NO USE FOR A NAME - Keep Them Confused

NO USE FOR A NAME - Keep Them Confused

NO USE FOR A NAME - Keep Them Confused

NO USE FOR A NAME - Keep Them Confused

Typičtí představitelé amerického sporty punku pro teenagery přichází již s osmou řadovkou, která obsahuje stejně jako alba předcházející pořádnou dávku optimistické melodičnosti. Kalifornští NO USE FOR A NAME jsou již legendární formací reprezentující tento provařený středoškolský styl, který v jejich podání nabírá až transparentní karikaturistické podoby. Člověku se z té melodičnosti udělá až nevolno, nebo že by to bylo tím kalifornským sluníčkem? Bude lepší se proti němu více chránit a na chvíli se schovat na střídačku školního hřiště, odkud se vám toto album pokusím okomentovat.

NO USE FOR A NAMECelou kolekci zahájí „Part Two“, pateticky melodická věcička uhánějící vpřed jako spolužák Brian po razantním odpalu v páté směně včerejšího baseballového duelu s konkurenční školou z Malibu. Prestižní duel právě tento moment rozhodl. Nabušená „There Will Be Revenge“ by mohla doprovázet pořízky ze školního fotbalového týmu k odvetnému duelu s mazánky z Beverly Hills. Půl roku trénovali, jsou zdravě naštvaní a pěkně do rytmu vyklusávají do středového kruhu. Nepochybuji o tom, že jejich silové tažení skončí vítězstvím. Při letmém pohledu na nadšeně poskakující roztleskávačky by našla své uplatnění „For Fiona“. Snažím se však nerozptylovat, protože mám při tomto duelu i své povinnosti. Jakožto sedící na střídačce vybíhám občas s lékařskou brašnou „Black Box“ jako právě teď ke zraněnému Brandonovi v doprovodu „Check For A Pulse“. Jako v každé kalifornské střední škole dochází i v té naší k pošťuchování a hecování se u skříněk s osobními věcmi. Zejména pak s hispánskou menšinou není jednoduché rozumně vyjít. A tak zatímco na školním hřišti vrcholí fotbalový duel, dva frustrovaní týpci vystříleli zásobník „Bullets“ do náhodou kolemjdoucího profesora biologie, který se je snažil slovně napomenout. Tato tragická událost „It´s Tragic“ nás všechny velmi zasáhla a znepříjemnila nám konec školního roku, kdy jsme se už všichni viděli surfovat na mořských vlnách nebo v plážových klubech. Namísto nadšení z brzkého začátku prázdnin tak smutně bloudíme školní budovou a přemýšlíme nad tím, jak se něco takového mohlo stát zrovna u nás - „Slowly Fading Fast“.

NO USE FOR A NAME jsou prostě ničím neředěný ryzí sporty punk, tedy styl mající přesně dané hranice. Kolovrátkové popěvky plynule navazují jeden na druhý. V Kalifornii jsou možná posluchači, kteří toto nějakým způsobem docení, pro toho evropského a zvlášť někoho, kdo se nezaměřuje výhradně na punk, je však průměrné hodnocení maximem, co může takovéto kapele dát. Osobitost je to, co chybí nejen NO USE FOR A NAME, ale vlastně i většině ostatních souborů hrajících tuto hudbu.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 1

Stray

Verdikt

Slunečný a vysoce melodický středoškolský sport punk, z jehož nezdolnosti nepřipravenému jedinci brzy začne pobolívat hlava. Nakažlivá melodika, nebo úžeh?

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 35:00

Produkce: Ryan Greene a NO USE FOR A NAME, Mix: Adam Krammer, Mastering: Brad Vance
Studio: Motor Studios

www.nouse4aname.com

Sestava

Skladby

  1. Part Two
  2. There Will Be Revenge
  3. For Fiona
  4. Check For A Pulse
  5. Divine Let Down
  6. Black Box
  7. Bullets
  8. Failing Is Easier (Part Three)
  9. Apparition
  10. It´s Tragic
  11. Killing Time
  12. Slowly Fading Fast
  13. Overdue

Diskografie

Keep Them Confused (2005)
Hard Rock Bottom (2003)
Live In A Dive (2001)
More Betterness (1999)
Making Friends (1997)
Leche Con Carne! (1995)
Daily Grind (1993)
Don´t Miss The Train (1991)
Incognito (1990)