TROODON - Illusion

TROODON - Illusion

TROODON - Illusion

TROODON - Illusion

Ačkoliv historie této jihočeské thrashové grupy sahá až někam k roku 1993, jedná se teprve o její první oficiální zvukový počin. Jak už to u mnoha kapel bývá, ani Troodon se nevyhly útoku nesčetných personálních problémů a rošád, aby se nakonec podařilo ustálit pětičlennou sestavu doplněnou o hostujícího zpěváka Radka Popela z heavy metalových "Trais“, jenž je i tvůrcem grafiky obalu této nahrávky … Toť tedy něco málo z pohnuté historie Troodon …

Sic se nejedná o úplně žhavou novinku (Illusion bylo nahráno již během dubna 2001), neznamená to však, že to aktuálnosti materiálu nějak škodí. Jihočeská pětice se totiž upsala agresivnímu, přímočarému old school trash metalu, z čehož tedy vyplývá, že vás sice nečeká žádná moderna, ale na druhou stranu nutno říci, že se nudit rozhodně nebudete, jste-li vyznavači výše uvedených hudebních atributů. Je pravdou, že se v poslední době vyrojila z ničeho nic hromada reunion kapel rochnících se v klasickém heavy anebo trash metalu, o jejichž úpřimnosti by se dalo dlouho diskutovat, v případě Troodon však tyto pochybnosti lze směle zažehnat. Hoši si prostě jedou ten svůj poctivý trash a na nic si nehrají.

Úvodní flák Mirror je učebnicovou trashující vypalovačkou alá Exodus. Rychlé sekané riffy, nakřáplý vokál, toť typické prvky klasické trash metalové školy, které jsme již nesčetněkrát slyšeli, přesto si je v podání Troodon opět velice rád vychutnám. Kluci umí do své tvorby zakomponovat i heavy metalové prvky a v některých momentech i velice přijemně překvapit a přibrzdit rozjetou lokomotivu (Closed Eyes), v zápětí však opět přiloží pod kotel a plnou parou vpřed (Illusion)! K hráčským výkonům je zbytečné se vyjádřovat, protože jsou prostě v naprosté pohodě. Pěkně sekané rify, umná sólíčka, správně nasranej vokál a Pavlova rytmika neúnavně ženoucí své spoluhráče na zteč. Produkci a celkový zvukový kabát této nahrávky lze rovněž zařadit mezi nadprůměr, v domácích poměrech rozhodně mezi vyšší nadprůměr.

Pravá síla této muziky se však projeví při jejím živém provedení. Dokážou-li tedy Troodon přenést nasazení a agresivitu zachycenou na tomto kotouči i před své publikum, může se jednat o velice příjemný (pekelný) zážitek.

 

 

 Přidejte svůj názor

Dalas

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 21:35

Produkce: Troodon
Studio: Prodigy Sound Studio, České Budějovice

Sestava

Skladby

  1. Mirror
  2. The End of Day
  3. Closed Eyes
  4. Illusion
  5. Forehead Against The Wall

Diskografie

Illusion (demo) (2001)