ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2009 - Rozštěp Metalopolis

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2009 - Rozštěp Metalopolis

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2009 - Rozštěp Metalopolis

ANÁLEK FOTBÁLEK CUP 2009 - Rozštěp Metalopolis

Jako každý rok, tak i na letošní jaro naplánovala redakce Metalopolis další ročník populárně-metalového fotbalového turnaje s názvem Análek fotbálek. Smutnou pravdou sice je, že ta zmíněná prestiž už zřejmě zůstala pouze v nitru redakce a že některé týmy mají tuto akci již docela na háku, přesto se ale podařilo turnaj docela pestře a bohatě obsadit.

Po jednoroční vynucené pauze se turnaj opět vrátil do sportovně přívětivého prostředí areálu Hamrsport v Braníku. Minulý turnaj byl díky uspořádání na hřišti 5+1 dost nezáživný, proto si pořadatelé a diváci díky opětovnému zavedení systému 4+1 slibovali rapidní zlepšení a s ním související vyšší počet branek než posledně.

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009

Chutě do skoku, kozlíci...

Tentokrát se nedostavil tradiční účastník tým Paya a nehodilo se to ani Fobii, nicméně se podařilo domluvit jiné zvučné jméno mezi webovými plátky, a to Abyss. Pořádající tým již nevydržel vnitřní tlak a ve jménu zachování dobré party a zamezení nezdravé konkurence mezi hráči se rozštěpil na dvě mužstva a to Metalopolis „A“ a Metalopolis Matadors. První tým měl v plánu atakovat první místo, druhý si jako hlavní cíl turnaje určil Rudiho a Thornovy holenní kosti. Rozpis turnaje doplnil spolehlivý tým Čtenářů a samozřejmě nemohl chybět Marastjakcyp, který chtěl tentokrát radikálně otočit kormidlem dějin, a po výsledkově velmi slabých posledních letech hodlal konečně dosáhnout na titul.

Hned první zápas sliboval nevšední podívanou – jednalo se totiž o historicky první derby nově vzniklých týmů Metalopolis. Papírově jasně silnější tým „A“ nechtěl ponechat nic náhodě a hodlal rozhodnout již v prvním poločase, aby mohl v tom druhém šetřit síly na těžší zápasy. Naplánovaná taktika vyšla do puntíku přesně, když poločasové vedení zařídili Thorn společně s Dalasem, který byl zřejmě tak natěšený na tento zápas, že si pro samý zápal popletl branky a spolehlivě zavěsil do té vlastní. V druhé půli to byla spíš taková ta hra kočky s myší, kromě Mildy skórovali všichni hráči týmu „A“ a Matadors se prakticky nedostali ani k náznaku nějaké brankové nebo nohulámající příležitosti. Konečný výsledek 6:0 pro „Áčkaře“ byl celkem odpovídajícím odrazem toho, jak to vypadalo na hřišti.

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009

Bacha, zahybá ti noha!

Druhý zápas svedl dohromady velkou neznámou, tj. tým Abyssu, proti každoročnímu aspirantovi na celkové vítězství – Čtenářům. Odborníci a brookeři odhadovali sílu Abyssu zhruba na úrovni MP Matadors, nicméně realita byla poněkud jiná a na hře Abyssu bylo jasně znát, že sestava není moc sehraná, a že jim skutečně jde spíše o to zúčastnit se, než vyhrát. Čtenáři i v exhibičním tempu nasázeli soupeři osm branek, žádnou nedostali a již vyhlíželi těžšího soupeře.

V pořadí třetí mač se v konečném účtování ukázal jako rozhodující pro celý turnaj. Nastoupili v něm týmy Metalopolis „A“ a MJC. Kdo čekal jasné vítězství týmu Metalopolis (jako tomu povětšinou bylo v předcházejících ročnících), ten byl nemile překvapen. Marasťáci se rapidně zlepšili a velmi zřetelně se projevily fotbálky, které pravidelně chodí hrát právě do branického areálu. Ten se stal tedy jakýmsi jejich domácím hřištěm, což se ukázalo jako velká výhoda. Na druhé straně, tzn. u týmu Metalopolis, se pomalu prodíraly na povrch jisté nedostatky – sehranost byla celkem na solidní úrovni, ovšem co bylo téměř fatální, to byla absence fyzické kondice, s tím související nedostatečné nasazení (což se projevovalo hlavně v útočné fázi) a zejména totální vyhoření někdejší střelecké hvězdy MP – Rudiho. Tento ex-střelec, který v minulosti zatěžoval konta soupeřů pravidelnými přísuny branek, byl nyní jen stínem sebe samého, a neznamenal pro soupeře prakticky žádné nebezpečí. To trochu rozhodilo koncepci Metalopolis, poněvadž se původně měla razit taktika „ostatní makají a bojují, Rudi dává góly“, která přišla jaksi na buben. Díky tomu byl zápas s MJC zejména bojem o střed hřiště s minimem šancí na obou stranách. Do vedení šel tým Metalopolis díky vlastní brance soupeře, jenž ovšem prakticky vzápětí potrestal chybnou rozehrávku MP a jelo se znovu od začátku. V druhé půli převzal více iniciativy Marast a po několika opravdu nebezpečných šancích si museli hráči MP připustit, že prohra není zas tak nereálná. Naštěstí se podařilo zmíněné šance přečkat a v poslední minutě zápasu vzal na sebe odpovědnost kapitán týmu MP Milda, který po úprku přes celé hřiště zápas rozhodl. Nebylo to úplně zasloužené vítězství, ale na to už se historie neptá.

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009

Ty máš určitě ulepenou ruku...

