BLOOD DUSTER - Lyden Nå

BLOOD DUSTER - Lyden Nå

BLOOD DUSTER - Lyden Nå

BLOOD DUSTER - Lyden Nå

Nestává se věru příliš často, aby extrémní metalová kapela přišla s dvojalbem. Tento kousek se letos v létě „podařil“ australským nevycválancům BLOOD DUSTER. Dopomoci jim k tomu muselo vydavatelství z druhého konce světa – Obscene productions. Už je zažitým zvykem, že kapely, které se objeví na festivalu Obscene Extreme, zanedlouho své desky u Čurbyho i vydávají. Mnozí si jistě vzpomenete na poněkud svéráznou prezentaci těchto australských frajírků v červenci před dvěma lety, která byla zakončena vrhnutím pivního kelímku plného moči do publika.

BLOOD DUSTERVím, že to s recenzí souvisí jen pramálo, nicméně mi tímto svým počínáním BLOOD DUSTER k srdci příliš nepřirostli, a tak jsem možná zpočátku přistupoval i k jejich nové nahrávce. Tu zdobí velice povedené grafické zpracování. Od ztvárnění obalu až po fotky v bookletu CD se jedná o velice příjemný vizuální zážitek. Stylizace skupiny do rolí ozbrojených pouličních gangsterů má šmrncovní provedení a jde ruku v ruce s hudební náplní disků. Dílo je rozděleno na dvě řekněme tematické části. V té první, pro kapelu netradiční, si BLOOD DUSTER vyzkoušeli hoblování starého dobrého rock ’n’ rollu, což jim jde překvapivě dobře. Z několika průhledných avšak úderných a lehce zapamatovatelných riffů poskládané skladby mají správný drive, energii a v neposledním řádně i přesvědčivý nadhled. Reinkarnace starých dobrých punkových motivů jde australským až překvapivě k duhu a časem zjistíte, že se od jejich standardní tvorby až tolik neliší. To si plně uvědomíte po poslechnutí závěrečného kousku prvního disku – táborákového popěvku „The Night They Burned Old Emo Down“ a následném zasunutí druhého disku do přehrávače. Druhá polovina „díla“ je tvořena již klasickou BLOOD DUSTER rubanicí nesoucí se plně v intencích jejich lehce ironického grindu. Právě ta v tomto případě slouží jako důkaz faktu, že jejich grind nemá zas tak úplně daleko k brutálněji pojatému punku. I v tomto případě platí, že nahrávka odsýpá svižně a plynule a v rámci žánru v zásadě nemá vážnějších nedostatků. Zároveň však na druhou stranu ani nemá příliš mnoho výrazných a palec nahoru zvedajících míst. Všechno je tak nějak standardní, se sázkou na jistotu a bez odvahy z takto dobře vyjetých kolejí vybočit. Samozřejmě, že v mnoha případech je i tohle důvodem k maximální spokojenosti. Ono v konečném důsledku ani provedení „Lyden Nå“ nedává příliš mnoho příčin k nespokojenému prskání, ale mám-li mluvit sám za sebe, tak já osobně od BLOOD DUSTER čekal trošku odvážnější „show“ než jen, byť jinak velice solidní, přehrávání žánrových standardů.

PS: Album má dokonce i třetí část, která však není součástí recenzovaných disků. Je však volně k dispozici na domovské stránce kapely. www.bloodduster.com

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Standardně kvalitní album australských BLOOD DUSTER, jenž je rozděleno na dvě části, je zachycuje i v pro ně poněkud netradiční poloze. Příjemný poslech, který prošumí a zas toho tolik po sobě nezanechá.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 27:27 / 16

Produkce: Jason P.C.

www.bloodduster.com

Sestava

Skladby

  1. Disk 1:
  2. Intro
  3. Three Ohh Seven Ohh
  4. Piss Stomper
  5. The Kids Can Get Fucked
  6. Rock N Roll Jihad
  7. Broke Ass Bitch
  8. Myspace Your Face
  9. Angry Dragon
  10. I Love The Pills
  11. Duster Duster
  12. The Night They Burned Old Emo Down
  13. Disk 2:
  14. Tendons Sliced For Transport
  15. The Rich Breed Fucking Cockhead Children Who Will One Day Be Your Employer
  16. The World And Everyone In It Deserves To Die
  17. Recreational Killing
  18. Better Start A Seed Bank
  19. Child Labour Economics
  20. Barrel Chock Full Of Dead Cops
  21. Czech It Out I Got Some Rules
  22. Lustmord
  23. Oh My Myra Hindley
  24. E55
  25. Raped With A Tyre Iron
  26. I Saw Your Dad Sucking Off Another Dudes Dad
  27. Organs For Profit
  28. Strung Up With Cock In Hand
  29. Ballad Of Henry And Otis
  30. Slow And Longina