HATEBREED - For The Lions

HATEBREED - For The Lions

HATEBREED - For The Lions

HATEBREED - For The Lions

Album šikovne vybraných a ešte lepšie zahraných prevzatých skladieb je to najlepšie, čo sa mohlo tejto kapele prihodiť v situácii po albume „Supremacy“ a pred chystanou novinkou „Hatebreed“. Zabudnúť na číhajúce kŕče tvorivosti, s chuťou si zahrať obľúbené hitovky, uvoľniť sa. Je to počuť a počúva sa to veru veľmi dobre.

Je sympatické, že si nevyberali zaručené trháky a dobre známy songy, ale vo väčšine prípadov skôr menej nápadné fajnšmekerské chuťovky. Veľmi umne sa tu miešajú všetky možné vplyvy, ktoré členovia HATEBREED vnímali a brali za svoje dávno pred oficiálnym vznikom ich kapely v roku 1994 a tiež v ďalšom priebehu hudobne takých pestrých zlatých deväťdesiatych rokov. Všetko to, čo robí hudbu HATEBREED takou zaujímavou a pútavou, je tu zobrazené v plnej nahote v tých najparádnejších výkladných skriniach. Metal, hardcore a punk v riadne priamočiarej a násilnej podobe.

HATEBREEDViac ako solídne zvládnutá verzia slayerovky „Ghosts Of War“, v ktorej Matt Byrne dokonalým lombardovským spôsobom prevetral svoje kotly, je vskutku skvostným úvodom do celej kolekcie. V rámci nej snáď najviac vyčnieva metallikovská „Escape“, v ktorej hviezdi Jamey Jasta parádnym melodickým vokálom. Singlovka a na koncertoch po vydaní „For The Lions“ najčastejšie hraná delovka „Thirsty And Miserable“ od BLACK FLAG a tiež výborná „Hatebreeders“ od MISFITS – to sú dve tučné punkové šťuky, ktoré robia na tomto albume riadny prievan. Metalové podhubie HATEBREED a tiež ďalších súčasných hécéčkových veličín je neodškriepiteľné; radosť počúvať, s akou chuťou Jasta a spol. hrajú skladby ako „Refuse/Resist“ od SEPULTURY či „I´m In Pain“ od OBITUARY. Skladby od oteckov žánru AGNOSTIC FRONT, MADBALL, SICK OF IT ALL a CRO-MAGS sú tu zvládnuté s bravúrou a s príchuťou takmer povinných cvikov. Moju maličkosť viac potešila pocta nadčasovým a dnes neprávom tak trochu zabudnutým MERAUDER, ktorí hrali to, čo HATEBREED dnes, už v roku 1995 na úžasnom albume „Master Killer“. Je známe, že Jasta je veľkým milovníkom južanských sludge majstrov CROWBAR, ale to, ako sa dokázal vcítiť do spevu zlomeného Kirka Windsteina v skladbe „All I Had I Gave“, skutočne vyráža dych.

Naozaj úprimne závidím mladým fanúšikom HATEBREED, ktorí zo všetkých týchto kúskov nepoznajú žiadny, prípadne iba málo z nich. Musí to byť vzrušujúce poslucháčske objavovanie. Pre starých vlkov je „For The Lions“ príjemný party album, ktorý síce pobaví, ale časom aj tak núti vrátiť sa napríklad k doske „Supremacy“, ktorá naopak každým počúvaním rástla do monštróznych rozmerov. V prípade „For The Lions“ rozhodne nečakajte nič historicky zásadné v štýle „Undisputed Attitude“ či „Garage Inc.“, je to „iba“ zábavný album plný kvalitných cover verzií.

 1

Rudi

Verdikt

Podarená zbierka prevzatých skladieb od kapiel, ktoré formovali hudobné názory mocných HATEBREED.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,1 / 10

Další informace

Stopáž: 48:02

Produkce: HATEBREED & Zeuss
Studio: Trod Nossel - Wallingford, CT & Planet Z Recordings - Hadley, MA

www.hatebreed.com

Sestava

Skladby

  1. Ghosts Of War
  2. Suicidal Maniac
  3. Escape
  4. Hatebreeders
  5. Set It Off
  6. Thirsty And Miserable
  7. All I Had I Gave
  8. Your Mistake
  9. I´m In Pain
  10. It´s The Limit
  11. Refuse/Resist
  12. Supertouch/Shitfit
  13. Evil Minds
  14. Shut Me Out
  15. Sick Of Talk
  16. Life Is Pain
  17. Hear Me
  18. Boxed In

Diskografie

The Concrete Confessional (2016)
The Divinity Of Purpose (2013)
Hatebreed (2009)
For The Lions (2009)
Live Dominance (DVD) (2009)
Supremacy (2006)
The Rise of Brutality (2003)
Perseverance (2002)
Satisfaction Is The Death Of Desire (1997)