HOLY MOTHER - Agoraphobia

HOLY MOTHER - Agoraphobia

HOLY MOTHER - Agoraphobia

HOLY MOTHER - Agoraphobia

”Agoraphobia”, je výraz v našich zemiach nie až tak bežne užívaný, pozrime si, čo nám o ňom povie Ottov náučný slovník: Agoraphobia – chorobný strach z otvorených priestranstiev. A práve strach a iné úzkostné, hraničné stavy tvoria obsah a jednotiacu nitku novej dosky Američanov HOLY MOTHER.

HOLY MOTHERNázov skupiny HOLY MOTHER som zaregistroval už niekedy pred piatimi rokmi, ale jej hudobnú produkciu som statočne ignoroval. Kapelu napriek tomu v súčasnosti tvorí niekoľko v rockovom svete veľmi zvučných mien: Randy Coven – bassová gitara, spolupráca so Steve Vaiom a Yngwie Malmsteenom. Bicie obstaráva Frank Gilchriest (m. i. VIRGIN STEELE), a samozrejme nesmiem zabudnúť na kľúčovú postavu – skladateľ, spevák a gitarista v jednej osobe: Mike Tirelli (vokál na debute MESSIAH´S KISS).

Samotné znenie sa pohybuje niekde medzi rádiovým hair rockom osemdesiatych rokov a US power metalom. Nájdeme tu odkazy na SKID ROW: “Heaven´s Door”, MÖTLEY CRÜE v eroticky ladených “Hungry For Exxtacy” a “Nympho”, všetko v mierne agresívnejšom šate miestami zasahujúc až do NEVERMORE atmosfér (napr. “Skitzo”). Nástroje, hlavne gitary, sú utopené (údajne v snahe znieť progresívnejšie, asi ako TOOL), a celkovému soundu tiež nepomohol nie práve najlepší zvuk kopáku, ktorý je miestami len ťažko počuteľný. To, že má pán spevák hlas podobný Robovi Halfordovi dáva značne najavo, a niektoré momenty (záver už spomenutej “Heaven´s Door”) týmto faktom dosť trpia. Naopak v “Never Say Die” od BLACK SABBATH sa Tirelli až nechutne snaží napodobniť pána Osbourna.

Medzi svetlejšie miesta na albume by som zaradil dynamickú, až hardrockovo znejúcu “Modern Day God” s príjemne bublajúcou basou, alebo v podobnom duchu plynúcu “Society, Anxiety”.

HOLY MOTHER aj na tomto, v poradí už piatom, štúdiovom počine akokeby ešte stále hľadali vlastnú identitu, čo sa nie veľmi darí. Zrejme to nebude obsadením jednotlivých hudobných postov. Skôr akýmsi nedostatkom invencie.

Po x-tom vypočutí celého diela ostáva pre mňa nie veľmi pochopiteľný fakt prečo sa ľudia, spolupracujúci s takými veličinami, zahadzujú s takýmto hudobným priemerom?!

 11

Jeremy

Verdikt

HOLY MOTHER aj na tomto, v poradí už piatom, štúdiovom počine akokeby ešte stále hľadali vlastnú identitu, čo sa nie veľmi darí. Zrejme to nebude obsadením jednotlivých hudobných postov. Skôr akýmsi nedostatkom invencie. Prečo sa ľudia, spolupracujúci s takými veličinami, zahadzujú s takýmto hudobným priemerom?!

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 39:41

www.holy-mother.net

Sestava

Skladby

  1. Success
  2. Modern Day God
  3. Heaven's Door
  4. Agoraphobia
  5. Hungry For Exxstacy
  6. Society, Anxiety
  7. Skitzo
  8. Nympho
  9. Never Say Die
  10. Sheer Erotica

Diskografie

Agoraphobia (2003)
My World War (2000)
Criminal Afterlife (1999)
Toxic Rain (1998)
Holy Mother (1994)