SEROTONAL - The End Of Everything

SEROTONAL - The End Of Everything

SEROTONAL - The End Of Everything

SEROTONAL - The End Of Everything

Po určitej odmlke, spôsobenej okrem iného sebapoznávaním a cestovaním po ázijskom kontinente, sa na hudobnej scéne znovuobjavil Darren White, známy z účinkovania v spolkoch ako ANATHEMA, BLOOD DIVINE, DEAD MAN DREAM, aby nám ponúkol ochutnávku zo svojej novej produkcie. SEROTONAL, názov ktorého je odvodený od nervového hormónu vyvolávajúceho pocit šťastia našich telesných schránok, je projekt, ktorý sa dosť významným spôsobom odlišuje od Darrenových predchádzajúcich počinov.

SEROTONALTento relatívne krátky – 4 skladbový – promo-materiál bol po hudobnej stránke skomponovaný Jonom a Garym a následne preposlaný Darrenovi do Indie, kde bol otextovaný, a neskôr po príchode Darrena domov aj spoločne nahratý. Spojením myšlienok ľudí z odlišných hudobných vetiev tak uzrel svetlo sveta veľmi príjemný, ťažko definovateľný mix temného doomrocku a ambientu. Úvodný “Soon Tomorrow” je song plávajúci na vlnách doomovej atmosféry a tripového hudobného prejavu, kde je Darrenov pesimisticky rozvláčny vokál popretkávaný jemnými samplovými slučkami. Pri počúvaní “Memory Leaves” má človek pocit, akoby na nahrávke hosťoval NICK CAVE, pretože je to song akoby vystrihnutý z jeho tvorby – hutnosť, klavírny doprovod, jasný ťažkotonážny spev, to všetko samozrejme bez náznakov plagiátorstva, keďže v druhej časti zaznieva Darrenov krátky flashback do predchádzajúcej metalovej tvorby. Nasledujúca “The Vision Show Us”, by sa svojom stopážou asi len tažko dala nazvať samostatnou skladbou, skôr tu ide o akúsi inštrumentálnu vsuvku, plnú medzidimenzionálnych a intergalakticky vzdialených zvukov. Akých? To záleží na fantázii každého z nás… Šepotavý spev pochmúrneho nádychu sprevádzaný melancholickými tónmi piána a občasného violončela je hlavným vodítkom záverečnej “The End Of Everything”. Anjelsky čistý, doomový nádych čiernoty a bezvýchodiskovosti Darrenovho popevku necháva posúdiť samotnému poslucháčovi, čo je to, čo práve v jeho subjektívnom prípade končí a možno sa už nezopakuje...

Nemožno si nevšimnúť, že materiál je čo do stránky atmosféry a náladovosti veľmi podobný posledným počinom ANATHEMY, ANTIMATTER či SEAR, len tá forma prevedenia sa veľmi málinko odlišuje. Neviem, či v tomto prípade ide o zámer (dúfam, že nie), ale určité telepatické prepojenie uvedených interpretov tu celkom isto existuje.

Či však bude predvedený spôsob tvorby korešpondovať s podobnými náladami aj naďalej, sa snáď dozvieme už čoskoro, po nahratí regulárneho nosiča koncom októbra. Pre tých nedočkavych ponúkam zatiaľ aspoň možnosť vytvorenia si vlastnej mienky na uvedené demo na oficiálnej stránke SEROTONAL.

 3

Marius

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 12:49

www.serotonal.co.uk

Sestava

Skladby

  1. Soon Tomorrow
  2. Memory Leaves
  3. The Vision Show Us
  4. The End Of Everything

Diskografie

The End Of Everything (promo) (2004)