THRESHOLD - Critical Energy

THRESHOLD - Critical Energy

THRESHOLD - Critical Energy

THRESHOLD - Critical Energy

Na tomto DVD od Angličanov THRESHOLD sa nachádza záznam ich koncertu, ktorý sa uskutočnil šiesteho júna 2003 v holandskom Zoetermeere. Po vložení kotúča do prehrávača sa vám načíta pekné vesmírne intro a zobrazí sa vám menu, kde si môžete vybrať, či si pozriete samotný koncert, komentáre členov kapely, zaujímavosti zo zákulisia, fotky, alebo tri skladby z festivalu Progpower USA.

InsideOut si dali záležať a do natáčania DVD-čka vrazili asi dostatok prachov, pretože nahrávka je kvalitná nielen po zvukovej stránke (5.1), ale hlavne po vizuálnej. Predsa len považujem za odvahu vydať DVD, ktoré je nasnímané jednou až dvoma kamerami a zvuk snáď mikrofónom, ktorý sa nachádza niekde na ulici pred halou, ako som mal možnosť zhliadnuť v prípade niektorých nemenovaných skupín... Som rád, že THRESHOLD vydávajú u firmy, ktorá si aspoň minimálne svojich zákazníkov váži. Keď som sa pred dvoma rokmi (10.04. 2002) zúčastnil koncertu THRESHOLD v Nitre, bol som z ich výkonu nadšený, kapela zahrala s maximálnym nasadením a perfektným zvukom a toto DVD mi tie vtedajšie pocity pripomenulo. Môžem potvrdiť, že zvuk, aký zachytili na tomto DVD, nie je výnimočný a presne taký istý perfekcionistický som zažil vtedy v Nitre. V podstate, pokiaľ si pamätám, tak aj playlist bol minimálne skoro rovnaký, takže podľa môjho názoru zachytili na DVD-čku štandardný výkon THRESHOLD a nie nejaký umelý, pred natáčaním nacvičený, čo určite nie je na škodu a práve táto bezprostrednosť vyzdvihuje kvalitu výsledného produktu. Kto nepozná THRESHOLD, tak práve toto DVD mu odporúčam ako veľmi vhodný materiál na zoznámenie sa s kapelou. A pre tých, ktorí skupinu poznajú a majú ju radi, je tento disk priam povinnosťou. Koncert, ktorý natočili sa konal v rámci tour k vtedy aktuálnemu albumu „Critical Mass“, takže aj väčšina skladieb pochádza z tohoto albumu, ale nezabudlo sa ani na staršie kúsky, ktoré si v porovnaní s novými vôbec nezadajú. Myslím, že nemá nejaký veľký zmysel tu opisovať hudobné výkony a vyzdvihovať niektoré skladby, pretože celá skupina je na vynikajúcej úrovni, a takisto aj ich tvorba. Snáď len toľko, že sa je po celý čas na čo pozerať a kapela nenudí. Osemnásť skladieb o dĺžke jednej hodiny vám pomôže spríjemniť nejeden zimný večer. Ako bonus sa na DVD nachádzajú tri skladby z festivalu Progpower USA 2002, ktoré ale majú troška nižšiu kvalitu obrazu a zvuku. Dve skladby z tohto „bonusu“ sú aj na zázname z Holandska a tretia, „The Ravages Of Time“, je už ozajstným bonusom.

Ďalším bonusom je komentár k DVD od dvoch členov kapely, v ktorom sa dozviete dosť zaujímavých informácii a dokument zo zákulisia. V každom prípade, ak sa rozhodnete pozrieť si všetko naraz, tak si na to rezervujte celý večer a určite nebudete ľutovať.

 22

Koscj

Verdikt

Podarené DVD od výbornej kapely s výborným obrazom a zvukom. THRESHOLD na tomto disku ponúkajú poriadnu dávku kvalitnej rockovo-metalovej muziky progresívneho razenia.

Hodnocení

Autor
9,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,4 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. DVD 1 - Phenomenon
  2. Oceanbound
  3. Choices
  4. Angels
  5. Falling away
  6. Virtual Isolation
  7. Innocent
  8. Long Way Home
  9. Fragmentation
  10. DVD 2 - Clear
  11. Life Flow ("acoustic" version)
  12. Narcissus ("hybrid" version)
  13. Sunseeker
  14. The Latent Gene
  15. Light And Space
  16. Sunrise on Mars (Bonus)
  17. Paradox (Bonus)
  18. Sanity's end (Bonus)

Diskografie

Dividing Lines (2022)
Legend of the Shires (2017)
For The Journey (2014)
March Of Progress (2012)
Dead Reckoning (2007)
Critical Energy (2004)
Subsurface (2004)
Critical Mass (2002)
Concert in Paris (live) (2002)
Hypothetical (2001)
Decadent (1999)
Clone (1998)
Extinct Instinct (1997)
Livedelica (live) (1995)
Psychedelicatessen (1994)
Wounded Land (1993)