LIGHT THIS CITY - Remains Of The Gods

LIGHT THIS CITY - Remains Of The Gods

LIGHT THIS CITY - Remains Of The Gods

LIGHT THIS CITY - Remains Of The Gods

„Pozůstatky bohů“, aktuální to deska sanfranciských LIGHT THIS CITY by se díky svému názvu dala charakterizovat i jako pocta mohykánům kdysi tak slavné thrash metalové scény, jejímž epicentrem se stala oblast kolem zálivu San Francisco Bay. Ačkoliv někteří matadoři pocházející z tohoto krásného města nezahálejí ani dnes, čas prostě nezastavíš a tudíž svá nejlepší léta má již „Bay Area Thrash“ za sebou. Odkaz průkopníků však žije dál, čehož důkazem je i existence kapel typu LIGHT THIS CITY.

LIGHT THIS CITY

A proč ta v úvodu recenze vzpomenutá pocta velikánům thrash metalové scény? Přece proto, že tahle pětice jednoznačně staví na léty prověřených hudebních hodnotách a přítomnost klasických thrash metalových postupů je v její tvorbě ihned rozpoznatelná. Žánrově však muziku této kapely lze zařadit spíše do v současné frčící metalcoreové škatulky. LIGHT THIS CITY totiž neprodukují nic dříve neslyšeného a bohužel ani specifického, díky čemuž by jste je dokázali v záplavě podobně znějících kapel bezpečně identifikovat. Jak již bylo řečeno, hlavní složkou jsou úderné thrash metalové riffy, mezi které jsou vklíněny mnohé melodické prvky, vypůjčené pro změnu ze skandinávské thrashové vlny. Vokální stránku, přesněji řečeno řev, obstarává příslušnice něžného pohlaví a ač nepochybuji o tom, že své hlasivky namáhá v maximální možné míře, nemůžu se zbavit dojmu, že všechny chroptící ženy znějí v brutální vokální poloze téměř identicky. Stereotypně působící vokál v mém případě místy spolehlivě způsobuje ztrátu pozornosti jinak solidně odsýpající muziky.

Přiznávám, že podobná alba se hodnotí jen velice těžko. LIGHT THIS CITY jsou totiž jedněmi z mnoha. Jejich muzika se příjemně poslouchá, fanoušek rychlých temp a kytarového sekání si spokojeně poklepává do rytmu, ale lehce se mu stane, že jakmile si pustí jinou kapelu z tohoto ranku, ihned zapomene, cože mu to před chvíličkou hrálo. Přesto však „Remains Of The Gods“ představuje v rámci svého žánru lehký nadprůměr a záleží jen na úhlu pohledu a nárocích na tu či onu nahrávku, jak k jeho hodnocení přistoupí posluchač. Já se alespoň pokusím být co nejvíce objektivní a ve výsledné známce zohlednit svoje myšlenky uvedené v recenzi.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 1

Dalas

Verdikt

Standardní metalcoreová nálož, tentokráte s ženským vokálem. Takováto alba se v poslední době rodí jako houby po dešti. Ač určitě ne špatná deska, zároveň ani nijak výjimečná. Prostě lepší žánrový průměr.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 34:05

Produkce: LIGHT THIS CITY & Zah Ohren
Studio: Castle Ultimate Studios

www.lightthiscity.com

Sestava

Skladby

  1. Remains Of The Gods
  2. Obituary
  3. A Guardian In A Passerby
  4. The Hunt
  5. Letter To My Abuser
  6. Fractured By The Fall
  7. The Static Masses
  8. Guiding The North Star
  9. Your Devoted Victim
  10. The Last Catastrophe

Diskografie

Remains Of The Gods (2005)
The Hero Cycle (2003)