ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2006 - ...a Satan řekl: Budiž míč!

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2006 - ...a Satan řekl: Budiž míč!

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2006 - ...a Satan řekl: Budiž míč!

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2006 - ...a Satan řekl: Budiž míč!

Po dvou „ne-přátelských“ zápasech mezi týmy Metalopolis a Marastjakcyp se pořadatelům těchto střetnutí vnukla myšlenka uspořádat turnaj, kde by své fotbalové schopnosti a kvality porovnalo více týmů metalového UG, než jen dva výše zmíněné. Po pečlivém zvážení byl jako třetí do party vybrán tým Paya a kvartet byl nakonec doplněn o reprezentanty čtenářské obce Metalopolis, kteří se netajili svými vysokými ambicemi. Jako optimální místo pro konání turnaje byl vybrán branický areál Hamrsport rozkládající se v malebném prostředí u řeky a cyklo-bruslařské stezky. Bohužel, slunné počasí vylákalo ke sportování velký počet pohledných „in-linerek“, čímž trošku utrpěla koncentrace hráčů Metalopolis, ale když už ne na předváděnou hru, tak aspoň na ně se dalo koukat. Talentované básnické střevo Marigold vymyslel poetický název „ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2006“ (ovlivnila ho zřejmě předtucha sprchových kratochvílí po turnaji) a již nic nemohlo zabránit slavnostnímu výkopu.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Tým MP v předzápasové euforii

Ten obstarala v neděli, přesně s úderem poledního, mužstva Marastu a čtenářů a hned od počátku bylo všem na hřišti i mimo něj jasné, že původně favorizovaný tým MJC bude hrát v tomto utkání druhé housle. Třebaže se čtenářské komando sešlo úplně poprvé, byly jejich akce daleko nápaditější, vůbec nevázla kombinace a již po chvíli utekli svému soupeři na rozdíl třídy. Vedení zařídilo „liberecké duo“ a zkázu MJC dovršil Mordůrek, který řádil v pokutovém území doslova jako Černá ruka. Prohra 0:8 byla pro Marast možná trochu krutá, ale velkým dílem si to zavinili hoši sami, protože celou druhou půli pouze odchodili a nechali si sázet jeden gól za druhým.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Přímo z liberecké Copacabany na Braník

Mírně zaskočeni totálním pokořením tradičního rivala nastupovala Metalopolis do zápasu proti velké neznámé – Payu. Toto utkání se do kroniky MP rozhodně zapíše jako jedno z nejsmolnějších, jaké kdy předvedla – dominovala prakticky celý zápas, ale množství zahozených tutovek, chaotické držení/nedržení daných pozic, šťastný gól a následně chytrá vyčkávací taktika soupeře měly na svědomí prohru 0:1 a totální úpadek sebedůvěry celého pořádajícího manšaftu.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Bowlingové intermezzo

Že bylo Payo rozhodně soupeř k poražení ukázal následující zápas, ve kterém si na něm spravil chuť Marast. Dal zapomenout na úvodní výbuch a byl to opět ten starý známý, nevypočitatelný tým. Na Payu již byla znát únava (bylo jich nejméně na střídání a hráli dva zápasy těsně po sobě), proto nebyl konečný result 4:1 pro MJC nijak překvapivý.

S lehkou reorganizací ve vlastních řadách a novými taktickými pokyny se vrhlo mužstvo Metalopolis na černého koně turnaje – čtenáře. Kupodivu se vše dařilo i realizovat – Rudi dal lišácký gól, do přestávky se podařilo udržet čisté konto a nebýt opětovného zahazování vyložených šancí (Vudré, Vudré…), dal by se první poločas s klidným svědomím označit jako „famózní“. Bohužel, pauza vzala týmu MP všechen vítr z plachet a opět tu byl obraz hry podobný jako v minulém zápase – chaos, nevracející se útočníci a nedůrazný přístup k soupeřovým hráčům. Velmi chytře hrající protivník toho dokázal dokonale využít a po pěkném Mordůrkově vyrovnání hlavou (parádní ukázka důrazu v brankovišti) se mu v závěru podařilo zcela vyšachovat obranu Metalopolis a vsítit rozhodující branku. Na obrat už nebyly síly, ani čas a pořádající tým se musel smířit s druhou nešťastnou porážkou po sobě a vyhlídkou ne na lepší jak na třetí místo, pokud by se vydařil alespoň poslední zápas.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Čtenáři na kolenou