Soubojem o udržení by se dalo nazvat střetnutí týmu MP Matadors s Abyssem, pokud by se z Análku fotbálku mohlo spadnout ještě hlouběji, třeba do nějaké žumpy. To zde ovšem nehrozí, proto se hrálo spíš o konečné umístění. Matadoři ukázali, že nejsou žádná ořezávátka, a zejména Darkmoor se rozehrál k velkému výkonu.Výsledkem 6:0 si Matadoři vyrovnali gólovou bilanci a zvedli pošramocené sebevědomí.

V zápase MJC proti Čtenářům by se kterýkoliv jiný ročník očekávalo vítězství druhých jmenovaných, ale tento rok už se předem vědělo (také díky absenci původních zakladatelů čtenářského mužstva), že Čtenáři na první místo zřejmě aspirovat nebudou a samotný zápas tomuto faktu dal za pravdu. MJC si pohlídal vítězství 3:1 a krom jedné gólově zakončené šance nepustil Čtenáře k výraznějšímu ohrožení vlastní branky.

Utkání áčka Metalopolis a Abyssu bylo jen formalitou a trháním střeleckých rekordů. V průměru každou minutu a čtvrt lovili hráči Abyssu míč ze své branky – to je asi nejlepší přiblížení průběhu zápasu. Konečné skóre 16:0 je, dle historických análků, nejvyšším vítězstvím v dějinách tohoto turnaje.

Proti Čtenářům měli Matadoři jedinečnou šanci atakovat medailové pozice. Skutečně se velmi snažili, ale štěstěna byla proti nim. Třebaže měli většinu zápasu převahu a vytvořili si několik skutečně zajímavých šancí, nedokázali zareagovat na brzký gól soupeře a pomalu se museli začít smiřovat se čtvrtým místem.

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009

Jestli nepřestaneš kopat, shodím tě ze schodů!

Marast pojal střetnutí s mužstvem Abyssu velmi lehkovážně a nechal si od tohoto týmu, který dosud neskóroval, vstřelit tři branky. Snažil se akorát DMC, který skóroval hned osmkrát a nepřipustil žádné překvapení.

V případě prohry týmu Metalopolis „A“ se Čtenáři by se na první místo dostal Marast, který by měl tím pádem v minitabulce těchto tří mužstev nejlepší vzájemnou bilanci. Proto, pokud chtěl zůstat na prvním místě, musel tým Metalopolis v tomto zápase neprohrát. Bylo to opravdu veliké drama, nervozita se lepila hráčům MP na kopačky, opět se spalovalo velké množství šancí, takže si celý tým náramně oddechl, když přišlo vysvobození v podobě závěrečného hvizdu.

Marast si alespoň trochu spravil chuť v závěrečném utkání proti Metalopolis Matadors. Na Matadorech se projevila únava a relativně vysoký počet zranění, což je přinutilo nouzově lepit sestavu a to se proti tak silnému týmu naplno projevilo. Marast o svém vítězství rozhodl již v první půli a poté už utkání jen v klidu kontroloval.

Zlatý hattrick se tedy dostavil, tým Metalopolis „A“ vyhrál Análek fotbálek již potřetí za sebou. I přes brilantní defenzivní statistiky je zde však mnoho velkých „ALE“, ze kterých, když se tým MP nepoučí, mohou v dalších ročnících resultovat velké nepříjemnosti.

Závěrem by organizační tým rád poděkoval všem týmům za to, že si udělaly čas a neváhaly zdolat někdy i značné vzdálenosti při výpravě na tento turnaj. Speciální pochvalu pak zaslouží tým Abyssu, který si odbyl tento rok premiéru a i přes určité výkonnostní rezervy přistoupil k celému turnaji s velkou odpovědností a nadšením. Společně s ostatními týmy tak přispěl k tomu, že byla zachována vysoká společensko-kulturní úroveň a všichni si to pořádně užili – a o to v první řadě jde, nebo ne?

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009

Kolik článků jsi napsal, že tu tak blbě stojíš?

Výsledková část:

METALOPOLIS „A“ vs. METALOPOLIS Matadors
6:0 (2:0)
2x Thorn
1x Dalas vlastní, Rudi, Stray, Radicalcut

ABYSS vs. ČTENÁŘI Metalopolis
0:8 (0:2)
4x Machina
2x Vike, Maslo

METALOPOLIS „A“ vs. MARASTJAKCYP
2:1 (1:1)
1x Milda
1x vlastní, 1x DMC

METALOPOLIS Matadors vs. ABYSS
6:0 (4:0)
4x Darkmoor
1x Dalas, Manatar

MARASTJAKCYP vs. ČTENÁŘI Metalopolis
3:1
1x DMC, 1x Machina
2x n.a.

METALOPOLIS „A“ vs. ABYSS
16:0
6x Thorn
5x Stray
4x Radicalcut
1x Rudi

ČTENÁŘI Metalopolis vs. METALOPOLIS Matadors
1:0 (1:0)
1x Archangel

ABYSS vs. MARASTJAKCYP
3:8 (1:6)
3x n.a., 8x DMC

ČTENÁŘI Metalopolis vs. METALOPOLIS „A“
0:0

MARASTJAKCYP vs. METALOPOLIS Matadors
7:2 (4:1)
7x DMC, 2x Darkmoor

ANÁLEK FOTBÁLEK 2009


Konečná tabulka:

1. METALOPOLIS „A“ 3-1-0, 24:1, 10
2. MARASTJAKCYP 3-0-1, 29:8, 9
3. ČTENÁŘI Metalopolis 2-1-1, 10:3, 7
4. METALOPOLIS Matadors 1-0-3, 8:14, 3
5. ABYSS 0-0-4, 3:30, 0

 116

Milda