STRAIGHT - Promo 2005

STRAIGHT - Promo 2005

STRAIGHT - Promo 2005

STRAIGHT - Promo 2005

Dnes toliko populárnímu křížení HC a metalu se upsali i STRAIGHT pocházející z českomoravské Vysočiny. Výsledkem jejich píle je tohle třískladbové promo představující kapelu v aktuální formě a tvůrčím rozpoložení. U takhle krátkých nahrávek je to s uděláním si globálního náhledu na existenci kapely poněkud svízel, protože tři skladby můžou být výborné, ale zároveň taky můžou představovat maximum tvůrčího potenciálu daného uskupení.

STRAIGHTTěžko soudit, jak je tomu v případě STRAIGHT, ale pozitivním zjištěním hned zkraje poslechu tohoto dema je fakt, že je opatřeno velice solidním zvukem, což, pravda, by měla být v dnešní době už jaksi samozřejmost, ale co si budeme povídat o tom, jaká je realita. Samotný hudební materiál se pak zcela nese na vlně moderního (ačkoliv nevím, jestli se tento přívlastek sluší používat v souvislosti se stylem muziky, který už je tady skoro 10 let) metalu s vlivy hardcore, jako dělaného pro skákající publikum. Typické hopsavé riffy, „štěkavé“ vokalistovo frázování a neodmyslitelně bublající basa už asi nikoho nepřekvapí. Musím uznat, že formálně je vše v naprostém pořádku. Kapela své nástroje zvládá více než dobře, rytmika taktéž sedí a písně samotné nepostrádají prvky atraktivní pro publikum, kterému jsou určeny. Negativem, ač v tomto případě velmi relativním, je minimální originalita a v úvodu uvedena přítomnost pouze tří skladeb. Což je škoda, protože těchto tří ukázek se jedná o vcelku svižnou a podařenou záležitost. Otázkou pak zůstává, zda-li tohle bude stačit na plnohodnotné album. Tady bych si dovolil zahrát na rádce a kapele bych doporučil (což koneckonců v případě tuzemských demáčů nedělám poprvé) přeci jen trošku více vlastní invence a odvahy. Tento žánr ve své ryzí podobě je totiž už značně obehranou záležitostí.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Třískladbová ukázka z aktuální tvorby STRAIGHT přináší typicky hc/metalovou mixturu skočných riffů s dobrým zvukem a solidním hráčským základem. Nic nového pod sluncem, ale ani zavrženíhodného. V případě hodnocení regulerního alba by bylo výsledná známka samozřejmě nižší.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 10:23

Kontakt: Jumbo - 777 284 486, Jindra - 736 726 884

www.straight.wz.cz

Sestava

Skladby

  1. Figurehead
  2. U Mean Nothing
  3. Slave Of The Promisses

Diskografie

Promo 2005 (2005)
Perfect World (2003)