Závěrečné kolo odstartoval střet dosud neporažených čtenářů a Paya. Prvně jmenovaným stačilo uhrát bod k tomu, aby se stali celkovým vítězem turnaje, ale již od počátku bylo jasné, že se žádné taktizování konat nebude a že hlavní aspirant na vítězství si ho přeje dosáhnout s maximálním počtem bodů. Opět tedy rozpoutal ofensivní smršť, které nemohl již dost vyčerpaný a unavený soupeř vůbec čelit. Výsledkem 4:1 potvrdili čtenáři svou suverenitu a již nyní mohli začít slavit v předčasných triumfálních oslavách .

ANÁLEK FOTBÁLEK

Co jsi to říkal o švédském deathmetalu?

Díky předcházejícímu výsledku nastala zajímavá situace – vítěz byl jasný, týmy MJC a Paya měly po třech bodech, MP (zatím) nic, ale zároveň velmi dobrou výchozí pozici, protože kdyby porazila Marast, dostala by se na stejnou bodovou úroveň jako on a také Payo a v této chvíli by nerozhodovaly vzájemné zápasy (což by ani dost dobře nešlo), ale skóre ze vzájemných střetnutí. Před posledním duelem měla Metalopolis ono zmíněné skóre 0:1, Marast 4:1 a Payo 2:4. Karty byly rozdány jasně – MP musí Marasťáky porazit minimálně o tři branky a tím by se posunula na druhé místo hned za čtenáře. Sázka na totální ofenzivu v podání Oranjes (Metalopolis) byla tedy samozřejmostí.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Šéfredaktor strikes back

Chlapci barvy pomeranče skutečně vlétli do zápasu jako uragán a konečně podali výkon, který odpovídal jejich možnostem. Nádherné narážečky, průniky obranou a chladnokrevná zakončení, to vše přivádělo soupeře k zoufalosti. Ani se nestačili rozkoukat a potřebný brankový rozdíl (z pohledu Metalopolis) měli v síti do přestávky. Nejprve zdárně završil Thorn pohlednou kombinaci s Rudim, který vzal posléze roli zakončovatele na sebe a třetí zásek do soupeřova sebevědomí provedl Dalas, jenž si mazácky položil gólmana a poslal mu míč přesně k tyči do protipohybu. Z druhé půle stojí za zmínku zejména Rudiho umístěná dalekonosná střela pod břevno, která nadobro zlomila protivníkův odpor. Konečný výsledek 6:1 pro Metalopolis měl v tomto prestižním duelu dva významy – nejenže znamenal katapultování našeho týmu z posledního na druhé místo v turnaji, ale taktéž převážil bilanci vzájemných zápasů s MJC na naši stranu. V kuloárech se již začíná šuškat o jakémsi komplexu, který má na svědomí částečné paralyzování hráčů Marastu, kdykoliv vkročí na hřiště vstříc úderce zvané Metalopolis…

ANÁLEK FOTBÁLEK

Kde udělali soudruzi z Metalopolis chybu?

První ročník „ANÁLEK FOTBÁLEK CUP“ je zdárně za námi. Metalopolis sice nevyhrála, ale můžeme to brát vlastně tak, že to jsou naši čtenáři, kteří uspěli, proto zůstal titul „doma“. Objektivně musíme přiznat, že skutečně vyhrálo mužstvo, které mělo po všech stránkách nejlepší herní projev – stačí se podívat na počet obdržených a vstřelených branek a je jasně vidět, kdo turnaji dominoval. Všechny startující týmy, kterým tímto velmi děkujeme za jejich účast a pozitivní přístup k celému podniku, se jistě zodpovědně připraví i na další (půl?)ročník tohoto turnaje a když všechny organizační věci (včetně počasí) vyjdou ideálně tak jako nyní, můžeme očekávat další příjemnou akci.

