MANOWAR - Thunder In The Sky

MANOWAR - Thunder In The Sky

MANOWAR - Thunder In The Sky

MANOWAR - Thunder In The Sky

Je-li něco pevnějšího než mořský útes, vytrvalejšího než keňský běžec, nezdolnějšího než tři sta Sparťanů a věčnějšího než Řím, pak je to Joey DeMaiova víra v heavy metal. Dávno je tomu, co tito svalnatí válečníci dobývali metalová pole. Nicméně podobně jako jiné staré a ještě starší kapely se drží svého kopyta a na stará kolena již od nich nelze moc výkyvů očekávat. Že bude další album pokračováním hudební linie, která své okovy pevně zakotvila v „Louder Than Hell“ (v podstatě mnohem dříve...), je jasné asi jako, že se Joey DeMaio ráno vzbudí a zvolá: „Jsem stále králem heavy metalu!“. Ostatně nač něco měnit, k současnému stylu vedla dlouhá a strastiplná cesta a nedej Satan se inspirovat od těch, pro které MANOWAR byli vzorem. „Thunder In The Sky“ je EP, proto se mu nedostává velké recenze. Obsahuje několik nových písní, které navazují na posledních pár alb. Netřeba je nijak zvlášť představovat, ale symbolizují to lepší z jejich tvorby. Především je ale tohle EP příjemné tím, že neobsahuje ty tuny patosu, které byly na desce předchozí. Pět slušných skladeb bylo de facto to, co se nakonec vydestilovalo z „Warriors Of The World“ i „Gods Of Metal“. Jako bonusový přídavek je CD, kde je skladba „Father“ nazpívaná v patnácti různých jazycích (v češtině ne). Tohle raději komentovat nebudu. Hodnocení si pro mini CD odpustím, ale celkový dojem není špatný. Co taky po stárnoucích metalových motorkářích chtít více, než dávku slušného heavy metalu?

 137

Manatar

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-
Čtenáři
5,7 / 10

Další informace

Stopáž: 93:16

www.manowar.com

Diskografie

The Lord Of Steel (2012)
Battle Hymns MMXI (2010)
Thunder In The Sky (EP) (2009)
Gods Of War Live (2007)
Gods Of War (2007)
The Sons Of Odin (EP) (2006)
The Dawn Of Battle (single) (2002)
Warriors Of The World (2002)
Hell On Stage (Live) (1999)
Hell On Wheels (Live) (1997)
Louder Than Hell (1996)
The Triumph Of Steel (1992)
Kings Of Metal (1988)
Fighting The World (1986)
Sign Of The Hammer (1984)
Hail To England (1984)
Into Glory Ride (1983)
Battle Hymns (1982)