PSYCHOTIC DESPAIR - Psychotic Despair

PSYCHOTIC DESPAIR - Psychotic Despair

PSYCHOTIC DESPAIR - Psychotic Despair

PSYCHOTIC DESPAIR - Psychotic Despair

PSYCHOTIC DESPAIR jsou novou sebrankou v českém grindovém hájemství, což už samo o sobě leccos vypovídá… Ale ne, tentokrát nebudeme příliš hanit, a to ani navzdory faktu, že je self-titled kotouč nahrávkou debutovou. Jedná se totiž o vcelku příjemný, rychle odsýpající (gore) grindík tuzemské školy; tedy něco pro příznivce NEGLIGENT COLLATERAL COLLAPSE (mimochodem, kytarista již zesnulých NCC, Brain, se postaral o produkci, mix i mastering nahrávky a objevil se zde i v roli hosta), AHUMADO GRANUJO či nejnověji třeba JIG-AI a EARDELETE.

PSYCHOTIC DESPAIRV žádném případě si však nenalhávejme, že se jedná o něco převratného, úchvatného či dříve neslyšeného. Naopak. Dvouminutové skladby, klasické „tupa-tupa“ rytmy, sypačky, chorobné vokály (včetně mého oblíbeného prasečího kvíkotu) – zkrátka klasika, která pobaví zejména v živém provedení se sklenkou osvěžujícího nápoje v ruce. Avšak povedené kompozice, časté změny tempa, zvuk, celková produkce a koneckonců i vtipně řešený digipack zvedají prvotinu PSYCHOTIC DESPAIR mírně nad hranici průměru. Potěšující jsou i místy se vyskytující ozvěny severských žánrových veličin, což mi u domácích kapel většinou citelně schází…

Zkrátka a dobře, pokud jste příznivcem výše zmíněných seskupení, můžete tímto diskem bez většího rozmýšlení obohatit svou sbírku, hloupost určitě neuděláte. Ostatní si mohou případný nákup rozmyslet např. po vyslechnutí několika skladeb umístěných na MySpace. Mne deska navzdory prvotním obavám příjemně překvapila a rozhodně i pobavila. Muzikanti žádní začátečníci nejsou a nástroje nedrží v rukou poprvé, což se ve výsledku promítá i do stavby jednotlivých kompozic. Jak jsem již zmínil, o originalitě se sice dohadovat můžeme, avšak svůj prvotní účel – totiž notnou porci zábavy – PSYCHOTIC DESPAIR na této nahrávce bezezbytku nabízejí. A to určitě není málo.

PSYCHOTIC DESPAIR

 1

Deadmann

Verdikt

Vcelku příjemný, rychle odsýpající (gore) grindík tuzemské školy; tedy něco pro příznivce NEGLIGENT COLLATERAL COLLAPSE, AHUMADO GRANUJO či nejnověji třeba JIG-AI a EARDELETE.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 32:30

Produkce: Psychotic Despair & Brain
Studio: Monty Studio & Brain Sound Lab

www.myspace.com/psychoticdespair

Sestava

Skladby

  1. Deep Throat
  2. Synapsis Collapse
  3. Střevní potíže ve stavu beztíže
  4. Chemical Noise
  5. Blind Hate
  6. Whisper Of Anal
  7. No Latex No Fun
  8. Piss Gesichter
  9. Why?
  10. Humulus Lupulus
  11. Summer Putrefaction
  12. Lophius Piscatorius
  13. Inner Scream

Diskografie

Psychotic Despair (2007)