Sportu zdar a fotbalu zvláště!

Statistiky:

MJC vs. tým čtenářů 0:8 (0:2)
branky: Mordůrek 3, Vike, Racik, damien silverwing, Yossarian, Maslo

MP vs. Payo 0:1 (0:1)
branka: Gory

Payo vs. MJC 0:4 (0:0)
branky: D_M_C 2, Bizzaro, Kotek

MP vs. čtenáři 1:2 (1:0)
branky: Rudi – Mordůrek, Maslo

Payo vs. čtenáři 1:4 (0:2)
branky: Marduk – Yossarian, damien silverwing, Maslo, Mordůrek

MP vs. MJC 6:1 (3:0)
branky: Rudi 2, Thorn, Dalas, Manatar, V-dur – Kája

konečná tabulka:

# Tým V R P skóre body
1. Čtenáři 3 0 0 14:2 9
2. Metalopolis 1 0 2 7:4 3
3. Marastjakcyp 1 0 2 5:14 3
4. Payo 1 0 2 2:8 3

Tabulka střelců:
1. Mordůrek (5 branek)
2.-3. Rudi, Maslo (3 branky)
4.-6. Yossarian, damien silverwing, D_M_C (2 branky)

Fotoga(y)lerie:

 

ANÁLEK FOTBÁLEK

Zástupci píšících médií

ANÁLEK FOTBÁLEK

Orel v brance Metalopolis v útočném postoji

ANÁLEK FOTBÁLEK

Viteq - agent-diverzant v barvách MJC

ANÁLEK FOTBÁLEK

Baletní postoj mistra kytary

ANÁLEK FOTBÁLEK

Donáška do domu

ANÁLEK FOTBÁLEK

Šéfredaktor jistí ruku zákona

ANÁLEK FOTBÁLEK

DMC v akci, Milda v akci

ANÁLEK FOTBÁLEK

Jeden z mála fotek neviditelného tichého zabijáka Mordůrka

ANÁLEK FOTBÁLEK

Argentina vs. Nitra

ANÁLEK FOTBÁLEK

Registrované partnerství?

ANÁLEK FOTBÁLEK

Throndar překonán, Rudi spaluje

ANÁLEK FOTBÁLEK

Owned!

ANÁLEK FOTBÁLEK

Argentina vs. Švédsko

ANÁLEK FOTBÁLEK

Exklusivní záběr z paralelně probíhajícího turnaje paraplegiků "Obrna Cup"

ANÁLEK FOTBÁLEK

Noisy brání, Reaper nese banány, Payo útočí (marně)

ANÁLEK FOTBÁLEK

Nedělní vycházka

ANÁLEK FOTBÁLEK

Viteq - diverzant, část II.

ANÁLEK FOTBÁLEK

Obskočen Ďáblem (May Care)

ANÁLEK FOTBÁLEK

Rychlobruslař v zatáčce

ANÁLEK FOTBÁLEK

DMC v akci, Milda v akci (detail)

ANÁLEK FOTBÁLEK

Metalopolis Capta Est

ANÁLEK FOTBÁLEK

Racik se skřetobijcem v patách

ANÁLEK FOTBÁLEK

Modelka ve zdi

ANÁLEK FOTBÁLEK

Skřetobijce s maslem na hlavě

ANÁLEK FOTBÁLEK

Marigold prosí o další ránu

ANÁLEK FOTBÁLEK

Se hoši ti vole!!!

ANÁLEK FOTBÁLEK

Českobrodský klus

ANÁLEK FOTBÁLEK

Tah na branku (unikátní záběr)

Foto: Hanka, Zorka

 307

Milda