Co se chystá v redakci? - aneb my pro vás, vy s námi

Co se chystá v redakci? - aneb my pro vás, vy s námi

Redakce Metalopolis má velký zájem na tom, aby své čtenáře informovala o svých záměrech týkajících se rozvoje našeho mainstreamového (nejen) metalového webzinu, a proto se bude čtenářům čím dále častěji svěřovat s tím, co nás čeká a nemine. K tomu bude využívat všech možností, které stránka skýtá. Abyste byli stále v obraze, sledujte sekce „MP Herald“, „Infopanel“ i „Články“. Vzhledem k většímu rozsahu dnešních informací, z nichž minimálně jedna může mít pro další rozvoj Metalopolis zásadní vliv, přistoupili jsme k jejich publikaci ve formě řádného článku:

Konec slovenštiny na MP!

My máme hlad!!!Jak jste si jistě všimli, našimi přispěvateli jsou i slovensky píšící kolegová Arrow, Petra, Radical Cut a Thorn. Ale tomu je nyní konec! Na redakční poradě jsme se jednomyslně usnesli na tom, že kdo chce psát na Metalopolis, bude tak činit v češtině nebo vůbec. Zkrátka jsme slovenštinu vyhodnotili jako element výrazně kazící reputaci našeho webu, snižující jeho vážnost, podněcující k národnostní nesnášenlivosti a jako nástroj potírající otevřenost vůči dalším kulturním dimenzím. K tomuto našemu závěru nás vedla mimo jiné studium slovenské Zbierky zákonov a zejména s xenofobií koketujícího zákona č. 270/1995, o štátnom jazyku Slovenskej republiky.
V zájmu zachování mezinárodního statusu samozřejmě přistoupíme i ke zveřejňování nečesky psaných článů, ovšem pouze v rómštině. Vyhlašujeme tedy tímto konkurz na rómsky píšícího redaktora Metalopolis.
Podmínky jsou jasné: zájemce musí zaslat na adresu marigold@metalopolis.net nejméně 5 tématických článků psaných v rómském jazyce v rozsahu cca 3000 znaků, k nimž bude připojen úřední překlad do jazyka českého – v článcích musí být použity rómské ekvivalenty výrazů „prasopal“, „murmur“, „smečka“, „kult“, „rozemlít mozek na kaši“, „mít koule a tah na bránu“, „chlad a temnota“, „nenávist a zlo“ a další termíny, které musí každý tvrděmetalový publicista ovládat, jako když bičem mrská. A jako povinně volitelný předmět je třeba pokusit se zakomponovat do článku Dreckovu oblíbenou hlášku hulínských metalheads: „Ty pičo, to mosí hnětat!“ Jen, proboha, nepište, že máte hlad! To na nás neplatí!

Budeme opět www.metalmania.cz?

mekbůčekOvlivněni nostalgií jsme nedávno vstoupili do jednání s majitelem domény www.metalmania.cz Michalem „Votanem“ Gelbičem o jejím případném odkoupení. Jednání jsou velmi tvrdá a zatím se nám Votana nepodařilo svou nabídkou přesvědčit, aby nám doménu prodal. Naše první „oťukávací“ nabídka vypadala takto: tři cheesburgery a dva hamburgery. Poté, co se nám Votan vysmál jsme nabídku radikálně zvýšili o dalších pět cheesburgerů, tři hamburgery a přihodili jsme také dva McBůčky a dva McFishe. Ani to s Votanem nepohnulo (i když jsme pozorovali nepatrné váhání), a tak se mu chystáme učinit poslední, a nutno podotknout, královskou nabídku - ke všem vypočteným pochutinám přihodíme ještě velké menu z KFC včetně mléčného šejku a specialitu připravenou přímo pro tuto příležitost: obětuji a vylovím z mražáku předloňskou zabíjačku a osobně Votanovi připravím specialitky, které budou nazvány po emerickém vzoru McJitrnice, McJelito, McTlačenka, McOškvarek, McUzenéžebro a zvláštní lahůdku McChlupatýrypáček.
Doufejme, že tohle už milovníka amerických fastfoodů uspokojí a my se spolu v blízké době budeme opět setkávat na stránkách www.metalmania.cz, čímž uvedeme výkřik „The empire will rise again!“ v život!

To je pro dnešek vše a těšíme se na brzkou shledanou nad řádky pojednávajícími o rozvoji našeho města.

 36

Shnoff

Další informace