OLD SILVER KEY - Tales Of Wanderings

OLD SILVER KEY - Tales Of Wanderings

OLD SILVER KEY - Tales Of Wanderings

OLD SILVER KEY - Tales Of Wanderings

Co asi tak může vzniknout ze spolupráce Neige (mj. ALCEST) a Roman Sajenko (mj. DRUDKH)? Pokud hádáte něco atmosférického, kde hrají prim řádně rozmlžené kytary a melancholická nálada, hádáte pochopitelně správně.

„Tales Of Wanderings“ je společným debutem výše zmíněných pánů (přidali se k nim vlastně ještě i zbylí členové DRUDKH) a vzhledem k tomu, že oba mají četné skupiny příznivců, o posluchačskou základnu je hned od startu postaráno, čímž je splněn jeden podstatný faktor úspěchu.Tím druhým (a pochopitelně důležitějším) je kvalitní, pokud možno neotřelá tvorba. S tou jsou však OLD SILVER KEY poněkud na štíru. Pakliže zmínění ALCEST i DRUDKH disponují nejednou výbornou nahrávkou, může se zdát zmíněné tvrzení poněkud překvapivým. Vezmeme-li však v potaz skutečnost, že se na „Tales Of Wanderings“ nachází až příliš mnoho dříve slyšeného a celek navzdory slušnému výsledku nabízí spíše jen minimum přidané hodnoty, už se finální hodnocení přeci jen blíží realitě.

OLD SILVER KEY

Jak již mohlo z předešlého textu vyplynout, OLD SILVER KEY si berou svou temnější část atmosféry z dílny zmíněných ukrajinských blackerů, její barvitost a romantičnost zase z Neigeho projektů. A výsledek je tedy přesně takový, jak bychom očekávali. Celkovou náladou se nahrávka podobá některým momentům italských NOVEMBRE, v jemnějších pasážích dokonce i německým melancholikům AUTUMNBLAZE. Původního na ní tedy příliš mnoho není. Ale to u podobných pocitových záležitostí většinou nehraje až tak zásadní roli a mnohdy i postačí, když album jen tak volně plyne a celkově se příjemně poslouchá.

To je i případ „Tales Of Wanderings“, přestože nějaké výraznější emocionálno bychom na desce tentokrát hledali marně. Což je pravděpodobně také klíčovým bodem, podle něhož bude nahrávka posuzována. Solidní, ale nikterak převratná záležitost, u níž brzy zapomenete, že jste ji vůbec kdy slyšeli.

 37

Deadmann

Verdikt

Výsledek spolupráce členů ALCEST a DRUDKH zní přesně tak, jak bychom očekávali. Slušná, vcelku příjemně se poslouchající nahrávka, avšak s minimem přidané hodnoty.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,1 / 10

Další informace

Stopáž: 37:23

Sestava

Skladby

  1. What Once Was And Will Never Happen Again
  2. November Nights Insomnia
  3. Cold Spring
  4. Nineteen Winters Far Away From Home
  5. Star Catcher
  6. Burnt Letters
  7. About Which An Old House Dreams

Diskografie

Tales Of Wanderings (2011)