TYPE O NEGATIVE - After Dark

TYPE O NEGATIVE - After Dark

TYPE O NEGATIVE - After Dark

TYPE O NEGATIVE - After Dark

Roadrunner Records uvádzajú - v hlavných úlohách: Lurch, Pretty Boy, Count Gackula a v dvojúlohe G.I.Jew/Nosferajew. Ďalej hrajú: alkohol, všetky možné legálne, pololegálne a ilegálne drogy, zložité povahové vlastnosti (pokročilý stupeň debility), čierny humor, sarkazmus a irónia. Ak teda patríte medzi ľudí inteligentných a máte vo zvyku smiať sa aj slepcovi, keď sa potkne, je veľká pravdepodobnosť, že pokiaľ ešte nepatríte medzi sympatizantov TYPE O NEGATIVE, minimálne tento počin by ste si nemali nechať ujsť.

TYPE O NEGATIVE„After Dark“ vyšiel pôvodne len ako VHS, avšak po nástupe DVD formátu bolo len otázkou času, kedy títo brooklynskí dementi v spolupráci s Roadrunner (vždy ochotnými namastiť si vrecká) prídu s „After Dark“ aj vo forme DVD. Aby celý podfuk nebol príliš okatý, dvd verzia bola obohatená o zopár exkluzívnych bonusov. Takže v porovnaní s VHS pribudlo video k optimistickej hitovke „Everything Dies“ z v tom čase aktuálneho albumu „World Coming Down“, zopár historických i súčasných fotiek a hlavne si pri sledovaní DVD môžete zapnúť špeciálny mód a počúvať aj trefné komentáre kapely k jednotlivým scénkam zo samotného After Dark. Je diskutabilné, či medzi exkluzívne a naozaj potrebné bonusy patria aj biografie členov a samotnej kapely, písaná diskografia, ktoré možno nájsť aj na stránkach TYPE O NEGATIVE a údajne raritné audio tracky „2 Black Rainbows“ a cover „Black Sabbath“ s obráteným textom, ktoré tiež nedávno vyšli na výberovo sa tváriacom „The Least Worst Of“.

TYPE O NEGATIVEGro „After Dark“ tvorí predovšetkým home video z rôznych turné kapely prakticky od čias geniálne primitívneho „Slow, Deep And Hard“ až po rok 1998, kedy pôvodne vyšla ešte VHS verzia „After Dark“ a ruka v ruke s dátumom vzniku ide aj obrazová kvalita jednotlivých príspevkov. Do toho všetkého sú rozmiestnené všetky dovtedy natočené promo klipy ku klasickým hitovkám ako „Christian Woman“, „My Girlfriend’s Girlfriend“, v médiách menej frekventovaná „Love You To Death“ i cover od rockového deduška Neil Younga „Cinnamon Girl“. Za bonus okrem „Everything Dies“ možno považovať aj špeciálnu poloamatérsku úpravu (samozrejme pri zapnutom audio commentary mode aj patrične skomentovanú) „Christian Woman“, a to v pôvodnej albumovej dĺžke. V samotnom home videu uvidíte nespočetný rad skutočne komických scénok, spomedzi ktorých vynikajú prakticky všetky zábery s alkoholikmi z PANTERA, či už spoločné blbnutie na pódiu, alebo opitý Anselmo neustálymi narážkami na „October Rust“ sabotujúci Silverovu snahu moderovať Headbanger’s Ball. Na archívnejších záberoch dominujú svojimi negativisticko-ignorantskými pózami spriaznený tandem Silver – Steele. Úsmev si určite vynútia komentáre ostatných členov na adresu Josha počas „My Girlfriend’s Girlfriend“ typu: „Where is Josh?“ (asi 10x), „He is never in the videos...“, „Too ugly“ alebo „I think he pissed off the director again...“. Silverove sólo príde hneď v úvode „After Dark“, poskladaného z akéhosi lokálneho TV interview s jednotlivými členmi, kde Silver na otázku, ako sa volá odpovedá prečítaním pokrčeného kusu papiera (občiansky preukaz) a celú scénu zaklincuje opäť komentár: „Chei (židovským prízvukom vyslovené „Hey“), he is counting his money“.

TYPE O NEGATIVENa celom DVD zamrzí absencia disku s koncertom, obzvlášť ak majú negatívni týpkovia z TYPE O NEGATIVE dlhé roky povesť maximálne profesionálnej koncertnej kapely. Na druhej strane „After Dark“ čiastočne zachraňuje humorná zložka a dnes už nie príliš frekventované klipy, čo ocení nejeden dlhoročný fanúšik.

Bez live materiálu je to všetko predsa len trochu málo. A nepomáha ani hlbšie chápanie pôsobenia kapely = môžete nás všetci...

A ešte jedna perla na záver, alebo o čom je podľa Silvera „Black No.1“: „Black No.1 is about the uprising of black people and how they gonna take over the world and how Peter one day will come out of his pit in the desert and lead them all to dominate the entire Earth.“
Nádhera.

 38

Radicalcut

Verdikt

Na celom DVD zamrzí absencia disku s koncertom, obzvlášť ak majú negatívni týpkovia z TYPE O NEGATIVE dlhé roky povesť maximálne profesionálnej koncertnej kapely. Na druhej strane „After Dark“ čiastočne zachraňuje humorná zložka a dnes už nie príliš frekventované klipy, čo ocení nejeden dlhoročný fanúšik.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,5 / 10

Další informace

Réžia ("After dark"):
Thomas Mignone

Réžia ("Everything Dies"):
Michael Martin

Zvuk:
Dolby Digital 5.1

Bonusy:
Audio komentáre kapely
Biografie
Fotogaléria

www.typeonegative.net

Skladby

  1. Black No.1 (Little Miss Scare-All)
  2. Christian Woman
  3. My Girlfriend’s Girfriend
  4. Love You To Death
  5. Cinnamon Girl
  6. Christian Woman (Naildriver Version)
  7. Everything Dies (bonus video)
  8. 12 Black Rainbows (audio)
  9. Black Sabbath (From The Satanic Perspective) (audio)

Diskografie

Dead Again (2007)
Symphony For The Devil (DVD) (2006)
Life Is Killing Me (2003)
After Dark (DVD) (2000)
The Least Worst Of (2000)
World Coming Down (1999)
October Rust (1996)
Bloody Kisses (1993)
Origin Of The Feces - (Not) Live At Brighton Beach (1992)
Slow, Deep And Hard (1991)