VADER - Reign Forever World

VADER - Reign Forever World

VADER - Reign Forever World

VADER - Reign Forever World

VADERDrtiví přisluhovači lorda Vadera opět přichází, aby roznesli na kopytech všechny sráče, kteří tvrdí, že hrají death a jejich hlásky lze s přitom s lehkým srdcem přirovnat k fistulce. No, tak tohle rčení tedy určitě neplatí. Už od prohlédnutí bookletu (který je skvěle graficky vyvedený) jsem poněkud rozmrzelý. Tři nové songy , tři covery , dvě live skladby a dvě skladby pocházející z japonské verze "Litany". Tedy na plnohodnotné album to nevypadá ani náhodou.
Náladu mi spravil však už první song. "we as chaos, we invoke dominion", burácí Peter a jeho ohnivý projev provází riffová úderka, která nedopřeje slitování až do té chvíle, než skladba skončí a konečně si budeme moci oddechnout. Poláci drtí opravdu systematicky, precizně a spolehlivě. Právem jsou zváni jednou z nejlepších deathových smeček planety! Následuje "Frozen Paths", brutální, rychlá, chytlavá a smrtící po všech stránkách, přesné tempo, bez chybičky, damned! Sóla, kytary ječí, ale Shambo s Mauserem jsou nemilosrdní. Jaká bude třetí šílenost ?? "Privelege of the Gods, Vadeři dávají jasně najevo svou nechuť ke křesťanství.."Smash the face of God" vyřvává Peter, křesťani můžou zalézt, v tvorbě VADER pro ně není místo. Dokonce jsou slyšet i jakési klávesy, i když velice tiše.Hm, zajímavé. Následují covery.
"Total Desaster" od DESTRUCTION jé úderná stejně jako originální trashová verze. Riffy jsou víc "melodičtější" než jak známe z tvorby VADER, sóla skvěle zvládnutá. Následuje "Rapid Fire" od JUDAS PRIEST. To jsem zvědavý, jak si s tím poradí... čekáte ryzí hevík? ani náhodou, Rapid Fire je v podání VADER zdeathovaný, že to víc už ani nejde. Riffy podivně změněné, to zní zajímavě... zahuhlané kytary však nechybí, o to by se VADER připravit nedali. Dále "Freezing Moon" od MAYHEM. Skladbu otevírá zvuk chladného větru. Tohle je napůl mezi blackem a deathem, kytary upravené velmi tvůrčím způsobem. Sakra, ten zpěv se snad vůbec nerozjede? Skoro dvě minuty kytar. Pak se "Mrazící měsíc" konečně rozjede a Peter šeptá slova, která šeptal Maniac.Tuhle věc jsem si zamiloval. Doc v pozadí začne používat i jakési zvony nebo co to může být. Každopádně to zní skvěle. Další, "Creatures of Light and Darkness" a "Carnal" jsou živáky, nic víc, nic míň. Produkce je ale vynikající, holt legendy na to mají. Následuje krátká instrumentálka "Red Dunes" a nakonec závěrečná, "Lord of Desert", kterou najdeme na japonské verzi "Litany", jak už jsem říkal.
VADER jsou prostě jedničky, není toho moc, co se jim dá vytknout.Ale víc než skvěle odvedený řemeslný death od toho nečekejte ... A vlastně, co chtít víc?

 Přidejte svůj názor

Radalf

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Produkce: Piotr Wiwczarek
Studio: Red Studio, Gdynia (Polsko)

www.vader.pl

Sestava

Skladby

  1. Reign Forever World
  2. Frozen Paths
  3. Privilege of Gods
  4. Total Desaster
  5. Rapid Fire
  6. Freezing Moon
  7. Creatures of Light And Darkness
  8. Carnal
  9. Red Dunes
  10. Lord of Desert

Diskografie

Tibi Et Igni (2014)
Welcome To The Morbid Reich (2011)
Necropolis (2009)
XXV (Best Of) (2008)
And Blood Was Shed In Warsaw (DVD) (2007)
Impressions In Blood (2006)
The Art Of War (EP) (2005)
Night Of The Apocalypse (DVD) (2005)
The Beast (2004)
Beware The Beast (EP) (2004)
Blood (EP) (2003)
More Vision & Voice (DVD) (2002)
Revelations (2002)
Reign Forever World (EP) (2001)
Litany (2000)
Live In Japan (Live) (1998)
Vision & Voice (VHS) (1998)
Kingdom (EP) (1998)
Back To The Blind (1997)
Reborn In Chaos (1997)
Future of The Past (1996)
De Profundis (1995)
An Act Of Darkness/ I.F.Y. (EP) (1995)
Sothis (EP) (1994)
The Darkest Age - Live (Live) (1993)
The Ultimate Incantation (1993)
Morbid Reich (demo) (1990)
Necrolust (demo) (1989)