MIDNIGHT SCREAM - War Never Changes

MIDNIGHT SCREAM - War Never Changes

MIDNIGHT SCREAM - War Never Changes

MIDNIGHT SCREAM - War Never Changes

Svetlo sveta uzrel štvrtý album kapely MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša. Dlhé čakanie naň sa oplatilo, skupine sa podarilo nahrať najzrelší materiál vo svojej kariére. Kto sleduje tvorbu tejto (už znova) pätice vie, že nestagnuje na mieste, ale s každým albumom sa posúva míľovými krokmi vpred a pritom si vždy zachová vlastnú tvár. „Midnighti“ ostali aj na „War Never Changes“ verní power/thrash metalu, ktorého pritvrdenú formu prezentovali už na predposlednom počine „Shadowplay.“

Skladby s nezameniteľným gitarovým rukopisom Pavla Ďuriša a nespútaným, dravým vokálom Jara Šajgalíka, ktorý sa už medzičasom zaradil k poznávacím znameniam kapely, okorenili klávesy Laca Gilánika. Hoci tentokrát dostali väčší priestor, žiaden návrat k debutu „My Girlfriend Death“ sa nekoná. Sú použité v rozumnej miere, na dokreslenie atmosféry bez toho, že by skladbám odoberali razantnosť a hutnosť. Na albume niet slabého miesta. Pri prvom počúvaní sa vám môže stať, že jednotlivé skladby vám splynú do jedného veľkého celku, a vy máte chuť si album pustiť znova. Neznamená to však, že by materiál bol nečitateľný či príliš komplikovaný, len obsahuje veľa rôznorodých motívov, niekedy s mierne progresívnym nádychom. Každá z deviatich skladieb je silná a každá z nich obsahuje veľa rafinovaných detailov, ktoré pri prvom počúvaní ani nevyjdú na povrch.

Ako sa už stalo dobrým zvykom, kapela si aj tento album, ktorý opäť nahrávala vo svojom domácom štúdiu, vydala na vlastné náklady. Cédéčko doplnila o multimediálnu stopu, kde nájdete texty skladieb, množstvo fotografií, videoklip k skladbe „Fuga Mortis“ a záznam z live vystúpenia, ktoré kapela odohrala začiatkom roka v predprograme Andrého Matosa. Skalní fanúšikovia si najnovší album môžu objednať aj v limitovanej verzii vo forme digipaku.

 Přidejte svůj názor

Petra

Verdikt

Zatiaľ najvyspelejší album slovenskej formácie MIDNIGHT SCREAM, ktorý by si nemali dať ujsť všetci vyznávači power/thrash metalu amerického strihu.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:39

www.midnightscream.sk

Sestava

Skladby

  1. War Never Changes
  2. Fuga Mortis
  3. Time For Silence
  4. Unspeakable
  5. Life Is so Divine
  6. Vanity
  7. Obsessive Love
  8. Menticide
  9. Voice Of Deception

Diskografie

War Never Changes (2009)
Shadowplay (2007)
The Storm Is Just Coming (2004)
My Girlfriend Death (2002)
My Girlfriend Death (vlastný náklad) (2001)
Midnight Scream (demo) (2000)