E-FORCE - Rozhovor s Ericom Forrestom (basa, spev), ex-členom VOIVOD

E-FORCE - Rozhovor s Ericom Forrestom (basa, spev), ex-členom VOIVOD

E-FORCE - Rozhovor s Ericom Forrestom (basa, spev), ex-členom VOIVOD

E-FORCE - Rozhovor s Ericom Forrestom (basa, spev), ex-členom VOIVOD

E-FORCEErik Forrest, výrazná to osobnosť, ktorá zažiarila na albume „Negatron“ Kanaďanov VOIVOD, a aj na ďalších dvoch. Potom po vážnej havárii nastal akýsi zlom, Eric za dosť nevyjasnených okolností opustil rady VOIVOD, a založil si vlastnú kapelu s názvom E-FORCE. Keďže mnoho veci bolo nejasných, tak som mu položil pár otázok, aby sa to troška vyjasnilo.

Myslím, že nielen mňa ale hlavne našich čitateľov bude zaujímať čo momentálne robíš, hlavne mám na mysli tvoje hudobné aktivity. Nielen E-FORCE, ale aj iné. Vraj sa zúčastňuješ nejakých projektov.

Okrem E-FORCE sa venujem ešte kapele PROJECT:FAILING FLESH, nahral som tam vokály zhruba pred rokom, a nedávno bola celá vecička vydaná prostredníctvom Karmageddon rec. Je to len projekt, takže živé vystúpenia zrejme nebudú, ale je možné, že nahrám s chlapcami ešte jeden album. Spolupracoval som s Borislavom Miticom, jamovali sme nejaké jeho skladby, a dokonca som si v štyroch z nich zaspieval. Či sa to nejako vydá a dostane von, neviem. Ja môžem len povedať, že je to bez diskusie skvelý gitarista. Želám mu, nech sa mu plány vydaria. Okrem tohto projektu mám tu v Toulouse ešte jednu kapelku s názvom ROCK AND ROLL REBELS. Robíme len coververzie piesní skupín ako AC/DC, DEEP PURPLE, SABBATH, HENDRIX atď. Za prachy a pivo zadara, hahaha...

E-FORCEVáš debut „Evil Forces“, ktorý vyšiel na jeseň 2003, je v našich končinách doslova nezohnateľný. Ja sám som počul len dve MP3, ktoré sa dajú stiahnuť na nete. Podľa mňa je škoda, že v týchto končinách ste doslova neznámou kapelou, pretože podľa toho, čo som počul, stojí vaša hudba za to. Povedz nám, ako a kde prebiehalo nahrávanie debutu, prečo si sa nakoniec presťahoval do Francúzska, a ako to vyzerá s nasledovníkom albumu „Evil Forces“.

Nahrávali sme tento album v štúdiu Wild Studios na severe Montrealu a produkoval nám ho Pierre Remillard. Bola to skvelá skúsenosť, len škoda že to muselo ísť tak rýchlo, vzhľadom na obmedzené množstvo financií. Do Francúzska som sa presťahoval z osobných a pracovných príčin, ale aj preto, že som tu našiel ľudí do kapely, ktorí boli celej veci ďaleko viac oddaní. A nový album? Do nového roku nemáme nič podobné v pláne. Potom sa uvidí.

Ako si zvykáš na Európu? Či si ani nezaregistroval nejakú podstatnú zmenu? Povedz nám svoje skúsenosti s tak radikálnym krokom, ako je presťahovanie sa na iný kontinent.

Európa je KILLER!!!! Je neskutočná! Milujem to tu. Stále pracujem na vylepšení mojej francúzštiny, ale inak je všetko úžasné. Musím sa priznať, že za veľa vďačím svojej manželke Nathalie... najmä za jej podporu.

Ako sa pozeráš na súčasný hudobný biznis. Momentálne je na scéne obrovské množstvo kapiel, ktoré sú síce kvalitné, no väčšina z nich sa nemá šancu presadiť, pretože firmy nejavia nejaký veľký záujem o nové kapely. Mali ste vy nejaký problém nájsť vydavateľa? Skús tiež vyjadriť svoj názor na sťahovanie MP3 cez peer to peer, napaľovanie CD a vplyv tejto činnosti na hudobný biznis.

Hudobný biznis je priam presiaknutý kapelami, ktoré všetky znejú rovnako na jedno kopyto. Vyzerá to tak, že každého sestra alebo brat má vydané nejaké CD-čko. Hoci ako ja už dlho tvrdím, nech sa deje čokoľvek, nakoniec prežije len ten najsilnejší. Verte mi či nie, ale niektoré spoločnosti mohli okašľať to, že som kedysi bol vo VOIVOD. Hoci nám niektoré ponúkli zmluvu, najlepšie bolo to „obdobie hmly“ a vôbec neľutujem, že som ešte stále s chlapcami!!!! A môj názor na MP3? Je ťažké sa k tomu vyjadriť, a tak by som to zhrnul vetou, že všetko má svoje pre a proti. Nech si každý vyberie, čo je čo...

Ešte mi nedá, aby som sa nespýtal na to, ako spomínaš na svoje účinkovanie v skupine VOIVOD a hlavne na tvoj odchod od nich, ktorý E-FORCEsprevádzalo množstvo fám. Teraz máš možnosť dať tieto na pravú mieru.

Fámy... ach áno tých bolo dosť...

1) Neodišiel som z Voivod. Mali sme stretnutie s chlapcami v marci 2001 a povedali mi, že už ako kapela nechcú pokračovať. BODKA. Znamená to že ma ani nevyhodili, ani som neodišiel sám... povedali sme si, že končíme všetci. Chvíľu som tomu nemohol uveriť. Ale bola to pre mňa česť a privilégium byť súčasťou takej kapely. Veľa som s nimi prežil a veľa som sa naučil. Po pravde sa to celé trochu vymklo, ale taký je život. Nakoniec ma teda nahradili pôvodným spevákom a basákom z Metallicy a myslím, že pre mňa to vôbec nebolo ťažké prijať...

2) NESÚDIM SA S VOIVODOM!!!!!!!!! Nikdy som sa s nimi nesúdil, a ani nemienim!!!!! Myslím že je nutné povedať, že celá vec bola totálne skreslená. Ja som to nazval "KOMPENZÁCIA" a manažment sa toho chytil. To je všetko. Sme stále v kontakte a riešime veci na profesionálnej úrovni.

Prezraď nám niečo z tvojich plánov do budúcnosti, a ak som sa na niečo zabudol spýtať, tak tu máš kopu miesta a času na vyjadrenie...

Najbližšie sa chystáme na turné, ktoré bude prebiehať v novembri s kapelou Macabre po celej Európe!!!!!!!!!! Hrozne sa na to teším, keďže už je to nejaký ten rok, čo sme mali turné naposledy. Okrem toho mám nejakých nových členov: Dennis Rousellon na gitare, Krof na bicích a Jerome Point na sólovej gitare. Ak chcete vedieť viac, pozrite si link www.recordfinder.com/eforce. Dúfam, že uvidím všetky vaše „metalheads“ niekedy v budúcnosti. Ďakujeme za podporu. Majte sa.

 18

Koscj

Další informace

Sestava

Diskografie

Modified Poison (2008)
Evil Forces (2003)