PARKWAY DRIVE - Deep Blue

PARKWAY DRIVE - Deep Blue

PARKWAY DRIVE - Deep Blue

PARKWAY DRIVE - Deep Blue

Potápanie v modrej hlbočine pri austrálskych brehoch ako dokonalý letný zážitok? V spoločnosti PARKWAY DRIVE určite áno. Znie to až neuveriteľne, ale týmto mládencom sa naozaj podaril skvelý kúsok – nahrať zásadný, priam štýlotvorný album v rámci žánru, ktorého zlaté časy sú minimálne 6 či 7 rokov minulosťou. Tento fakt je o to šokujúcejší, že nadväzovali na úžasné úspechy dosky „Horizons“, ktorá priniesla kapele slávu a uznanie po celom svete a vďaka ktorej sme ju mali možnosť vidieť v krátkom čase hneď dvakrát aj v našich končinách. Najskôr ako predskokanov mocných HATEBREED a pred pár mesiacmi ako hlavné hviezdy spolu s DESPISED ICON. V oboch prípadoch samozrejme neskutočným spôsobom nakopávali rite všetkým zúčastneným.

PARKWAY DRIVE

Naozaj sa len tak často nepočuje, aby niekto s takouto suverénnosťou a ľahkosťou zvládal všetky dôležité atribúty výnimočnej nahrávky, zvlášť v súčasnej tvrdej konkurencii. Je tam všetko, kvôli čomu máme radi metalcore, deathcore, hardcore, metal, punk... a všetko zahrané s citom pre vlastnú identitu a okamžitú rozpoznateľnosť. PARKWAY DRIVE nadväzujú na minulé úspechy a pridávajú obrovské kusy nových zvukov, pre ktoré ich v blízkej budúcnosti budú milovať ďalšie tisícky nových fanúšikov. Precízna práca, ktorú odviedol producent Joe Barresi, si zaslúži ďalšie maximálne uznanie – zaujímavo surový, členitý, skutočne hlboký zvukový šat albumu „Deep Blue“ prináša kvalitu hraničiacu s audiofilským pôžitkom.

Vynikajúca aranžérska práca, nenásilne pôsobiace a vskutku atraktívne beatdowns, chytľavé gitarové vyhrávky a decentné sólička, parádny spevácky výkon umne ignorujúci vtieravé melodické polohy, skvelý pocit z punkovej dravosti a ľahkosti uprostred deathcoreového dupotu nasratého nosorožca, no a samozrejme to najdôležitejšie – vynikajúce skladby, ktoré budú ozdobou každého koncertu PARKWAY DRIVE - na čele s hymnou „Home Is For The Heartless“ s hosťujúcim Brettom Gurewitzom z BAD RELIGION. „Deep Blue“ je proste žánrovou učebnicou; k vystihnutiu ducha doby v mnohom napomáha aj skvelá textová zložka, plná pochybností, smútku, samoty a rozorvanosti mladého človeka formujúceho svoju osobnosť v týchto komplikovaných časoch.

Umiestnenia na popredných priečkach v rebríčkoch predajnosti iba potvrdzujú veľkú popularitu kapely, ktorá sa dokáže v okamihu premeniť zo sympatických „chlapcov odvedľa“ vo veľké hviezdy pre celú jednu mladú generáciu fanúšikov extrémnej gitarovej hudby. A tak o tom, či je alebo nie je metal mixnutý s hardcore/punkom v dnešnej dobe za zenitom, môžeme aj vďaka PARKWAY DRIVE bezúspešne a donekonečna polemizovať.

PARKWAY DRIVE

 26

Rudi

Verdikt

Prekvapujúci žánrový míľnik. Dokonalý metalcore vtipne reflektujúci súčasné deathcore pnutie pri zachovaní poznávacích znamení kapely, ktorá je pre tisicky fanúšikov absolútnou modlou.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,5 / 10

Další informace

Stopáž: 45:05

Produkce: Joe Barresi
Studio: JHOC, Los Angeles

www.parkwaydriverock.com

Sestava

Skladby

  1. Samsara
  2. Unrest
  3. Sleepwalker
  4. Wreckage
  5. Deadweight
  6. Alone
  7. Pressures
  8. Deliver Me
  9. Karma
  10. Home Is For The Heartless
  11. Hollow
  12. Leviathan I
  13. Set To Destroy

Diskografie

Ire (2015)
Atlas (2012)
Deep Blue (2010)
Parkway Drive: The DVD (2009)
Horizons (2007)
Killing With A Smile (2006)
Don´t Close Your Eyes (EP) (2004)