LEAVES´EYES - Lovelorn

LEAVES´EYES - Lovelorn

LEAVES´EYES - Lovelorn

LEAVES´EYES - Lovelorn

Liv Kristine Espenaes Krull nakonec přeci jenom po mnoha letech opustila svůj rodný klan THEATRE OF TRAGEDY a spolu se svým manželem Alexandrem Krullem (ATROCITY) založili novou skupinu LEAVES´ EYES. S TOT strávila dlouhá léta, nazpívala řadu alb, z nichž některá jsou dnes již klasikou gothic metalové hudby („Velvet Darkness They Fear“, „A Rose For The Dead“). Role jejího tenoučkého hlásku byla zpočátku hlavně v kontrastu k Raymondově chrapláku, ale časem si vydobyla přednější pozici (hlavně na posledním „Assembly“). Mimo to nahrála i sólové pop rockové album „Deus Ex Machina“. Odchod od TOT ohlásila letos v zimě a skupina za ní dosud nenašla náhradu. Alexander Krull se svou partou ATROCITY slaví úspěch hlavně v Německu a touto dobou vydávají nové album „Atlantis“.

Manželé Krullovi (neplést s manželi Cruelovými – myšleno zřejmě registrované partnerství Neckář-Bauer – pozn. korektora) v LEAVES´ EYE servírují hudbu, která je někde na pomezí jejich dosavadních počinů. Skupina se na albu „Lovelorn“ soustřeďuje především na příjemné melodie a romantickou atmosféru. Jinými slovy jde o průměrný heavy rock s velmi sladkými aranžemi. Celé album je navíc komponováno tak, aby co nejvíce vyniknul andělský hlásek Liv K. Poslech „Lovelorn“ mě však donutil si znovu pustit něco od TOT, abych se přesvědčil, jestli je ta křehulka skutečně tak nevýrazná zpěvačka. Její hlásek nikdy nebyl nijak výjimečný, přesto například na posledním albu TOT podává velmi slušný výkon. Více se svým hlasem pracovala. V LEAVES´ EYES se po celou stopáž drží jedné (hodně vysoko položené) tóniny. Kdo slyšel „Deus Ex Machina“, bude mít dostatečnou představu. Hudba byla nejspíš psána na líbánkách, to by vysvětlovalo totální nevýraznost a unylost hudební složky. Jinak hudebníci například na posledním albu ATROCITY dokazují, že mají na víc. Zde se nesnaží nijak prosadit, natož vyniknout. Klávesista (pochopitelně Alexander) je pak hlavním cukrářem, který zazdí veškeré nadějné riffové pasáže. A čtyřicet minut sladké hudby postupně začíná unavovat.

Na „Lovelorn“ jsem četl dost chvály, ale nevěřte tomu (nebo nevěřte mně), není o co stát. Možná až se  manželům trochu zklidní hormony a dítě povyroste, tak nahrají mnohem lepší album, zkušenosti na to mají.

 14

Manatar

Verdikt

Heavy rock sladký jako čerstvé jahody s melodiemi a vlezlostí pop music. Navíc má tak medové aranže, až z toho bolí zuby. Ani ne průměrný rock s nevýraznou hudbou a nevýrazným zpěvem.

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6 / 10

Další informace

Stopáž: 41:54

Produkce: Alexander Krull
Studio: Mastersound Studio

www.leaveseyes.com

Sestava

Skladby

  1. Norwegian Lovesong
  2. Tale of the Sea Maid
  3. Ocean's Way
  4. Lovelorn
  5. The Dream
  6. Secret
  7. For Amelie
  8. Temptation
  9. Into Your Light
  10. Return to Life

Diskografie

Lovelorn (2004)