SINAI BEACH - When Breath Escapes

SINAI BEACH - When Breath Escapes

SINAI BEACH - When Breath Escapes

SINAI BEACH - When Breath Escapes

SINAI BEACH, kteří se „proslavili“ děkovačkami v bookletu k předchozí desce „Immersed“ z minulého roku adresovanými americkým vojákům bojujícím v Iráku a muži, který je tam vyslal, jsou tady po několika málo měsících znovu, ale tentokráte jen prostřednictvím znovu nahraného alba z roku 2003. Popravdě nechápu smysl emise tohoto počinu tři roky po jeho prvním vydání. Navíc když jeho kvality sotva dosahují alespoň úrovně současného metalcoreového průměru.

SINAI BEACH„When Breath Escapes“ je zcela typickou nahrávkou svého žánru. Plnou klišé, klasických hudebních postupů a křesťansky moralizujících textů. Průměrností doslova dýchá a zaznamenáníhodných motivů či nedej bože celých pasáží obsahuje jako šafránu, obsahuje-li nějaké vůbec. Formálně se zas o takový průser nejedná, ale na tomto CD skutečně nehledejte žádnou přidanou hodnotu nad žánrový standard. Spíše naopak. Natlakované kytary střídající ostré metalové rify s HC houpačkami najdete v repertoáru mnohých dalších kapel. Občasná snaha o oživení v podobě nějaké té melodie vyznívá díky jejich tuctovosti spíše do ztracena. Typicky uřvaný vokál se rovněž občas pokusí o zpěvné polohy, leč i v tomto případě platí, že kde nic není ani smrt nebere. Všemu moc nepomohla ani nepodařená produkce, která svojí nevýrazností pohřbívá i to dobré, co se v hlavách členů SINAI BEACH urodilo. Zvuk měl patrně působit špinavým či neučesaným dojmem, ovšem v konečném důsledku je jeho podoba značně neurovnaná. Místy je příliš v popředí vokál, jindy zase bicí a kytary tak dost ztrácí ze své nepochybně plánované agrese.

Ovšem abych jen nekritizoval, přeci se i zde najde světlá výjimka zvedající moje hodnocení alespoň na úroveň 4. Je jí skladba „True/False“, která by s lepší produkcí snesla nálepku „kvalitní metalcoreová pecka“. Jinak ovšem máme co dělat s totální republikánskou šedí a mariňáckou nudou. Jestli se SINAI BEACH chtějí s tímto materiálem dnes postavit do ringu plného dravých a kvalitních kapel, tak dostanou šerednou nakládačku. A nesmlsli by si na nich jen jejich zámořští krajané. Minimálně jedna z ran by nesla pečeť s nápisem ACTION.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 6

Dalas

Verdikt

Vcelku zbytečná reedice jednoho vcelku podprůměrného metalcoreového alba.

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 30:20

Produkce: SINAI BEACH
Studio: Double Time Studios

www.sinaibeach.net

Sestava

Skladby

  1. Candice
  2. Man Or Animal
  3. Never Say Never
  4. Of A Man
  5. Vile
  6. My Gun - Your Bullets
  7. True/False
  8. Humanity
  9. Awakening Of The Forgotten
  10. When Breath Escapes

Diskografie

When Breath Escapes (znovuvydání) (2006)
Immersed (2005)
When Breath Escapes (2003)
Wolves In Sheeps Clothing (2002)