CONVERGE / DROPDEAD - Split

CONVERGE / DROPDEAD - Split

CONVERGE / DROPDEAD - Split

CONVERGE / DROPDEAD - Split

CONVERGE sú na scéne už neuveriteľných dvadsať rokov! K tomuto okrúhlemu výročiu sebe a svojím fanúšikom darovali split 7" s nemenej legendárnymi jubilantmi, oživenými DROPDEAD. Dve kapely, ktoré udávali (a stále udávajú) smer moderného extrémneho hardcore, prispeli na tento split skromne, po jednej skladbe. To však na utvorenie obrazu o ich súčasnej forme bohate stačí. Je to výdatná chuťovka, po ktorej sa vám budú ešte viac zbiehať slinky na radový album. Mimochodom, CONVERGE ten svoj už usilovne pripravujú.

Takže, čo vás čaká po zaobstaraní si tejto „výročnej“ platne? Obal v klasickom uhrančivom prevedení Jakea Bannona, priesvitný červeno-čierny splatter vinyl (okrem tejto farby vyšla platňa napríklad aj v zeleno-čiernej verzii) so zvukom od agilného Kurta Balloua a jeho továrne na trendový hluk - God City. Čo viac si môže fanúšik priať? Poriadnu rúbačku!

CONVERGE

CONVERGE nenechali nič na náhodu a upustia sa z reťaze hneď zo začiatku. Dvojminútový harmatanec v tom najvypätejšom prevedení od polobohov z CONVERGE: zvrhlé melódie, zdvojené zborové vokály, neľudské blastbeaty a prechody plus šialený rev od psychopata Jacoba navrch. Áno, to všetko tu už bolo, ale vždy ma to dostane na kolená svojou neuveriteľnou intenzitou a umom poskladať hymny „pre srdcia, ktoré stále bijú“.

DROPDEAD to drhnú v troška menej komplikovanom a viac „oldschool“ štýle, činorodosť a energia im však ani v najmenšom nechýba. Priamejší kusisko tvrdého jadra, ktoré sa na nič nehrá a prebíja si to hrdo k triumfálnemu koncu. Chorobný zvuk máte grátis.

Necelé štyri minúty a cítim sa ako po pouličnej bitke, v ktorej som utrpel bolestnú porážku. Na zadnej strane obalu sa píše: „Thank you for listening our noise for twenty years.“ Nie, my ďakujeme vám...

 2

Phill

Verdikt

CONVERGE a DROPDEAD na jednej platni...

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 3:43

Produkce: Kurt Ballou
Studio: God City

Sestava

Skladby

  1. Runaway
  2. Paths Of Glory