PHOBIA - Remnants Of Filth

PHOBIA - Remnants Of Filth

PHOBIA - Remnants Of Filth

PHOBIA - Remnants Of Filth

Po 22 rokoch na scéne všeobecne známi a uznávaní grinderi z kalifornského Orange County ukuchtili šiesty nie až tak veľmi dlhohrajúci album. 20 minút, 18 skladieb, keď sa to tak vezme, ani dvakrát toľko by poslucháča neznechutilo, na druhej strane v grind core platí aj „krátko, rýchlo, k veci“. Nakoniec, v americkom grinde nič nového či šokujúceho, spomeňte si napríklad na ASSÜCK, ani tí neboli o epicky dlhých albumoch.

PHOBIA

PHOBIA roky rokúce hrajú priamočiary agresívny grind v duchu starých klasík TERRORIZER, NAUSEA (vzhľadom na lokalitu veľmi pochopiteľný vplyv) alebo aj NAPALM DEATH, nejaké technické exhibície v štýle „nového US grindu“ typu MARUTA od nich nečakajte rovnako ako vnášanie noise/industrialových extrémizmov v štýle BRUTAL TRUTH. „Remnants Of Filth“ ponúka odpálený, pomerne ortodoxný grind s minimom (death) metalových odbočení, s istým crustovým ťahom (ako to majú napríklad NASUM a veľa ich škandinávskych kolegov) a niekedy sa ocitneme aj v punkovom, dosť drsno/melodickom kotle – ako príklad nech slúži „Deaden To Believe“. Dobrý rezavý zvuk, klasicky dva vokály – hrubší rev a zúrivý škrek, „punkovo hrdé“, prípadne naštvané texty z tohto sveta a o jeho problémoch, grind, ktorý PHOBII veríte aj po rokoch – kto vie, ten vie. Oživením je tu pár fajn melodických liniek a nová gitarová sekcia, jedno veslo má Dorian Rainwater (o.i. KILL THE CLIENT), druhé obsluhuje gitaristka CC Loessin.

PHOBIA nepatrí medzi skupiny, ktoré by si potrpeli na stálu a dlhoročnú zostavu, jediný pôvodný člen (od roku 1990) je vokalista Shane Maclachlan, bubeník Bryan Fajardo je „starý člen“ vlastne tiež, ale s prestávkami a popri tom hrá aj v KILL THE CLIENT, NOISEAR alebo GRIDLINK. Terajší basák je tu od roku 2009. Inak všetko po starom, čo je pri takýchto zárukách kvality jedine dobre.

 7

Martin Lukáč

Verdikt

Esencia grind coru od jeho amerických klasikov, všetko je ako má byť, nakoniec ako vždy.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Assertion To Demean
  2. Contradiction
  3. Submission Hold
  4. Plagued By The System
  5. Dementia Having Overdose
  6. Got The Fear
  7. Infraction Of Pride
  8. Resolution
  9. Let It Go
  10. Deaden To Believe
  11. Vengeance Will Be Mine
  12. No Sympathy For The Weak
  13. Freedom Isn’t Free
  14. Atrocious Atrocity
  15. Filthy Fucking Punks
  16. Constrain Relations
  17. Resuscitate
  18. Inaction

Diskografie

Remnants Of Filth (2012)
Unrelenting (EP) (2010)
22 Random Acts of Violence (2008)
My Friends - Our Grind! (EP) (2008)
Cruel (2006)
Get Up And Kill! (EP) (2004)
Grind Your Fucking Head In (2003)
Serenity Through Pain (2001)
Destroying The Masses (EP) (1999)
Means Of Existence (1998)
Enslaved (EP) (1997)
Return To Desolation (EP) (1993)
All That Remains (EP) (1992)