ABHORRENCE - This World Is Dead...

ABHORRENCE - This World Is Dead...

ABHORRENCE - This World Is Dead...

ABHORRENCE - This World Is Dead...

S riadne tučnou náložou sú späť bratislavskí ABHORRENCE, na týchto stránkach a u všetkých dobre informovaných tuzemských priaznivcov tvrdej gitarovej muziky už niekoľko rokov zaslúžene oslavované slovenské hácéčkové jednotky. Už na predchádzajúcom albume bol jasne badateľný príklon k jednoduchšiemu, priamočiarejšiemu a chytľavejšiemu materiálu. Zvukoví teroristi z petržalského Auparku v tomto trende úspešne pokračujú aj na novinke s mierne patetickým názvom „This World Is Dead...“.

Hardcore je výsostne živou, koncertnou muzikou. Kto s týmto faktom pri tvorbe svojho štúdiového počinu neráta, v drvivej väčšine prípadov sa žalostne popáli. ABHORRENCE to dávno vedia, sú z nich ostrieľaní profíci – pri počúvaní ich nového matroša viete celkom presne, v ktorých pasážach to bude v kluboch najviac vrieť, ktoré riffy rozpútajú v pite pravé peklo. Neúprosne valcujúca rytmika evokujúca demolačný beh riadne nasratého nosorožca, kvalitne zasekávajúce gitary, pestré a pre túto kapelu priam značkové melodické vyhrávky a nad tým všetkým texty o mladej a ťažko skúšanej slovenskej HC/punk scéne („Fake“, „To Keep Alive“, „With Loaded Guns“), o tínedženeroch v meste na nesprávnej ceste („Dopehead“) alebo o rozdrásanej duši súčasného mladého človeka („Bye Baby“, Stand Up & Fight“). Príťažlivý balíček vyšperkovaný profesionálnym obalom a na slovenské pomery fantastickým zvukom z dielne stále aktívnejšieho a šikovnejšieho Davida z Lučenca (Morpheus Multimedia) tak v konečnom dôsledku naozaj v ničom nezaostáva za žánrovou modernou typu THE GHOST INSIDE alebo RECON.

ABHORRENCE

Pri vymenovávaní všetkých týchto hudobných pozitív však naozaj zamrzí celkový imidž kapely, výraznou mierou ovplyvňovaný jej najužším fanúšikovským zázemím. Elitárstvo, vymedzovanie sa, uzatváranie sa do zbytočných a zúfalo malých škatuliek (Jamey Jasta z HATEBREED dobre vie, prečo vždy a všade hovorí o „hardcore and metal roots“), detinské čierno-biele videnie sveta a kŕčovité hľadanie nepriateľov za každú cenu. Pri pohľade do bukletu „This World Is Dead...“ a na úsmevné nápisy „powered by Fender, Paiste...“ naozaj nemám pocit, že by ABHORRENCE chceli byť zaprdenou DIY kapelou pre úzku skupinu fajnšmekrov.

 379

Rudi

Verdikt

Domáca HC špička s albumom na skutočne európskej úrovni. Žiaľ, aj s typicky slovenskými chybičkami krásy.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 26:11

Produkce: ABHORRENCE
Studio: Morpheus Multimedia, Lučenec, Slovakia

www.myspace.com/abhorrence

Sestava

Skladby

  1. Fake
  2. Dopehead
  3. Bye Baby
  4. Stand Up & Fight
  5. To Keep Alive
  6. Always & Forever
  7. With Loaded Guns
  8. This World Is Dead...

Diskografie

This World Is Dead... (2009)
The Blood Of Hatred (2006)
Burial Of Evil (2004)