SUMAC - Love In Shadow

SUMAC - Love In Shadow

SUMAC - Love In Shadow

SUMAC - Love In Shadow

SUMAC pro mě vždy byli zlým alter egem k těm známějším kapelám jejích členů. Těmi nejsou nikdo jiný než hlavní pilíř labelu Hydrahead Aaron Turner známý ISIS a OLD MAN GLOOM a Brian Cook z RUSSIAN CIRCLES, který v minulosti prošel bandami typu BOTCH nebo THESE ARMS ARE SNAKES. Tyto dva ještě doplňuje Nick Yacyshyn z BAPTISTS za bicí sestavou. Zvuk SUMAC byl vždy podzemnější, kompozice méně stravitelné, zvuk rezavější. Novinka je vlastně přesně taková, jakou jsem ji chtěl.

SUMAC

Nejkratší skladba má dvanáct minut a nejdelší více jak jednadvacet. Na této ploše trojka zkoumá zátiší nepravidelných zpomalených sekanic, které topí do bažin a noisových mlh. Výsledkem je deska, která rozhodně není na první dobrou. Je tu obrovská plocha pro to, aby se pokusili prozkoumat zatím neodtajněná zákoutí subžánru, kterému se uvyklo říkat post-metal.

Dělají to s experimentální hravostí a hlubokou zkušeností v oboru opravdu temné nepřístupné hudby. Víc než kdy jindy je znát, že sem vylívají přesně ty nápady, které by byly neprůchodné v jejich domácích kapelách. Ať už jde o pětiminutový kolovrátek na počátku skladby „Arcing Silver“ nebo naopak zlámané rytmy, drone noisové kytarové špíny a skřípance v „Ecstasy of Unbecoming“.

Noví SUMAC nabízejí náladovou procházku v temnotě. Neuspokojivou kolekci zvuků, které zneklidňují. Obrazy kolem vás staví skrze nástroje, které jsou krajní a extrémní. Domovské kapely jako RUSSIAN CIRCLES nebo ISIS jsou proti tomu mainstream. Nejde ale o krajní cestu bez účelu. SUMAC se beze zbytku daří budovat ponurou až děsivou atmosféru, kterou v tomto ranku moc kapel nemá.

 1

RIP
RIP

Verdikt

Hromada hudebního děsu, která se pohybuje nepravidelným krokem na rezavých nahýlech neutěšenou bažinou.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. The Task
  2. Attis' Blade
  3. Arcing Silver
  4. Ecstasy Of Unbecoming

Diskografie

May You Be Held (2020)
Love In Shadow (2018)
WFMU (Live) (2018)
What One Becomes (2016)
The Deal (2015)