KYLESA - Time Will Fuse Its Worth

KYLESA - Time Will Fuse Its Worth

KYLESA - Time Will Fuse Its Worth

KYLESA - Time Will Fuse Its Worth

Jsem rád, že jsem se v posledním odstavci recenze předchozí desky „To Walk A Middle Course“ amerických KYLESA nemýlil. Nadšen touto nahrávku, těšil jsem se na další zdokonalování zvuku a výrazu kapely, které mělo přijít s následující deskou. Stalo se! „Time Will Fuse Its Worth“ je už nějaký ten pátek venku a soudě dle různých reakcí, nejsem jediný, kdo má problémy dostat ji ze svého přehrávače.

KYLESAPozměněná sestava, přičemž její nejdůležitější součásti – Corey a Laura zůstaly, neponechala nic náhodě. Vztek, agrese a beznaděj, pocity, kterými byla pověstná již předchozí dvě alba, jsou nyní ještě intenzivnější a naléhavější. Můžeme se teď bavit o stylové zařaditelnosti této kapely, ale všechny tyhle spory jsou úplně jalové, neboť KYLESA mají svoji vlastní vizi tvrdé muziky. Vizi postavenou na hardcoreových hodnotách, ovšem s čím dál výrazněji rostoucím vlivem metalového riffování. Zapomeňte však na toliko moderní metalcoreové hopsání s thrashovou příchutí. Tahle partička jde ve své agresi ještě mnohem dál. Její riffy působí jako mohutná kytarová hradba nejevící nejmenší známky prostupnosti a z poza níž se ozývají zoufalé výkřiky dvojice vokalistů. Znamenitě provedená střídání mužského a ženského zcela expresivního řevu jsou tím, díky čemu si KYLESU sotva s někým spletete. Skladby mají neuvěřitelnou energii a v momentě, kdy očekáváte alespoň menší vydechnutí, přichází ještě intenzivnější přitlačení na pilu. Tentokráte se na scénu dostává i četnější zapojení industriálních motivů či samplů posouvajících zvuk kapely ještě dále pryč od původně silně hardcoreového vyznění. Tohle není o střídání emocí, gradaci motivů, či práci s náladou skladby. Tohle je čirá, leč přesně cílená a návyková agrese.

Bez skrupulí přiznávám, že KYLESU považuji za jednu z nejzajímavějších a nejlepších kapel na současné scéně napříč všemi takzvanými tvrdými hudebními žánry. Jejich sofistikovaný a originální přístup se dočkal dalšího vývojové stupně. Ačkoliv je nové album hlavně rozpracováním předchůdce (navíc s krystalicky čistou a lahůdkovou produkcí, což je rovněž oproti minulosti posun), nejedná se o omílání toho samého v důsledku ztráty tvůrčí potence. Té mají Corey a spol. zatím ještě pořád na rozdávání. Důkazem budiž tato prvotřídní hudební agrese servírována navíc ve skvěle provedeném obalu, kterého autorkou je samotná Laura.

 9

Dalas

Verdikt

Vynikající následovník rovněž vynikajícího alba "To Walk A Middle Course". Vztek, agrese, beznaděj v orginálním hudebním provedení. Hardcore, metal... rock 'n' roll!

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,2 / 10

Další informace

Stopáž: 39:29

Produkce: Phillip Cope
Studio: Jam Room

www.kylesa.com

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. What Becomes An End
  3. Hollow Severer
  4. Where The Horizon Unfolds
  5. Between Silence And Sound
  6. Intermission
  7. Indentity Defined
  8. Ignoring Anger
  9. The Warning
  10. Outro

Diskografie

Ultraviolet (2013)
Spiral Shadow (2010)
Static Tensions (2009)
Time Will Fuse Its Worth (2006)
To Walk A Middle Course (2005)
No Ending (2004)
Split With CREAM ABDUL BARBAR (2003)
Kylesa (2002)