COMA VOID - Stormking Twilight

COMA VOID - Stormking Twilight

COMA VOID - Stormking Twilight

COMA VOID - Stormking Twilight

Když jsem Tima Fouche, lídra téhle partičky z Oregonu, potkal v Klánovicích, dal mi tehdy demo své kapely Merde (viz recenze v SR6). Upřímně – moc mne tenkrát nevzalo... Teď držím v rukou CD Coma Void, což jsou pohrobci zmíněných Merde, a nevěřím svým očím... tedy uším. Něco tak epicky nádherného, originálního, divokého, brutálního a neortodoxního zároveň jsem už drahou dobu neslyšel.
Obal desky vás vyvede z míry a nic nenapoví, protože umělecké cítění Tima, který je jeho autorem, je sice osobité, ale Viking jedoucí na koni uprostřed blesků vám nepoví o nic víc, než že jeho autor má zálibu v severských mýtech – a to je pravda pravdoucí, Tim je totiž maniak. O to maniakálnější je ovšem jeho hudba, kterou i s jejím originálně pokrouceným zvukem z BlackLake studia stvořil spolu se svými dvěma potrhlými kamarády Davem Hoopaughem /bg/ a Shadem Justicem /ds/. Hudbu Coma Void nelze při nejlepší vůli škatulkovat, protože v sobě obsahuje všechno od brutálního deathu přes black, grind až k hardcoru...
Nevídané, ale ono to sedí pohromadě a šlape tak sebejistě, že je to až k nevíře. Prostě blahem slintám... Pro velmi neobratné přiblížení hudby Coma Void si troufám použít náznak v podobě pikantní omelety ze starých Incantation, Cephalic Carnage, Bathory, C.S.S.O, Nasum a Converge... Slušný maglajs, co? Timovy riffy jsou bezprecedentně neurvalé a nepochopitelně provázané. Navíc je jeho vokální projev podobně proměnlivý jako jeho riffy – když vyřvává své texty, ovlivněné severskou přírodou a její mystikou, tak se dostává do tak šílených poloh, že to nelze popsat, to se prostě musí slyšet... Podobně je to i s rytmickou sekcí, jež Timovým riffům dává divoce proměnlivou, stylově variabilní, ale velmi sehranou kostru... Z tohoto zdánlivě nesourodého skeletu ale vzniká muzika, která mne nejen příjemně překvapila, ale nadchla mě a momentálně patří mezi perly mé sbírky. Nechápu a tiše naslouchám bouři Coma Void... je nelítostná, ale krásná.

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 68:58

www.ComaVoid.com

Skladby

  1. Stormking Twilight
  2. Lord of the Light's Axe
  3. Opal Hill Mining Disaster of 1911
  4. Cast into Misery, Cast into Distress
  5. Coma Void
  6. Shadow Beneath the Web
  7. Stone of the Seers
  8. Cave Gimp
  9. High Desert Freeze
  10. Crab-witch's Head
  11. Animal Wisdom
  12. Setting a Bad Tone
  13. Planetarium Quaalude

Diskografie

StormKing Twilight (2001)