Preview

V pořadí již devátý ročník kultovního festivalu Obscene Extreme klepe na dveře. Po letech jsme tady opět s naším malým průvodcem, jehož součástí jsou zevrubné informace o letošním klání a rovněž i rozhovor s jeho pořadatelem – Čurbym z Obscene Productions. Pokud jste pravidelnými návštěvníky této akce anebo se na ni chystáte poprvé, jistě dobře víte, že letošními hudebními taháky budou finští ROTTEN SOUND, znovuzrozená americká legenda BRUTAL TRUTH, francoužští INHUMATE, švédský skalpel GENERAL SURGERY, či poněkud překvapivý dramaturgický tah v podobě zařazení polských BEHEMOTH. Nejen o nich jsem si povídal s hlavním ideovým vůdcem Obscene Extreme Čurbym...

ČurbyFestival Obscene Extreme pomalu ale jistě završuje desetiletí své existence. Když se někdo rozhodne něco podobného uspořádat, musí v tom být hlavně obrovská dávka nadšení. Najdeš i v současnosti v sobě ještě nějaké to naivní nadšení, anebo se pro tebe pořádání festivalu stalo hlavně příjemnou rutinou, kdy přesně víš, co a jak máš (u)dělat?

Samozřejmě, že v sobě najdu stále to nadšení, ten zápal. Já jsem furt stejně střelený fanoušek extrémní muziky jako kdysi, takže vůbec nemůžu říct, že pořádání festivalu je nějaká rutina. Neustále hledám nové kapely, neustále poslouchám moře muziky a neustále mně to přináší nemalé potěšení!!! Je jasné, že teď už toho vím mnohem víc, jak to chodí, ale stále se učím, furt chci něco zlepšovat, dělat ten festival líp.

„Obscín“ navštěvuje čím dál více lidí až mám v posledních letech pocit, že je trutnovský areál narvaný až k prasknutí. Uvažoval jsi o změně areálu anebo zastáváš názor, že když Obscene Extreme tak jedině Na bojišti?

Narvaný až k prasknutí? To si asi neviděl, když tady hráli FAITH NO MORE pro 20 000 lidí, umíš si to představit? To bylo skutečně narvané a lidi stáli nalepení jeden na druhém. akže pokud to beru takhle, tak je furt kam růst a ten areál pojme i takhle neuvěřitelné číslo i když se to zdá až nemožné. Ale zpátky k areálu, já jsem toho poměrně dost sjezdil, viděl jsem festivaly všude po Evropě i na jiných kontinentech a řeknu ti rovnou, tenhle areál nemá konkurenci. de jinde můžeš bydlet v hotelu kilák či dva daleko, kde jinde si můžeš sednout a stále vidět co se děje na pódiu, kde jinde máš parádní kemp v parku? Všude stromy, přijemná zeleň, vše důležité blízko, vlakové, autobusové nádraží nedaleko. Plus zázemí pro kapely, to prostě jinde nenajdeš. Takže zatím zůstaneme Trutnovu věrni!!!

Obscene ExtremeS diváky souvisí i další otázka. Někde na stránkách Obscene Productions jsem se dočetl, že festival navštěvují i fanoušci až z Latinské Ameriky. Máš nějakou představu o národnostním složení jeho návštěvníků? Někdy mívám pocit, že domácí fanoušci bývají v menšině.

Já si to myslím také!!! Ale to neznamená, že by čeští a slovenští fanouišci neměli na OEF jezdit, naopak můžou se tam seznámit s podobně nadšenými maniaky vlastně z celého světa. Tento rok si přes net objednávají lístky nejvíc šílenci až z Austrálie. A už teď vím, že přijedou moji kámíci třeba z Argentiny, Singapuru, Indonésie, Islandu a tím výpis exotických zemí nekončí!!! A právě že mě to zajímá, tak tento rok uděláme nějakou anketku z kolika tak zemí se jsou grindeři schopni takhle jednou za rok sejít. Samotného mě to zajímá. Já myslím, že to bude zajímavý výčet a číslo. Jinak jezdím na turné všude po světě a je až neuveřitelné že třeba grinder z Chile má úplně stejný sen jako grinder z Malajsie a to navštivit OEF. A to nekecám, samotného mě to šokovalo!!!

Pojďme k letošnímu, již devátému ročníku. Je těžké vymýšlet dotazy ve stylu „co jste přichystali fanouškům“ u tak zavedené značky, jakou Obscene Extreme. Přesto, zkus nám říct, na čem novém jste oproti minulým ročníkům kromě soupisky zapracovali.

Právě sestava kapel je skutečně nejsilnější za existenci festu. Je to fakt nářez a já věřím, že vybráno bylo více než pečlivě a dobře!!! Jinak tenhle rok je ve znamení kompletního zlepšení zázemí pro fanoušky. Uděláme větší kemp, lepší sociální zázemí, zvýšíme počet toalet a konečně budou i sprchy!!! Fanoušci jsou náš vlastně jediný sponzor a tímhle by jsme jim chtěli poděkovat. Na co je už od roku 99 spoleh je přesný program akce, samozřejmostí je OEF uvadeč a pochopitelně v nočních hodinách i videoprojekce po obou stranách pódia.

Obscene Extreme - metal core marketSoupisce letošních kapel vévodí především znovuzrození BRUTAL TRUTH, švédští GRAVE, či jejich krajané GENERAL SURGERY, kteří se zde ve velice dobrém světle předvedli už v roce 2004. Pro mě překvapivým tahem je zařazení Poláků BEHEMOTH, kteří za tak úplně nespadají do žánrové škatulky typické Obscene Extreme kapely. Co tě přimělo k jejich angažování?

