FLESHGORE - Killing Absorption

FLESHGORE - Killing Absorption

FLESHGORE - Killing Absorption

FLESHGORE - Killing Absorption

Nice To Eat You Records jsou na domácí vydavatelské scéně novým, avšak velmi agilním prvkem. Katalogové, bondovské číslo tohoto titulu - NTEY 007, hovoří jasnou řečí. Šéfem labelu je frontman děčínských “bezmasitců“ FLESHLESS - Vláďa Prokoš. Zainteresovaným už je určitě jasné, v jakých žánrových intencích se bude ubírat hudba vydávaná na discích NTEY Records. Ano, nemýlíte se, je to většinou death metal a grindcore.

FLESHGORE 2003 Typickými představiteli této scény jsou i ukrajinští borci z FLESHGORE. Kdybyste neslyšeli ani notičku z jejich nahrávky, název skládající se ze dvou snad nejpoužívanějších slov na gore-death metalové scéně, svítí nad slunce jasněji. Nevím, jestli to tak chlapíci původně zamýšleli, ale jako sebeironie s patřičnou dávkou nadhledu to funguje výborně. Vydání tohoto alba už od počátku provázely problémy. Kapelu, která si četnými vystoupeními po boku death metalových veličin, udělala v Evropě slušné jméno, si všimli i “lovci talentů“ z německých Metal Blast a nabídli ji smlouvu, avšak z důvodů finančních problémů vydavatele si skupina edici nahrávky na podzim 2003 zrealizovala na vlastní náklad (vyjma studia, které ještě Metal Blast zaplatili). Až letos pomocnou ruku podali výše zmínění Nice To Eat You a tak se debutní placce FLESHGORE dostává patřičné pozornosti.

Už promo leták hlásá, že se jedná o death metal amerického střihu s patřičným vlivem veličin jako SUFFOCATION a PYAEMIA. Myslím, že s tímto tvrzením se dá souhlasit. Sypací rychlé pasáže se střídají se středními tempy, přičemž tyto ve většině skladeb převažují. Nechybí sekané riffy a na koncertech tolik oblíbené houpačky. To vše s patřičně nesrozumitelným a zahuhlaným growlingem. V bookletu jsem o tom žádnou zmínku nenašel, ale tipnul bych si, že si vokální linka občas vypomůže i nějakým tím efektem. Je pochopitelné, že co do technických kvalit, výše zmíněným americkým spolkům koukají FLESHGORE na záda ještě z poměrně veliké vzdálenosti, ovšem na druhou stranu je s klidným svědomím mohu zařadit do kategorie s přívlastkem nadějní. Z nahrávky je totiž cítit jasná snaha na sobě pracovat a kýžený výsledek se určitě dostaví. Tím však nechci říct, že bychom měli co do činění jen s nedodělkem mladého učně, to v žádném případě ne. FLESHGORE už nyní dokazují, že umí stvořit kvalitní death metalové skladby nepostrádající tempo a spád. Vše je ještě umocněno velmi dobrým zvukem z berlínského studia Domino.

Pomineme-li totální neoriginalitu (ale koho z fandů stylu to trápí, že?), máme před sebou velmi silný příslib do budoucna. V každém případě však už nyní lze FLESHGORE doporučit, neboť s pořízením „Killing Absorption“ rozhodně neprohloupíte, za to vám ručím.

PS: Kapela se rovněž nevyhnula personálním rošádám a nyní již působí pouze jako trio. Její řady opustil vokalista Cannibal a namísto něj se za mikrofon postavil kytarista Igor.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Americký death metal po ukrajinsku aneb další kopírka na obzoru. V tomto případě, i přes zoufalou nepůvodnost, poměrně zdařilá.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:19

Produkce: Tomas Harendt a FLESHGORE
Studio: Domino (Berlín)

www.fleshgore.com

Sestava

Skladby

  1. Domain of Death
  2. Devoured By Helminthes
  3. Sky Funeral
  4. Infernal Earth
  5. Severe Pain
  6. Interuterine Dilemms
  7. Prepare To Die
  8. The Plague
  9. Vengeance Expactation

Diskografie

May God Strike Me Dead (demo) (2004)
Killing Absorption (2003)
Interuterine Dilemms (demo) (2002)