OPEN HELL FEST 2002 - preview

OPEN HELL FEST 2002 - preview

Dalším představovaným letním festivalem je volyňský Open Hell fest, jehož letošní ročník se málem neuskutečnil. Jestliže sledujete dění na domácí scéně, jistě vám neuniklo, že pořadatelé této akce měli nemalé problémy s některými občany města Volyně nelibě nesoucími přítomnost zle vyhlížejících (zcela nepochybně) kriminálníků a vrahů oděných do příšerných metalových obleků. Ale zanechme trpké ironie...
Hlavním a nejpozitivnějším faktem je to, že se OPEN HELL fest koná i letos a podle posledních informací se bude rozhodně na co dívat, potažmo naslouchat. Základní informace jsem i v tomto případě doplnil krátkým rozhovorem s pořadatelem - Rámusem (mj. i členem blackové kapely AVENGER). Takže nyní je už rozhodnutí na vás, každpádně se návštěva tohoto podniku zcela určitě vyplatí!!!

Zdravím Tě Rámusi! Pověz prosím pro nezainteresované (ačkoliv si myslím, že jich moc nebude) něco o historii Open Hell Festu, jehož již pátý ročník nás letos čeká.
Open hell začínal před pěti lety jako metal/HC/punk fest a půběhem času se z něho stal ryze metalový fest jak jsme si vždy přáli.Festival se koná v pěkném přírodním areálu letního kina ve Volyni okres Strakonice v Jižních Čechách s částečně zastřešeným hledištěm.Už od začátků preferujeme festival s jedním podiem a tak tomu zůstane i letos.Taková je stručná historie.

Tolik tedy minulost. Jak jsem již uvedl, letos se koná v pořadí pátý ročník Open Hell-u a když se dívám na soupisku vystupujících kapelm, je tam nejedno velmi zajímavé jméno. Například švédští smrťáci CENTINEX anebo domácí koně Silent Stream of Godless Elegy, Root a další. Nepochybně se i mezi méně zavedenými spolky najde nejedno příjemné překvapení. Máš pro nás nějaký tajný tip?
Jasně že tipů by bylo dost,myslím však že každý fanda metalu si najde toho svého "koňě" jak mezi stálicemi festivalu tak i mezi novými jmény.Já bych jen naznačil že se bude kalit pěkně žhavá švédská ocel.Nechci nikoho předem vyzdvihovat,nechme se překvapit.

Jak to vypadá s ubytováním, občerstvením a vůbec se službama v areálu?
Všechno bude připraveno pro maximální spokojenost návštěvníků,víme že k nim máme trochu dluh z loňského roku ohledně občerstvení a vynasnažíme se aby letos bylo vše v pohodě a hlavně bez dlouhých front.V areálu je samozřejmě možné zdarma stanovat a nebude chybět většina českých prodejců všeho možného zboží /ne drogy !!!/

Kolem Open Hell fest-u se loni rozpoutala docela veliká aféra. Podle mých informací v ní šlo o to, že se skupina Volyňských občanů rozhodla sepsat petici proti konání této akce v jejich městě, ale jak máme možnost vidět, vše nakonec dopadlo dobře ve prospěch festivalu. Jaký tedy měla tato nepříjemná záležitost nakonec průběh?
Průběh této kampaně byl hlavně hrozně vleklej,což nám pěkně zkomplikovalo práci na letošním ročníku.Neděláme si ani velké naděje že by mohl být Open Hell i příští rok ve Volyni.Letos se nám to ještě podařilo obhájit ale kdo ví co bude následovat po letošním ročníku.Je ale pravda že to záleží hlavně na návštěvnících festivalu,na jejich chování záleží nejvíc další možná pokračování vůbec všech festivalů.Ono prosazení akce našeho zaměření není vůbec lehká věc,já můžu jen říct že nakonec jsme měli největší problémy s nábožensky založenými občany ve Volyni. FUCKFUCKFUCK.....

Rámusi, děkuji Ti za Tvůj čas a ochotu a ještě poslední otázka, která se sama nabízí – co by jsi vzkázal všem potencionálním I rozhodnutým návštěvníkům Open Hell fest-u?
Co bych vzkázal? Potencionálním návštěvníkům jen tolik,přijeďte dobře se bavte a posudte jak se nám vše vydrřilo či nikoli a těm věrným asi jen to aby se dobře bavili i letos.Připravili jsme pro všechny spoustu lahůdek,jen ochutnat.....

OPEN HELL FEST 2002 / vol. 5
VOLYNĚ 26. - 27.7.2002

Okres Strakonice, letní areál "NA NOVÉ", 50 m od vlakového nádraží
PÁTEK: 17:00-01:30, SOBOTA: 11:30-01:30

!!!!!!! AKCE SE KONÁ ZA KAŽDÉHO POČASÍ !!!!!!!
Areál je částečně zastřešen!

Pro všechny milovníky pěnivého moku máme zprávu, že i letos se na festivalu bude opět točit místní dle našeho názoru velice kvalitní pivo Nektar. Bylo nám přislíbeno, že během festu nevzniknou žádné nesnáze (čímž máme na mysli zejména loňské fronty).

Samozřejmostí bude i bohatý výběr jídla za opravdu rozumné ceny.

Pátráte po způsobu přenocování? Pokud nezvolíte metodu nepřetržité kalby, vezměte si s sebou stan, místo pro stanování (letos opravdu zatravněné) je k dispozici v areálu zdarma. Nebo potřebujete radu s rezervací v některém z Volyňských hotelů? Kontaktujte nás na níže uvedeném e-mailu.

Připravte svou peněženku na extrémně široký výběr v prodeji metalového zboží na festu!! Již tradičně k nám přijíždějí prodávat distributoři z Čech, Německa, Polska atd.

Vstupenky Ceník:
380,-Kč na místě
300,-Kč (předprodej - nutno připočítat 30 Kč - půlka ceny poštovného formou dobírky)
270 Kč (cena pouze za sobotu)
Info: Rámus agency: 0603/507925, 0342/373670, ramus.ramus@worldonline.cz
Další související informace též na serveru města Volyně http://www.volyne.org

DEFINITIVNÍ SOUPIS KAPEL:
DIABOLICAL (Swe)
CENTINEX (Swe)
IN AETERNUM (Swe)
OBTEST (Litva)
MAY RESULT (Srbsko)
DARKFALL (A)
AVERSE SEFIRA (USA)
VESPERIAN SOROW (USA)
ROOT (CZ)
WITCHBURNER (D)
DEBUSTROL(CZ)
DESASTER (D)
HYPNOS(CZ)
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY (CZ)
AVENGER(CZ)
AGE OF STORM(CZ)
TORTHARRY(CZ)
DARK STORM (CZ)
SUNGATE (SK)
LOCOMOTIVE (CZ)
COLP (CZ)
MORTIFILIA (CZ)
SABATHORY (CZ)
CRUSHER (CZ)
ADULTERY (CZ)
INGROWING (CZ)

 Přidejte svůj názor

Dalas