IN BLACKEST VELVET - Insuisight

IN BLACKEST VELVET - Insuisight

IN BLACKEST VELVET - Insuisight

IN BLACKEST VELVET - Insuisight

Momentálně unsigned banda IN BLACKEST VELVET se rozhodla políčit zrádnou past na potenciálního vydavatele. Jako návnada byla mezi zubatá železa vložena čtyřstrunná osobnost Tobias Bruchmann, kterého někteří z vás budou jistě znát ze sestavy NIGHT IN GALES, jedné z těch zajímavějších kapel německé scény. Už předem si dovolím pointu, kterou ostatně vidíte vyjádřenou číslicí na konci článku, předem prozradit a konstatovat, že do pasti jménem „Insuisight“ se žádný soudný label dozajista nechytne.

IN BLACKEST VELVETPakliže bychom chtěli charakterizovat tuto pouhých 20 minut dlouhou nahrávku jedním slovem, nemůžeme zvolit jiný výraz než „těžkopádná“. Co naplat, že se IN BLACKEST VELVET snaží volně přecházet mezi styly (není jim cizí melodický death, thrashing ale ani power metal), když jejich manévrování působí maximálně úmorně a nemotorně. Nebylo by od věci vyrazit za inspirací někam za hranice, nejlépe pak do Skandinávských zemí, a přiučit se něco od tamních mistrů kovářských řemesel , kteří fúzují nejrůznější žánry mnohem dynamičtěji a s daleko větším přehledem. Od palce natočeného v pravém úhlu směrem dolů Němce naštěstí zachraňuje alespoň dílčí přítomnost nezaměnitelného skladatelského ducha NIGHT IN GALES, jehož silueta se zjevuje v chytlavém refrénu „Flames Await“ a ve stěžejní melodii čtvrté skladby „Bastard Show“. Další indicií, která může částečně připomenout sympatický spolek okolo bratří Bastenů je lyrika (není sice natolik dadaistická jako ta z pera Björna Goossese, avšak disponuje podobnou atmosférou). Zbývající část materiálu se táhne jako med (nebo jako černý samet?), výraznější nápady již postrádá, o těch vyloženě originálních snad raději ani nemluvě.

„Insuisight“ na mě dělá dojem kopie NIGHT IN GALES v období jejich třetího opusu „Nailwork“ (2000), postrádá výrazné umělecké ambice a i když se snaží tvářit kdovíjak variabilně, působí bezbarvě a fádně. Sportovně přiznávám, že stopáž mini CD stačí tak akorát na udržení stálé pozornosti, jednat se o album regulérní, s velkou pravděpodobností bych při jeho poslechu podlehl spánku spravedlivých. Uvidíme s čím přijdou IN BLACKEST VELVET příště, ale vzhledem k tomu, že jsou již dávno hotovou kapelou jim mnoho šancí na zlepšení nedávám.

 10

Reaper

Verdikt

„Insuisight“ na mě dělá dojem kopie NIGHT IN GALES v období jejich třetího opusu „Nailwork“ (2000), postrádá výrazné umělecké ambice a i když se snaží tvářit kdovíjak variabilně, působí bezbarvě a fádně.

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 20:00

Produkce: Cazy and IN BLACKEST VELVET
Studio: Riza Studio

Kontakt: IN BLACKEST VELVET, Michael Kugler, Tönningstraße 57, 46562 Voerde, Germany

www.inblackestvelvet.de

Sestava

Skladby

  1. Lamb Of Liberty
  2. Flames Await
  3. Suicide Sun
  4. Bastard Show
  5. Whorehouse
  6. Nothingness

Diskografie

Insuisight (MCD) (2005)
Edenflow (2001)
Demo 1999 (demo) (1999)