HYPOCRISY - Virus

HYPOCRISY - Virus

HYPOCRISY - Virus

HYPOCRISY - Virus

Petra Tägtgrena som mal vždy za sympatického workoholika a jednu z vedúcich osobností metalovej scény, vďaka jeho domovským HYPOCRISY, projektu PAIN, či zvukárskej a producentskej práci. Všetka česť, minulosť. Od istého času však Tägtgrenove výtvory pripomínajú verklík, vyvolávajú rezervovanosť a postupne nahlodávajú jeho post kľúčovej metalovej persóny. Aktuálny album „Virus“ napĺňa a prehlbuje všetky predsudky, ktoré si len človek dokáže vytvoriť podľa Tägtgrenovej poslednej tvorby.

Peter TägtgrenPo povinnom dramaturgickom death metale na úvod (vcelku nadupaná „Warpath“ a typicky švédska „Scrutinized“) sa na vás vysype doslova cukrová vata. Esenciou Tägtgrenových songov začínajú byť čoraz viac patetické „halekačky“, zaobalené do atraktívneho servítku metalového soundu, s patrične hlúpymi textami - už len predávať na špajli v najbližšom lunaparku. V HYPOCRISY nezostalo nič nápadité, „Fearless“ znie ako cover švédskeho tuc-tuc zúfalca E-TYPE, prerobený do tvrďáckych aranží, „Craving For Another Killing“ je opäť pritvrdenie, hoci nápadovo opäť podozrivo známe. Ako na prízraky tu narážame na najsilnejšie momenty kariéry týchto „one man“ Švédov - namiesto vychutnávania kvality sa vám však pravdepodobne skôr zacnie za albumom „Abducted“. Frázovanie vokálov nebolo nikdy Petrovou silnou stránkou, svojim spôsobom to k HYPOCRISY patrilo a nijako to nerušilo, no riekankovosť „Vírusu“ dosahuje závratných výšin. Na záver death metalový slaďák „Living To Die“, na tento typ skladby majú, ak sa nemýlim, patent práve HYPOCRISY. Kedysi to malo svoje čaro, model 2005 je však opäť len vláčne frázovanie a vypratý evergreenoidný motív.

HYPOCRISY„Virus“ je verklík, tupota, bombastická samoúčelnosť. Všetko, čo neznášam na súčasnom metale. Porovnajte si album s novinkou ARCH ENEMY. V oboch prípadoch ide o omieľanie vlastného štýlu, čo do opodstatnenosti a sviežosti však Amottovci nakopú Tägtgrenovcom prdel na celej čiare. Letí, letí, všetko letí, čo má krídla... HYPOCRISY by boli najradšej všetko, čo letí. Či sa im to podarilo? Dúfam, že nie. Z tohto albumu príliš počuť, ako sa chce páčiť. Dôraz na nápady takmer žiaden, produkcia a aranže bombastické. Ako sádrový trpaslík z Ikey, ktorý sa vám tlačí do záhradky.

 78

V-dur

Verdikt

„Virus“ je verklík, tupota, bombastická samoúčelnosť. Všetko, čo neznášam na súčasnom metale. Z tohto albumu príliš počuť, ako sa chce páčiť. Dôraz na nápady takmer žiaden, produkcia a aranže bombastické.

Hodnocení

Autor
3 / 10
Redakce
5 / 10
Čtenáři
7,6 / 10

Další informace

Stopáž: 44:33

www.hypocrisy.tv

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. Warpath
  3. Scrutinized
  4. Fearless
  5. Craving For Another Killing
  6. Let The Knife Do The Talking
  7. A Thousand Lies
  8. Incised Before I've Ceased
  9. Blooddrenched
  10. Compulsive Psychosis
  11. Living To Die

Diskografie

A Taste Of Extreme Divinity (2009)
Don't Judge Me (single) (2008)
Virus (2005)
Virus (EP) (2005)
The Arrival (2004)
Catch-22 (2002)
10 Years Of Chaos And Confusion (compilation) (2001)
Live & Clips (DVD) (2001)
Into The Abyss (2000)
Hypocrisy (1999)
Hypocrisy Destroys Wacken (live) (1999)
The Final Chapter (1997)
Abducted (1996)
Carved Up (single) (1996)
Maximum Abduction (EP) (1996)
HYPOCRISY / MESHUGGAH (split) (1996)
The Fourth Dimension (1994)
Inferior Devoties (EP) (1994)
Osculum Obscenum (1993)
Pleasure Of Molestation (EP) (1993)
Penetralia (1992)
Rest In Pain (re-recorded demo) (1992)
Rest In Pain (demo) (1991)

Jiné pohledy

Reaper
7 / 10

Ale no tak hoši, že jste vy čekali zázraky a věci nevídané neslýchané? Já čekal „pouze“ standardní album HYPOCRISY a rozhodně nejsem zklamán, ba co víc, jsem pozitivně překvapen. Tägtgrenovci po méně vydařeném pokusu „The Arrival“ (2004) dokonale zmobilizovali své síly a výsledkem je nejvíce povedené album od vydání famózní nahrávky „Hypocrisy“ (1999). Na rozdíl od mých kolegů mě „Virus“ dokázal spolehlivě infikovat, dávám vlastní krk za to, že u dlouholetých stoupenců svojského hypocrisího atmo/death metalu tomu nebude jinak. ... [18. září 2005]

 

Louža
4 / 10

Ač nerad, musím se přidat ke kritice. Překvapení nad tím, že už jsou noví HYPOCRISY, vystřídalo rozčarování z obsahu. On je tam sem tam dobrej nápad, je to dobře zahraný, ale má to jednu katastrofální vadu. Šíleně, ale opravdu šíleně mě to nebaví. A to mám některé z předchozích alb dost rád. Nejen ty ze staré školy před rozpadem. Prostě mi to nějak nesedlo. ... [16. září 2005]

 

Koscj
4 / 10

Neostáva mi nič iné ako súhlasiť s V-durom. Slabučký album. Ale nie je to pre mňa sklamanie. Bol by som prekvapený, ak by tento album stál za niečo viac. Chvíľami death, chvíľami black, chvíľami thrash, chvíľami tam počuť PAIN... Pre popularitu všetko? No škoda, pretože takto si kopú vlastný hrob. ... [2. září 2005]