ROTTEN SOUND - Napalm

ROTTEN SOUND - Napalm

ROTTEN SOUND - Napalm

ROTTEN SOUND - Napalm

Tři na tři je férový souboj. S tím musí každý souhlasit. Zajímavost tohoto spočívá ve střetu dvou generací. Ačkoliv je extrémní metalový subžánr zvaný grindcore stále ještě poměrně mladým raráškem, stihl toho za tu krátkou dobu napáchat poměrně dost. Kromě jiného si jednoznačně stanovil svoje božstvo, které neohroženě stojí na piedestalu a ještě stále velmi aktivně promlouvá do dění. Hovořit o britských NAPALM DEATH jako o neochvějné žánrové legendě je mlácením prázdné slámy, ale to samé se pomalu ale jistě dá prohlásit i o finských ROTTEN SOUND.

ROTTEN SOUND

Ti se rozhodli v mezidobí, jež ohraničuje řadové desky, přijít, sice s nikterak originální, ale dostatečně zajímavou ideou vyzvat na pomyslný „skladatelský“ souboj právě onu zmiňovanou birminghamskou stálici. Tři nové skladby z dílně Finů, tři předělávky letitých fláků a máme hotovo. Směrem ke třem novým kusům ROTTEN SOUND se dá pronést několik otřepaných frází, jež obsahují výrazy jako „skvěle šlapající“, „zničující nasazení“, „zabijácká rytmika“, „perfektní frázování“ a „skvělý zvuk“. Tato kapela má už dávno jasno v tom co a jak dělat a ačkoliv se jejich styl a zvuk přeci jen postupně stávají uniformními, má to pořád neskutečnou sílu a grády a pořád tomu nechybí stoprocentní zápal pro věc.

Vskutku stylový výběr skladeb NAPALM DEATH lze jen pochválit, stejně tak patřičně podladěný zvuk kytar. Tu pravou retro atmosféru to díky jinak zcela modernímu zvukovému kabátku sice nenavodí, ale závan starých časů je z pojetí skladeb jako „Missing Link“ anebo „Suffer The Children“ příjemně citelný. Pochválit taktéž lze fakt, že se Finové nepustili pouze do tupých a doslovných předělávek, ale že se naopak pokusili do letitých grindových „hitů“ vpašovat i svůj typický pohled na věc.

Komu by těch jedenáct hlasitých minut bylo málo, může si dopřát kompletní vystoupení ROTTEN SOUND na festivalu Obscene Extreme v létě 2007. Přiložené DVD ve slušné obrazové i zvukové kvalitě je velmi příjemným bonusem, který tento počin povznáší nad kategorii produktů určených pouze pro nejvěrnější fanoušky kapely.

 4

Dalas

Verdikt

Tři nové kousky, tři covery od žánrové legendy. ROTTEN SOUND pořád tak, jak je máme rádi!

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-
Čtenáři
7,9 / 10

Další informace

Stopáž: 11:17

Produkce: ROTTEN SOUND
Studio: Sound Supreme Studios

www.myspace.com/rottensound

Sestava

Skladby

  1. Mindkill
  2. Dead Remains
  3. Brainload
  4. The Kill
  5. Missing Link
  6. Suffer The Children

Diskografie

Abuse To Suffer (2016)
Species At War (EP) (2013)
Cursed (2011)
Napalm (EP) (2010)
Cycles (2008)
Consume To Contaminate (EP) (2006)
Exit (2005)
Murderlive (DVD) (2004)
Seeds of Hate (Split-EP with MASTIC SCUM) (2003)
Murderworks (2002)
8 Hours of Lobotomy (split s UNHLOY GRAVE) (2001)
Still Psycho (MCD) (2000)
Drain (1999)
Under Pressure (1997)
Splitted Alive (Split-EP With Control Mechanisim) (1997)
Loosin' Face (10'' Picture Vinyl) (1996)
Psychotic Veterinarian (MCD) (1995)
Sick Bastard (7'' EP) (1994)