THE SCARABEUSDREAM - Sample Your Heartbeat To Stay Alive

THE SCARABEUSDREAM - Sample Your Heartbeat To Stay Alive

THE SCARABEUSDREAM - Sample Your Heartbeat To Stay Alive

THE SCARABEUSDREAM - Sample Your Heartbeat To Stay Alive

Screamo-post hardcorový feeling v hudbě, kde jsou jen jedny bicí a jedny klávesy? Opravdu je to možné? S THE SCARABEUSDREAM ano! Tito Rakušané produkují hudbu, která převedla do dvou nástrojů hravé postrockové výlevy, afektované vokály typické pro prog emocorové nohsledy MARS VOLTy, energii posthardcorových epileptiků a spoustu dalšího materiálu. Připravte se na netradiční a nekonvenční zapojení klavíru, jehož zvukový rejstřík by se dal přirovnat k barvám duhy. Od akademicky chladné modři, přes roztěkaný neurotický disharmonický okr, až po noisově štiplavý krvavý a zbustrovaný hutný sound, který drtí a ničí. Ano. Zbustrované klávesy. Slyšíte dobře. I živě klavírní linky Bernd Supper přegainuje tak vehementně, že nástroj přirozeně bustruje.

THE SCARABEUS DREAM

Na poněkud ufňukané vokály, jenž na sebe berou podobu vysokého vyřvaného ječení, dramatických deklamací nebo lehce zamlžených melodií, jsem si sice musel chvilku zvykat, ale tento čas se vyplatil. Ze „Sample Your Heartbeat To Stay Alive“ doslova srší emoce na všechny strany. Naprosto famózní je pak klipovka a nejsilnější skladba alba nazvaná „Stroller Store“, která je hudebně i vizuálně směsí atmosféry kultovního filmového snímku „Metropolis“, „Spalovače Mrtvol“ a němých grotesek z počátků kinematografické éry.

Velmi oceňuji klávesové rejstříky, které jsou používány. V drtivé většině jde o klavírní zvuky, které přecházejí do výše zmíněného rozostřujícího bustření. Jen velmi opatrně Bernd sahá po jiných zvukových rejstřících, ať už jde o synthy rozkouskované industriální rytmikou v téměř jedenáctiminutové „Amaro“ , nebo drobné zvukové ozdůbky v jiných skladbách.

Ohraničit, začlenit nebo zaškatulkovat hudbu, kterou THE SCARABEUSDREAM komponují, je zkrátka těžké. Spousta vlivů a dva nástroje – unikátní projekt, který balancuje někde mezi afektovanou emotivní vlnou zabalenou do neoposlouchaného bezkytarového kabátce a vkusným, dobře mířeným experimentem.

 2

RIP
RIP

Verdikt

Unikátní projekt, který balancuje někde mezi afektovanou psychedelickou emotivní vlnou, zabalenou do neoposlouchaného bezkytarového kabátce a vkusným dobře mířeným progresivním experimentem.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,6 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Break In June
  2. Amaro
  3. Strollerstore
  4. Nimesis Out Of Senses
  5. Somewhen She Told Me
  6. Dark Shelves
  7. Everything´s Gone

Diskografie

Sample Your Heartbeat To Stay Alive (2007)