...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD - Worlds Apart

...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD - Worlds Apart

...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD - Worlds Apart

...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD - Worlds Apart

TRAIL OF DEADEšte nikdy som nepočul o kapele s tak ukecaným názvom ako ...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD. A je to škoda, pretože partia z texaského Austinu si trochu pozornosti zaslúži.

Nie tak ďaleko od populárnej, ľahko indie, ale stále ešte pre rádiá vhodnej rockovej hudby sú títo chlapci. A vďaka pompéznym, symfonickým a zvukovo opulentným aranžmá dostatočne svojskí; zvlášť keď sa za necelú hodinu trvania CD stihne vystriedať dve a pol dekády (nielen) gitarovej (nielen) pop music. Najviac cítiť SILVERCHAIR, ale kto si už dnes spomenie na austrálskych holobriadkov, montujúcich bombastické hudobné konštrukcie do obyčajnej gitarovky? V „Caterwaul“ sa vrátia rovnako zabudnutí chlapci z THE JESUS AND MARY CHAIN, „Let It Dive“ pridrzlým vokálom evokuje OASIS. Tohto času taktiež na ceste na smetisko.

Tá kapela s dlhým názvom recykluje, ale recykluje kvalitne. Husľové sólo, „To Russia My Homeland“, sample i obligátna, rebelsky fuckujúca hymna pre MTV, ktorá dala celej doske titul. „Nejaké stratené duše sa ma pýtali/Aká je budúcnosť rock´n´rollu?/A ja vravím, že neviem, záleží na tom?“ Asi nie, hlavne, že títo južanskí bastardíci majú z čoho kradnúť. Ale keď v „All White“ britpopové kňučanie vystrieda naivný punkový či emo-utrápený vokál, keď sa vlezlá predvídateľnosť strieda s „vychytávkami“ a netriviálnymi pasážami, keď sa trojakordová blbosť prehupne do naživo hranej sláčikovej orchestrálnej epickosti, keď si na 30 sekúnd spomeniete na Devina Townsenda, tak skrátka ozaj máte pocit, že toto tu ešte nebolo. Nie, takto evidentne a drzo ešte nie.

Rovnako, ako sa vo výpravnom booklete mieša historické s aktuálnym, gýčové s decentným, je aj hudobná stránka dosky eklektickou zmesou štýlov, perfektne vystihujúcou súčasnú schizofréniu miešania alternatívy a mainstreamu, vážnej hudby a popu. Z každého rožku trošku, ale vo výsledku dobre. Skutočne.

 Přidejte svůj názor

Thorn

Verdikt

Rovnako, ako sa vo výpravnom booklete mieša historické s aktuálnym, gýčové s decentným, je aj hudobná stránka dosky eklektickou zmesou štýlov, perfektne vystihujúca súčasnú schizofréniu miešania alternatívy a mainstreamu, vážnej hudby a popu. Z každého rožku trošku, ale vo výsledku dobre.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
8 / 10

Další informace

Stopáž: 52:49

Produkce: Mike McCarthy & ATWKUBTTOD Studio: Mob House, Jack Rock Studio, Brooklyn Recording

www.trailofdead.com

Skladby

  1. Ode To Isis
  2. Will You Smile Again?
  3. Worlds Apart
  4. The Summer Of '91
  5. The Rest Will Follow
  6. Caterwaul
  7. A Classic Arts Showcase
  8. Let It Dive
  9. To Russia My Homeland
  10. All White
  11. The Best
  12. The Lost City Of Refuge
  13. Mach Schau (bonus track)
  14. All Saints Day (bonus track)

Diskografie

Worlds Apart (2005)
The Secret Of Elena's Tomb (2003)
Source Tags And Codes (2002)
Madonna (1999)
...And You Will Know Us By The Trail of Dead (1998)

Jiné pohledy

8 / 10
Punkový "Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band"!
Nezvyčajne pestrá paleta hudobných vplyvov, geniálne nápady, skvelé skladby. Nostalgické opusy "The Summer of ´91" a "To Russia My Homeland" urobili poriadne hlboké zárezy do romantickej časti mojej duše. Túto kapelu tak ľahko z očí nepustím. Je vynikajúca!
Rudi | 24. února 2005

 

8 / 10
...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD si požičiavajú odkiaľ môžu, vidno, že najviac na nich zanechala dojem americká alternatívna "lollapaloozovská" generácia prvej polovice 90. rokov. Napriek tomu to robia dostatočne nonšalantne a hlavne kreatívne, takže sa vám tento album môže stať odpoveďou na komerčne tlačené súčasné MTV kapely čerpajúce z podobného odkazu. Príjemné počúvanie, výstižná recenzia a možno k Thornovým kapelám, ktoré mu AYWKUBTTOD pripomínajú by som doplnil veľmi jasný odkaz SMASHING PUMPKINS.
V-dur | 9. února 2005