ST.BLACK - Promo

ST.BLACK - Promo

ST.BLACK - Promo

ST.BLACK - Promo

Košická scéna mi v poslední době připomíná jedno veliké rejdiště nových a nových kapel, které tvoří stále ti samí hudebníci ze zaniknuvších kapel, o kterých jsme se ještě nedávno vyjádřovali právě jako o nových. Z tohoto koloběhu nevybočují ani novicové ST.BLACK, v jejichž řadách působí známá východoslovenská persóna Rasťo „Body“ Veselský, který dříve fungoval v různých převážně metalových skupinách.

Jeho nový projekt snad nebude jen sezónní záležitostí za účelem splnění si určitých hudebních choutek, které se tentokráte nesou na psychedelicky pojaté hardcoreové vlně. Čtyřskladbové a velmi skromě (při pohledu na obal se nabízí přívlastek skoro až odfláknuté) vyvedené nahrávce vévodí hlavně podladěné kytary a hutná basa, které drhnou vcelku nekomplikované riffy s lehkým funky nádechem v druhé skladbě „Black Heart Father“. Dalo by se říci, že nic nového pod sluncem. Určitou pestrost tomuto kolovrátku dávají variabilní Rasťovy vokály střídající řev, štěkání a šeptání, kdy mi občas připomene hlas Jonathana Davise z amerických KORN. Zajímavou se pro mě stala až čtvrtá „St.Black (live)“ s poloakustickými kytarami a silně psychedelickou náladu. Tudy by při ještě větším zapojení experimentálních prvků rozhodně mohla vést cesta.

Jinak se však jedná o tuctovou a ničím výraznou nahrávku a popravdě řečeno s ní kapela ještě nějakou tu chvíli mohla počkat. Přinejmenším do doby, kdy bude mít víc nápadů a alespoň dvojnásobný počet skladeb. Takhle má demo jen minimální výpovídající hodnotu.

 4

Dalas

Verdikt

Nikterak výrazná nahrávka. Trošku metal, trošku HC. Prozatím jen nošení dříví do lesa.

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 13

Produkce: ST.BLACK

Kontakt: Rastislav Veselský, Sputníkova 14, 04012 Košice, Slovensko

Sestava

Skladby

  1. Euthanasia
  2. Black Heart Father
  3. St.Black (live)
  4. ... Outro

Diskografie

Promo (2005)