LOVE AND DEATH - Chemicals

LOVE AND DEATH - Chemicals

LOVE AND DEATH - Chemicals

LOVE AND DEATH - Chemicals

Životný príbeh Briana „Heada" Welcha je ako z mierne sentimentálneho amerického filmu. Gitarista jednej z najúspešnejších skupín súčasnosti sa ju po dvanástich rokoch rozhodne opustiť, nechá sa pokrstiť a prestane s divokým životným štýlom rockovej hviezdy. To všetko preto, aby sa začal viac starať o svoju dcéru.

Nechajme teraz bokom úvahy, nakoľko je to všetko vykalkulovaný ťah, a venujme sa tomu, že Brian sa nerozhodol zahodiť gitaru do kúta, alebo kvôli viere zanevrieť na tvrdú hudbu. Album „Save From Myself“ z roku 2008 priniesol voľné hudobné variácie na štýl KORN a predstavil Welcha v úlohe frontmana, v ktorej však zatiaľ nebol úplne doma.

LOVE AND DEATH

Čas lieči staré rany

V roku 2012 oficiálne vznikla skupina LOVE AND DEATH, pozostávajúca z členov Headovej koncertnej kapely, a pod touto hlavičkou vyšlo EP „Chemicals“.

Zdá sa, že Welch dospel ako po hudobnej, tak i ľudskej stránke. Prestal bezhlavo odmietať všetko spoločné s rock’n’rollovým životom a získal potrebný nadhľad. Dokazujú to aj rozhovor s basgitaristom KORN Reginaldom „Fieldym“ Arvizu a to, že Head si pred časom zahral so svojou bývalou kapelou skladbu „Blind" na festivale Carolina Rebellion.

Hip-hop, djent, dubstep, metal, punk a new wave

Kým KORN rockový svet prekvapili koketovaním s dubstepom na ich aktuálnom albume „The Path Of Totality“, LOVE AND DEATH sa vrátili na prelom tisícročí a nahrali tri skladby reprezentované hlavne nepriepustnou hradbou podladených gitár a emočne vypätým spevom. Oproti KORN tu nenájdeme groovy hip-hopové parafrázy, no na druhú stranu si poslucháč uvedomí, akú veľkú službu spravila barkerfieldská pätica svojim zvukom aktuálnemu djentovému hnutiu.

Dvom autorským skladbám „Paralyzed“ a „Chemicals“ nechýbajú energia a chytľavé nápady, a zaujme aj svojská prerábka „Whip It“ od klasikov punk/new wave DEVO (originál). Na opačnom póle stoja dva úplne zbytočné remixy.

„Chemicals“ je príliš krátka nahrávka na to, aby sa dali robiť závery, či sú LOVE AND DEATH plnohodnotná kapela a či sú schopní zložiť dostatok obstojných pesničiek. Hlavný reparát však Head zložil. Konečne je z neho frontman.

 4

Dudri

Verdikt

Paradoxne by to bola možno škoda, keby sa Welch hneď teraz vrátil do KORN. LOVE AND DEATH majú napriek okukanému názvu ešte čo povedať.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8 / 10

Další informace

Stopáž: 18:57

www.loveanddeathmusic.com

Sestava

Skladby

  1. Paralyzed
  2. Whip It (DEVO cover)
  3. Chemicals
  4. Paralyzed (Har Megiddo Remix)
  5. Chemicals (Har Megiddo Remix)

Diskografie

Chemicals (EP) (2012)