SUIDAKRA - Arcanum

SUIDAKRA - Arcanum

SUIDAKRA - Arcanum

SUIDAKRA - Arcanum

Kapel, které mixují koktejl heavymetalových riffů a sól s blackovými klávesami a skřehotem je stále více. Ne že by to bylo špatně, třeba vlastně vzniká nový styl. Pro SUIDAKRu je mixování výše zmíněných aspektů typické. Ale SUIDAKRA zdaleka není jen o tom. Některé písně jsou vysloveně středověké balady, je tam vůbec velký vliv gotiky. SUIDAKRA má vlastní gesicht, jejich koncert musí být zajímavá záležitost - hudba SUIDAKRy je hned energická a uřvaná a hned mírná a melancholická, boostrované kytary versus vybrnkávání na španělky, dvojšlapové bicí versus melancholické klávesy, to vše zde uslyšíte. To by vám stačilo asi na definici hudby a teď k tomu, co má SUIDAKRA za sebou.

Pět členů, z toho jedna slečna (krásná slečna, půlbodík k hodnocení - ne to kecám :)), vznikli v roce 94, mají za sebou teď již čtyři desky s pěknými obálkami. Jsou němci a je to vidět. Podobně jako "silnější" krajani BLIND GUARDIAN mají hudbu pěkně vyšperkovanou s uhlazeným precizním zvukem.
První tři skladby se nesou v tradičně brutálním black/deathovém tempu s občasnými záchvěvy melodického zpěvu, občas s melodickými rify. Celkově však jsou nadstandartní a poměrně chytlavé a co je hlavní - mají stoupající tendenci. Překvapivý průlom udělá skladba "Rise of Taliesin". Je hrána na španělky, loutny, je melodická se sborovým refrénem. Nese se ve středověkém/gotickém (??) rytmu a má obrovské kouzlo. Kdo milujete balady od BLIND GUARDIAN jako například "Bard´s Song - In the Forrest", tuto skladbu si jistě zamiluje. Další dvě skladby "To rest in Silence" a "Gates of nevermore" (že by inspirována slavným dílem Neila Gaimana ??) jsou energické jako první tři, ale obsahují víc speedovější a gotičtější riffy, nejsou tak tvrdé jako v prvních třech skladbách. Následuje instrumentálka "Serenade to a Dream"....jak to vystihnout jedním slovem.....nádhera... španělky, klávesy, pomalé, baladické tempo. Následuje ještě jedna skladba ve středním tempu a hned po ní je coververze od britských folkmetalových pionýrů SKYCLAD - "The One Piece Puzzle".
Tak abych to shrnul, jde o velmi "precizní" a poměrně chytlavou kapelu s vlastní hudební tváří, o které ještě určitě uslyšíme. Jejich smysl pro energii i melodie je velice vyvinutý.

 Přidejte svůj názor

Radalf

Verdikt

Tak abych to shrnul, jde o velmi "precizní" a poměrně chytlavou kapelu s vlastní hudební tváří, o které ještě určitě uslyšíme. Jejich smysl pro energii i melodie je velice vyvinutý.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 41:32

Produkce: Andy Classen
Studio: Stage One

www.suidakra.com

Skladby

  1. Wartunes
  2. Last Fortress
  3. Dragonbreed
  4. Rise of Taliesin
  5. Rest in Silence
  6. Gates of Nevermore
  7. Serenade To A Dream
  8. Arcane Spell
  9. The One Piece Puzzle

Diskografie

Signs For The Fallen (2003)
Emprise To Avalon (2002)
Arcanum (2000)
Lays From Afar (1999)
Auld Lang Syne (1998)
Lupine Esence (1997)