Na BRUTAL TRUTH se pochopitelně moc těším, viděl jsem je v únoru v Manchesteru a když hráli „Walking Corpse“ tak mi běhal mráz po zádech. Mnoho lidí se mě ptá na BEHEMOTH, ale já tuhle kapelu sleduju léta a několikrát jsem je viděl i u nás v Pardubicích v malém klubu a jejich live show mi vzala dech, takže snažil jsem se je na OEF dostat už několik let a podařilo se to až teď. Je pravda, že dneska je tahle kapela hodně jako by in a populární, ale já myslím, že na OEF prostě patří, dělají parádní muziku a věřím, že jejich show bude strhující.

Co očekáváš od vystoupení thrashových veteránů ASSASSIN kromě toho, že si splníš jeden ze svých snů? Myslíš, že tyto kapely mají i dnes co říct?

Určitě, přesně tak!!! Já prostě zbožnuju „The Upcoming Terror“!!! To je pro mě thrashmetalová bible!!! Já když slyším „Bullets“, tak se mi chce výt!!! To je prostě nádhera človeče. Stejně tak to je s „Vyznání Smrti“ od DEBUSTROL. Tento rok jsem prostě chtěl udělat něco speciálního a tak bude ve čtvrtek tahle Thrash ´Em All noc a já se na ni těším!!! A je jasné, že tyhle kapely jsou stále živé a i když svět se pohnul a vše je jinak, tak stále je tady určitě dost šílenců, kteří proklepou prořídlé páčo.

Obscene Extreme crew - ChymusOtázka, kterou jsem ti pokládal už v minulosti – nějaké další tipy ze soupisky letošního ročníku na pro našeho fanouška možná zatím ještě neznámá jména, které by měly na pódiu předvést kvalitní show?

To je více než jasné!!! To mě na OEF baví. Je jasné, že většina lidí přijede na BRUTAL TRUTH, ROTTEN SOUND, ASSASSIN nebo GRAVE a je to i pochopitelné, ale já jim můžu garantovat, že na OEF jim vyrazí dech nová generace extrémních kapel!!! Tak je to každý rok a tohle se určitě bude opakovat i v tomto roce. Moje tajné tipy jsou všechny švédské kapely, protože to, co přijde z této země, je vždy kvalita, takže AFGRUND, THE ARSON PROJECT, FIRING SQUAD a dále pak hodně nabušený jsou třeba EXIT WOUNDS, MAGRUDERGRIND a sám se těším třeba na kultovní crustery EXTINCTION OF MANKIND a thrashové super rychlíky YACOEPSAE!!!

Vím, že máš na svých stránkách rubriku „Nejčastěji kladené dotazy“, přesto bych tě rád poprosil o nějaké další důležité informace kromě těch základních (kapely, areál, cena vstupenky…), které by měl návštěvník festivalu znát.

Nejdůležitější je samozřejmě datum, takže se sejdeme 5.-7. července v Trutnově Na Bojišti, kemp otevíráme od 12 hodin a program poběží od 19 hodin a vše se bude odehrávat pod tradičním heslem „silence sucks, což myslím mluví jasně. Kompletní program a veškeré informace najdete na nové OEF stránce www.obsceneextreme.cz, kde najdete i vyčerpávající informace o každé kapele, můžete si poslechnout jejich muziku, pustit jejich videoklipy a pečlivě se na tento víkend připravit. Vstupenky stojí v předprodeji 700 a na místě 800 korun a my budeme velice rádi, když si do Trutnova přivezete dobrou, přátelskou náladu a společně se parádně pobavíme!!!

Díky za tvůj čas a věřme, že letos vyjde počasí a samozřejmě i všechno ostatní, co dělá Obscene Extreme tím, čím je.

Děkuji, uvidíme se už za měsíc!!! Čurby/Obscene.
www.obsceneextreme.cz, www.myspace.com/obsceneextreme


OBSCENE EXTREME 2007 - THE ULTIMATE EXPERIENCE!!!

Obscene Extreme 2007 - 5.-7. July 2007 – Trutnov, CZECH republic

BRUTAL TRUTH + BEHEMOTH + GRAVE + GENERAL SURGERY + ROTTEN SOUND + ASSASSIN + WACO JESUS + ROMPEPROP + BIRDFLESH + YACOEPSAE + INHUMATE + MAGRUDERGRIND + SUBLIME CADAVERIC DECOMPOSITION + DEBUSTROL + EXTINCTION OF MANKIND + CLITEATER + LIFE IS A LIE + CARNAL DECAY + HYMEN HOLOCAUST + DIGESTED FLESH + MUCOPUS + HERPES DE CRACHAT DE FILLETTE + TINNER + NARCOSIS + DISTORTED IMPALEMENT + MORBIDIUM + NEUROPATHIA + ZUBROWSKA + EXIT WOUNDS + HUMAN ERROR + VAE VICTUS + AFGRUND + STERBEHILFE + ENTHRALLMENT + HYBRID VISCERY + DISTRESS + FIRING SQUAD + THE ARSON PROJECT + SATAN’S REVENGE ON MANKIND + PIGSTY + DESTRUCTIVE EXPLOSION OF ANAL GARLAND + G.O.R.E. + VULNUS + EARDELETE + 2 MINUTA DREKA + CRITICAL MADNESS + CUTTERED FLESH + FESTA DESPERATO + PSYCHOTIC DESPAUR + ELYSIUM + Hell show – body-piercing freak show

Fotografie: Tom Werr, www.obscene.cz

 Přidejte svůj názor

Dalas

Další informace