BORN TO MURDER THE WORLD - The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism

BORN TO MURDER THE WORLD - The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism

BORN TO MURDER THE WORLD - The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism

BORN TO MURDER THE WORLD - The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism

V projektu BORN TO MURDER THE WORLD se potkaly dvě generace bigrminghamské líhně extrémního metalu. Všechny tři členy tak či onak spojuje jméno ANAAL NATHRAKH, ten nejslavnější z nich se ale proslavil jinde, totiž na pozici basáka NAPALM DEATH. Není jím logicky tedy nikdo menší, než nepřehlédnutelný Shane Embury, do party se k němu přidalI Mick Kenney ze zmíněných ANAAL NATHRAKH a také live člen téhle bandy Duncan Wilkins, současně také frontman FUKPIG. Výsledkem je patnáctiminutová nahrávka s názvem „The Infinite Mirror of Millennial Narcissism“, jež vyšla v pátek 24. srpna na Emburyho novém labelu Extrinsic Recordings.

Hudební směřování projektu je bez překvapení dáno domovskými kapelami jeho členů. The Infinite Mirror of Millennial Narcissism je tak kolekcí  úderných, mnohdy sotva dvouminutových skladeb, která spojují hlukové mezihry v jeden nespoutaný, úhánějící grindcorový celek, který je navíc místy kořeněný death-metalem a místy dokonce elektronikou. Těchto skladeb se jim na již zmíněnou stopáž podařilo nacpat celých dvanáct a je to jízda kterou nesou kupředu strojově přesné bicí, zdivočelé riffy a maniakální vokál.

BTMTW

Jak lze očekávat, veselý poslech to není, samy názvy skladeb („The Virus Is Within Us“, „The Death of Dreams“ nebo „Brutally Misconception“) mluví za vše. Když se k tomu přidají ji extrémně zkreslené kytary, které, když zrovna neskáčou po hmatníku („Brutality Alchemist“), tak staví neprostupné stěny („Genesis Misconception“) a drtí svým sonickým tlakem.

„The Infinite Mirror of Millennial Narcissism“ je koncentrovaným zlem, které má ten vzácný dart držet, vyklepat z posluchače duši z těla, a hotového pustit. A ještě přidat kopanec na rozloučenou. Není to sice nic, co už bychom neslyšeli, násilí na žánrových mantinelech se nekoná. I tak tento stručný, ale výživný počin za pozornost stojí. A dovolím si drobnou spekulaci: Proč bychom si tenhle masomlýnek nemohli za necelý rok vychutnat na Brutal Assaultu? Pánové tam budou komplet...

 Přidejte svůj názor

Verdikt

Koncentrovaný masomlýnek v podání ostřílených harcovníků. Velmi důkladná čtvrthodinka.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. When The Heart is Violated (The Universe Remembers)
  2. Brutality Alchemist
  3. Genesis Misconception
  4. The Virus is Within us All
  5. As He Creates So He Destroys
  6. Penetrate the Descent
  7. The Death of Dreams
  8. Poisoning Purity
  9. Negativity Plague
  10. Corruption Feeds Deception
  11. Tiyanak
  12. How Barren is Life Without Sin

Diskografie

The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism (2018)