HORRESCO REFERENS - ...of Our Souls

HORRESCO REFERENS - ...of Our Souls

HORRESCO REFERENS - ...of Our Souls

HORRESCO REFERENS - ...of Our Souls

Měl bych začít asi obligátním úvodem, jenže tady zkrátka není moc co uvádět. HORRESCO REFERENS jsou kapela jako každá jiná. Parta kluků takřka bez minulosti. Žádná zvučná jména, žádné excesy, snad pár koncertů, smlouva s labelem, první album. Klasika. Na úvod kašlem…pojďme rovnou dál.

V pořadí druhá deska francouzských čertíků HORRESCO REFERENS je opravdu vypečená záležitost. Kapela sice spadá spíše mezi relativně neznámé spolky, ale to jí rozhodně neopravňuje k tomu, aby nahrávala slabá alba. A upřímně, ona tak ani nečiní. Škatulkově by se dala šoupnout někam do vod melodického deathu až zvonivého thrashe, s několika málo bonusy. Tak tady bych měl tradičně skončit, jednalo-li by se o klasický tuctový škvár. Jenže těch pár bonusů mě zkrátka nutí trochu se rozepsat. První zarážející skutečnost na albu „…of  Our Souls“ je velmi dobrý příběh s velkým P. V bookletu zabírá text obsáhlosti povídky hned celou polovinu místa a je fakt že si stojí docela dobře i bez hudby. Děj je založen na sci-fi tématice. Popisuje kolonizaci nových planetárních systémů a existenci jedné velmi speciální planety, která ovšem není jen obyčejný nerostný útvar. Jde o živoucí bytost s jistým stupněm kolektivního vědomí, jenž přistanuvším kosmonautům přichystá několik velkých překvapení. To že nejsou zrovna nejpříjemnější prozradí až kulatý kotouček a několik velmi psychoidních inter a outer uvozujících poměrně dost strašidelnou atmosféru alba. K té velkou měrou přispívají i nemálo schizofrenní vokální linky, jakých je v hudební branži rozhodně pomálu. Kvalitou sice neoslní, ale v kontextu alba fungují naprosto bezvadně. Hudebně je nahrávka, jak již bylo řečeno, plně v intencích brutálnějšího thrashe se všemi nezbytnými krkolomnými sóly a i solidní dávkou silných melodií. Hodně se mi líbí důraz na basovou kytaru, kterýžto je u mnoha moderních thrasujících kapel mnohdy nepříjemně opomenut. Ano, vím, že „…And Justice For All“ je velká modla, ale právě tento neduh bych z něj raději nekopíroval. Tomu se ovšem  HORRESCO REFERENS oklikou vyhnuli. Jejich hororoidní psychotropní metal rozhodně nepostrádá vlastní fasádu a to hodnotím kladně.

Obligátní závěr pro nedostatek invence opět vynecháme a přesuneme se rovnou k cílovému hodnocení. Tady zkrátka není co uzavírat. HORRESCO REFERENS potenciál rozhodně mají. Mají i vcelku dobrou desku. Ale čeká je ještě hodně práce.

 1

Louža

Verdikt

Zajímavě atmosféricky pojatý thrash metal, s hororovou orientací a silným příběhem nesloužícím jen na vyplnění několika stránek v bookletu. Na poměry takřka neznámé kapely vcelku ucházející dílko.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 57:00

Produkce: HORRESCO REFERENS
Studio: Eden Studios

www.horrescoreferens.com

Sestava

Skladby

  1. ...of...
  2. Gorgeous
  3. Sarx
  4. Purity of Sex
  5. Last Letter
  6. ...our...
  7. Where Sentiments Live
  8. Deceptes
  9. The Rain
  10. Suicide Planet
  11. ...souls.