LENG TCH'E - The Process Of Elimination

LENG TCH'E - The Process Of Elimination

LENG TCH'E - The Process Of Elimination

LENG TCH'E - The Process Of Elimination

Grindcore masakr je stylem balancujícím na ostřích nožů, neboť složit v jeho mantinelech opravdu zajímavý materiál, a co je hlavní (u grindu obzvláště), dokázat ho kvalitně a působivě interpretovat je úkol, na kterém už si vylámali zuby nejedni sestavovatelé brutálních náloží. Instrumentální nedotaženosti se v tomto případě neodpouštějí, vyžaduje to techniku, plné nasazení, těžko se dá jet jen tak na půl plynu. Málokdo sice dosáhne v tomto ranku do takových výšin jako současní ROTTEN SOUND, ale ani Belgičané LENG TCH´E na tom nejsou špatně. Pravdou sice je, že nedisponují bicmanem Hahtových kvalit, ale většinou mi asi dáte za pravdu, že takových tlučmistrů jako Hahto po světě moc nechodí. A nutno navíc vzít v potaz i skutečnost, že bicman Sven je bubeníkem jen na půl úvazku, zastává totiž ještě dost důležitý post chroptiče u patologů ABORTED. Vokalista Boris zase vyřvává i u holandských SUPPOSITORY. Pozitivní je, že LENG TCH´E jako by si své drobné „hendikepy“ uvědomovali a tak se od nich nedočkáme výletů do až tak extrémních výšin. Přesto je materiál dost slušná sypačka plná dupajících kanonád i rytmických zvratů, chrčící řvavosti a stříkajících kytarových orgií. To co materiálu chybí na extremitě, je kompenzováno různorodostí a tempovou variabilitou. Občas vás některá skladba tak trochu uhoupá do malátnosti, aby vám v následujícím okamžiku zatlačila oční bulvy hluboko do mozkové hmoty.

LENG TCHEHned od úvodních skladeb je zřejmé, že ani co se rychlosti týče, nejdou LENG TCH´E do až tak velkých kvapíků a časté „volnější“ tempo posouvá projev do deathové polohy. Skupina si však i tak vystačí s krátkými (minuta až dvě) stopážemi, hrne razantní výbuchy vpřed, nikde nezůstává zbytečně dlouho a zahušťuje skladby i různorodými polohami vokálu. Přímočará řezničina a rychlý vývoj skladeb nedovolují upadat do jednotvárnosti a mnohé, překvapivě vesele působící, deathové houpačky (např. skladba „Glamourgirl Concubine“) dávají materiálu značně stravitelnější nádech i pro fanoušky neholdující tradičnímu grindu. Jakousi přívětivější výslednou podobu dotváří i zvukové zpracování, které je velmi (snad až privelmi) dočista do čista dotažené. Vždyť trocha té sviňácky špinavé zvukové brutality v podobné hudbě nebývá na škodu. Na druhou stranu třeba taková rock’n’rollově pojatá „P.I.M.P.“, obohacená zvukově excentrickým sólem, je v tomto pojetí hodně zajímavým kouskem.

Co na albu tak trochu postrádám je ona živočišná přirozenost a kanálně ostré útočné nasazaní, které čiší z minulého počinu „Man Made Predator“. Podle mě nedokázali LENG TCH´E své předchozí dílo překonat, příjemné ale je, že nezůstali zakopáni v grindových stereotypech a na aktuálním albu svůj projev lehce posunuli a obohatili. Kam tato snaha povede v budoucnosti je těžce zodpověditelná otázka, „The Process Of Elimination“ je však každopádně slušně řezající porce grind/deathového nátěru a to se počítá, pánové.

PS: Jak to téhle kapele funguje naživo mohli posoudit návštěvníci letošního OBSCENE EXTREME, na kterém se tahle skupina v konkurenci ostatních rozhodně neztratila.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 2

Noisy

Verdikt

LENG TCH'E představují méně extrémní podobu grindu s množstvím spíše deathových pasáží. Nestaví si ambice šlapat na záda velikánům ROTTEN SOUND, ale jdou si svou vlastní cestou a za to mají mé sympatie.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
8 / 10
Čtenáři
8,2 / 10

Další informace

Stopáž: 33:19

www.razorgrind.com

Sestava

Skladby

  1. The Fist Of Leng Tch'e
  2. Don't Touch My Spandex
  3. Overkill Bill
  4. Another Hit Single
  5. Bobby-Joe's Slumber Party
  6. Remote Controlled
  7. Glamourgirl Concubine
  8. Ingest/Dissent
  9. Schematic
  10. Man's Inhumanity To Man
  11. Motorgringing
  12. Fat Camp
  13. Icon Resizer
  14. Derisive Conscience
  15. Patriotic Pleasure
  16. The Plastic Motive
  17. Testosterone Collar
  18. Scene Scenery
  19. Clarity Denied
  20. Mediocrity Contest
  21. P.I.M.P.
  22. Reality? TV
  23. Alliance Of Blockheads
  24. Terminal Excess Patient

Diskografie

Hypomanic (2010)
Marasmus (2007)
Leng Tch´e / Warscars (split) (2006)
The Process Of Elimination (2005)
Man Made Predator (2003)
Black Ops / Leng Tch´e (split) (2002)
Death By A Thousand Cuts (2002)

Jiné pohledy

8 / 10
Riadna kanonáda, hoc som na podobnú streľbu zvyknutý, táto paľba ma priklincovala k zemi. Výborné...
Koscj | 10. dubna 2007

 

8 / 10
Belgičtí LENG TCH'E tímto albem potvrdili naděje do nich vkládané. Kromě povedených živých vystoupení je i studiová podoba kapely velmi přitažlivá. Grindcore v podání LENG TCH'E však nevykazuje známky maximálního extrému a zničující rychlosti, spíš se naopak snaží infiltrovat vlivy jiných metalových žánrů. Prim v tomto směru hraje death metal, až mám místy pocit, že hovořit o LENG TCH'E jako o grindové kapele je velmi zavádějící. Instrumentálně velmi dobře zvládnutá sbírka velmi povedených písní nepostrádajících mnoho zajímavých nápadů prostě nemůže zklamat.
Dalas | 28. července 2005